Leergeld Randmeren start op 1 oktober haar activiteiten

Op zaterdag 21 september j.l. ontvingen alle coördinatoren en intermediairs hun certificaat van Leergeld Nederland waardoor zij eindelijk echt aan de slag kunnen voor Leergeld Randmeren.

Leergeld Randmeren wil jonge kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen kansen bieden om deel te kunnen (blijven) nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Activiteiten die gericht zijn op sport, educatie, welzijn en cultuur. In de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Putten en Zeewolde wonen naar schatting 2.400 kinderen die daarvoor in aanmerking komen. Zij staan vaak letterlijk langs de zijlijn. Leergeld Randmeren wil deze kinderen (weer) laten meedoen om sociale uitsluiting te voorkomen. Door financiële ondersteuning kunnen kinderen o.a. mee op schoolreis, hun zwemdiploma halen of op muziekles. Ook kan financieel geholpen worden bij de aanschaf van een laptop, sportkleding en/of een (tweedehands) fiets.

Dit alles onder het motto: 
  • Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen
Leergeld Randmeren werkt samen met lokale partners, zoals, onderwijsinstellingen, maatschappelijke instellingen, verenigingen, voedselbank, bedrijfsleven en andere fondsen  Sport- en Cultuurfonds, Kinderfonds, Kansfonds).
 
De intermediairs van Leergeld Randmeren bezoeken de gezinnen en met ouders/verzorgers wordt besproken wat de mogelijkheden zijn o.b.v. bestaande voorzieningen (gemeente of instanties). Wanneer er geen voorzieningen zijn waarop een beroep kan worden gedaan, kan Leergeld Randmeren aanvullende hulp bieden in de vorm van giften in natura of vergoeding van kosten aan (sport)clubs en scholen.
 
Vanaf 1 oktober a.s. is Leergeld Randmeren als volgt te bereiken:
 
Mailadres: [email protected]
Website: www.leergeldrandmeren.nl