Leerlingen Ireneschool uit Ermelo strijden tegen elektronisch afval

Van 11 september tot en met 5 oktober gaan de leerlingen van de Ireneschool de strijd aan met elektronisch afval tijdens de E-waste Race. Doel van de race is om zoveel mogelijk oude, kapotte elektronische apparaten in te zamelen die hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

U kunt de leerlingen hierbij helpen

De komende weken gaan de leerlingen samen met 9 andere basisscholen de strijd aan tegen het elektrisch afval. Dit doen zij door zoveel mogelijke oude en kapotte elektronische apparaten in te zamelen of te laten repareren bij een lokaal Repair Cafe. De kinderen leren tijdens de race op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstofschaarste, hergebruik en recyclen.

Helpt u ook mee?
Woont u in de buurt van de Ireneschool? Dan kunt u tussen 11 september en 5 oktober gemakkelijk en gratis uw (klein) elektronisch afval thuis laten ophalen. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Er mogen geen losse batterijen of accu’s ingeleverd worden.

Meld uw elektronisch afval online aan via www.ewasterace.nl. Leerlingen komen de spullen bij u thuis ophalen.

Kijk voor meer informatie over de E-waste
Race op: www.ermelo.nl/nieuws

E waste race Ireneschool Ermelo
(Foto gemeente Ermelo)