KWS wint asfalt-aanbesteding in Ermelo, Putten en Harderwijk

Door Harry Schipper – KWS Infra Zwolle heeft de (Europese) aanbesteding gewonnen die Harderwijk, Ermelo en Putten hadden uitgeschreven in hun gemeenten alle asfalteringswerkzaamheden te mogen uitvoeren.

KWS gaat in de drie gemeenten de komende vier jaar nieuwe (asfalt)wegen aanleggen en zorgt ook voor het onderhoud en reparaties aan asfaltwegen

Met de aanbesteding is een bedrag van om en nabij de vijf miljoen euro gemoeid, zo heeft een zegsman van de gemeente Harderwijk laten weten. Harderwijk heeft mede namens Ermelo en Putten de aanbesteding uitgezet.

De aanbesteding volgt op een eerdere aanbesteding, vijf jaar geleden, die ten einde liep en waaraan behalve Ermelo, Putten en Harderwijk ook de gemeenten Bunschoten, Elburg, Hattem, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek en Zeewolde meededen. Bij het inkopen van de diensten van KWS is behalve op prijs ook goed gekeken naar duurzaamheidsaspecten en de manier waarop het bedrijf met de gemeenten wil samenwerken, bijvoorbeeld als het gaat om het betrekken en informeren van aan- en omwonenden voorafgaand en tijdens de werkzaamheden.

KWS Infra Zwolle werkt onder andere met elektrisch materieel en kan door speciale asfaltmengtechnieken veel oud asfalt hergebruiken. Het bedrijf is onderdeel van KWS, een dochterbedrijf van VolkerWessels, en is ook marktleider in Nederland als het gaat om de productie van allerlei soorten asfalt.