Nieuwe afvalcontainers voor inwoners van Ermelo

Alle inwoners van Ermelo krijgen nieuwe afvalcontainers. Na 25 jaar zijn de oude containers aan vervanging toe. De vervanging van de afvalcontainers wordt verzorgd door DVL Milieuservice. In de periode mei, juni en juli 2019 wisselen zij de oude gft- en restafval containers om voor nieuwe.

De nieuwe containers zien er iets anders uit. Ze hebben een opnamekraag. Aan deze kraag worden ze per twee opgetild en geleegd in de inzamelauto van Remondis. Zo kan het afval sneller en efficiënter ingezameld worden.

Vanaf half mei krijgen inwoners een brief van de gemeente
In de periode van half mei tot en met eind mei ontvangen inwoners een brief van de gemeente. Daarin staat  wanneer de nieuwe containers worden afgeleverd en wanneer de oude containers worden opgehaald. Ook staat daarin, per adres, tot wanneer de oude containers nog geleegd worden en vanaf wanneer de nieuwe gebruikt kunnen worden.
 
Contact opnemen als er op 29 mei nog geen brief is ontvangen
Als inwoners op 29 mei nog geen brief hebben ontvangen dan moeten zij contact opnemen met de servicedesk afval. De servicedesk afval is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0341-56 57 77.
 
Meer informatie?
Op www.ermelo.nl/vervangingafvalcontainers staat een overzicht van vragen en antwoorden over het omruilen van de afvalcontainers. Mochten er andere vragen zijn die daar niet beantwoord worden, dan kunnen mensen contact opnemen met de servicedesk afval. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0341-56 57 77.