Nationale Sportweken: Heel Ermelo Beweegt. Doe je mee?

Van 15 t/m 29 september zijn de Nationale Sportweken. Dit jaar zijn het twee weken waarin je mee kan doen aan veel sportieve activiteiten bij sportverenigingen en sportaanbieders in Ermelo.

Aftrap door wethouder Sport Laurens Klappe

Wethouder Sport Laurens Klappe trapt de sportweken af op maandag 17 september. Hij doet dit tijdens de lichamelijke opvoedingsles (LO-les) van bassischool de Klokbeker in de sportzalen van Calluna. De leerlingen en de buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt dagen de wethouder uit een les met hen mee te sporten.

In het nieuwe schooljaar geven de buurtsportcoaches aan een aantal scholen LO-lessen. Dat is volgens wethouder Klappe een goede ontwikkeling. “Lichamelijke opvoeding, sporten en bewegen, is belangrijk, juist voor jonge kinderen. Daar moet voldoende aandacht voor zijn in het basisonderwijs.”

Op woensdag 19 september organiseert Heel Ermelo Beweegt het pleinfestijn:

Voor wie?      Kinderen van 2 t/m 12 jaar
Waar?            Raadhuisplein
Hoe laat?       13.30 – 16.30 uur

Je kunt de hele middag spelen en sporten en meedoen aan onder andere stoepranden, voetbal en hockey. 

Er staat ook een springkussen. Gymvereniging Sparta Ermelo opent het Pleinfestijn om 13.30 uur met een spetterende dansshow. Bewegen maakt hongerig dus zorgen wij voor gezonde snoepgroente. Over gezondheid gesproken, je kunt ook meedoen aan een fittest en je brein uitdagen. Want wat weet jij eigenlijk van een gezonde leefstijl? 

Bij slecht weer wordt het pleinfestijn gehouden in sportzaal Triade. Houd de social media van Heel Ermelo Beweegt in de gaten.

Doe je mee?
Twee weken lang kun je een kijkje nemen bij Ermelose sportverenigingen en sportaanbieders en meedoen met open lessen, trainingen en activiteiten. Ooit op een kickbike door de prachtige natuur van Ermelo gestept? Of altijd al je fitheid willen testen? Dat kan nu, dus pak je kans. In de Nationale Sportweek krant die huis-aan-huis is verspreid, lees je meer over de activiteiten en ook op www.heelermelobewegeegt.nl kun je zien waar je wanneer moet zijn! Jij doet toch ook mee?