Koninklijke Onderscheiding voor de heer B.F. Buzing

Zaterdag 2 september 2023 ontving de heer B.F. Buzing een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau). De uitreiking vond plaats om 16.00 uur bij het Clubhuis Scouting Alexandergroep aan de Watervalweg, tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van Scouting Alexandergroep Ermelo. Burgemeester Hans van Daalen reikte het lintje uit. 

Meneer Buzing (leeftijd 61 jaar), ontving de onderscheiding vanwege zijn verdiensten op het terrein van jeugdwelzijn

Bij de Scoutinggroep Alexandergroep in Ermelo maakte hij de programma's, bereidde de wekelijkse bijeenkomsten voor en leidde deze. Ook ondersteunde hij bij het materiaal-, gebouw- en voorraadbeheer. Hij begeleidde tevens de weekenden, wandeltochten en de jaarlijkse zomerkampen.

Ook stuurde hij de groepsleiders aan, was verantwoordelijk voor de financiën en fungeerde als het vaste aanspreekpunt voor de ouders. Hij was tevens actief als stamadviseur (2004-2010), lid van de landelijke jongerentak (2004-2005) en praktijkbegeleider (2011-2015).

Als coördinator van het ondersteunende team draagt hij zorg voor de uitvoering van het onderhoud van het terrein, het gebouw en het materiaal. Hij organiseert de evenementen en stuurt de vrijwilligers aan. Hij beheert de sleutel i.h.k.v. de verhuur van het groepshuis en organiseert mede het 50- jarig jubileum van de scoutinggroep.

Bruno foto Jan de Roo
(Foto Jan de Roo)