Kringloop voor grote spullen op Veldzicht in Ermelo

Door Harry Schipper – Stichting Boeldag en Stichting Kringloopwinkel Ermelo hebben de gemeente gevraagd of ze in een pand aan de Lokhorstweg 9 en 9a op bedrijventerrein Veldzicht een soort kringloopcentrum mogen gebruiken.

De twee organisaties willen graag op die één plek in Ermelo ‘volumineuze goederen’ zoals meubels inzamelen, sorteren, opslaan, repareren en deels verhandelen

Aanvankelijk wilde het Boeldagcomité het liefst alle kringloopactiviteiten concentreren op één plek, maar van dat idee is al afgestapt. De Stichting Boeldag beschikt sinds afgelopen najaar nu ook over een heuse Boeldagwinkel aan de Stationsstraat 63. Voor grote spullen, zoals meubels en witgoed, beschikt het Boeldagcomité al sinds jaar en dag over een grote schuur aan de Fokko Kortlanglaan, naast huisnummer 162.

De Stichting Kringloopwinkel Ermelo heeft voor tweedehands huishoudelijke artikelen een kringloopwinkel aan de  Burgemeester Van Oordtstraat 30.

Een verhuizing van de hele Kringloopwinkel zit er niet, heeft de gemeente afgelopen week aan beide organisaties laten weten. Het bestemmingsplan van het bedrijventerrein Veldzicht staat alleen ‘perifere’ detailhandel toe. Dat betekent dat er alleen volumineuze goederen als meubels mogen worden verhandeld en ook opgeslagen, gesorteerd en gerepareerd.

De gemeente wijst de organisaties er ook nog op dat parkeren bij het pand een dingetje is: er moeten per honderd vierkante meter winkelruimte twee parkeerplaats op eigen terrein aanwezig zijn.

De opbrengst van de jaarlijkse Boeldag – die vorig jaar door corona voor het eerst sinds de eerste keer in 1967 niet doorging - gaat naar zes Ermelose kerken en naar goede doelen die jaarlijks door de vrijwilligers worden aangedragen. Ook de opbrengsten van de Kringloopwinkel gaan naar doelen die de vrijwilligers mogen aandragen.


(Foto: Lokhorstweg 9)