Marlina Blokland krijgt voor vrijwilligerswerk Gouden Pauwenaward uitgereikt

Voor haar werk als vrijwilligster voor VluchtelingenWerk in Ermelo kreeg Marlina Blokland maandagavond in Café de Molenaer de Gouden Pauwenaward uitgereikt.

Marlina ondersteunt statushouders die nieuw zijn in Ermelo.

Ze ondersteunt de statushouders in de dagelijkse zaken zodat ze een fijne start hebben in hun eerste huis in Nederland. Daarnaast geeft ze ook juridische hulp bij de procedures die aan gezinshereniging voorafgaan.
 
De award is een initiatief van de jongerenraad in Ermelo en is in het leven geroepen voor jongeren die zich vrijwillig inzetten voor de Ermelose samenleving. Er waren vier vrijwilligers genomineerd voor deze prijs. Alle genomineerden kregen een cheque mee, maar de hoogte van het bedrag werd bepaald door een rangschikking die de jury maakte.

Dankzij Marlina mag Vluchtelingenwerk nu 500 euro uitgeven.

Sarath Hamstra, degene die drie jaar geleden in de gemeenteraad het balletje opgooide voor de award, was op de avond één van de drie juryleden. Hamstra vindt het ontzettend knap wat Marlina het afgelopen jaar gepresteerd heeft: ,,Vluchtelingenwerk is soms ontzettend moeilijk en complex werk met doelgroepen die soms hele zware zorg nodig hebben. Als je dan als jong vrijwilliger, op een onderwerp dat soms controversieel is, daarin het verschil kan maken, is dat heel erg knap.’’

Daniël Hofman, voorzitter van de jongerenraad heeft een mooie avond achter de rug. 

Volgens hem is het doel van de award bereikt: ,,We willen alle vrijwilligers hiermee belonen en erkennen. Het is een leuk moment om samen te komen en de verhalen te horen. We weten allemaal dat vrijwilligerswerk prachtig is om te doen, maar als je ze hoort praten, zie je echt wat voor impact het kan hebben. Dat werkt echt bemoedigend.’’
 
Marlina zelf is trots op haar award, maar bovenal is ze blij dat haar organisatie weer wat beter in de schijnwerpers staat: ,,Hopelijk weten nu meer mensen wat voor werk we precies doen.’’ Het feit dat haar werk door het meningsverschil over vluchtelingen in de samenleving soms controversieel is weerhoud haar er niet van om door te gaan waarmee ze bezig was ,,Want de meeste mensen reageren juist positief en ik vind het een uitdaging om te laten zien dat mensen hier goed kunnen integreren.’’ Voor de 500 euro die ze heeft gekregen is al een bestemming gevonden, het wordt geïnvesteerd in activiteiten die statushouders helpen bij het integreren.