Kledingbank Ermelo wint Groene Pauw Award vrijwilligers

Kledingbank Ermelo wint de Groene Pauw Award 2021 voor vrijwilligers. Met deze award toont de gemeente haar waardering voor een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan het duurzamer maken van Ermelo. 

De kledingbank zorgt ervoor dat er jaarlijks zo’n tweeduizend kledingstukken een tweede leven krijgen. De organisatie helpt daarmee mensen die maar weinig budget hebben

Van de meer dan 400 uitgebrachte stemmen ging 37% naar de Ermelose kledingbank. De vrijwilligers die de hei in Ermelo onderhouden en Stichting Boeldag volgden op de voet met 26%. Ermelo Schoon ontving 11% van de stemmen. Wethouder duurzaamheid Leo van der Velden: “Kledingbank Ermelo  is een organisatie met zeer betrokken vrijwilligers. Zij leveren niet alleen een duurzame, maar zeker ook een sociale bijdrage aan de samenleving. Het is fijn om te weten dat hun spullen echt goed terecht komen. Na de verhuizing naar hun nieuwe locatie aan de Stationsstraat, zie ik de uitreiking van de Groene Pauw Award aan deze organisatie dan ook als een kers op de taart.”
 
Ook dit jaar konden inwoners uit de gemeente Ermelo mensen, organisaties of ondernemers aanmelden waarvan zij vinden dat die de Groene Pauw Award verdienen. Een jury nomineerde uit deze inzendingen vier vrijwilligersorganisaties en drie ondernemers. De Groene Pauw Award wordt op 28 oktober, tijdens de  Nationale Klimaatweek, uitgereikt aan Kledingbank Ermelo. Op de genomineerde ondernemers kan nog tot 27 oktober worden gestemd op www.ermelo.nl/groenepauw.

Groene Pauw Award 2021 kledingbank
Foto vrijwilligers Kledingbank Ermelo, fotograaf Natalie Overkamp