Nieuwe Coronabesmettingen in St Jansdal Harderwijk

In ziekenhuis St Jansdal is een stijging geconstateerd van het aantal besmettingen met het coronavirus bij patiënten en medewerkers. 

Doorstart reguliere zorg gedeeltelijk vertraagd

Doordat coronapatiënten in isolatie verpleegd moeten worden, neemt de druk op de kliniek toe. Het ziekenhuis houdt daarom onvoldoende capaciteit over om het totale geplande OK-programma voor deze week door te laten gaan. We betreuren het dat een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties tot en met vrijdag 29 mei moeten worden geannuleerd op alle locaties. De spreekuren op de polikliniek gaan door.
 
Deze week vindt een uitgebreid screeningsonderzoek plaats onder medewerkers en patiënten van de getroffen afdelingen. Op basis van de uitkomsten wordt in de loop van de week geïnventariseerd hoe het programma van volgende week eruit gaat zien.
 
De oncologische zorg en de acute spoedzorg, zoals vaatzorg en verloskunde, gaan wel gewoon door. Het ziekenhuis neemt telefonisch contact op met patiënten bij wie de operatie niet door kan gaan. Patiënten kunnen ervan uitgaan dat de afspraak doorgaat als zij geen bericht hebben ontvangen. Aan patiënten het dringende verzoek om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis. Bij de ingang van het ziekenhuis worden zoals gebruikelijk alle bezoekers en patiënten gecontroleerd. Als zij klachten ervaren, wordt hen verzocht het ziekenhuis te verlaten.
 
Het St Jansdal benadrukt het belang van het volgen van alle veiligheidsmaatregelen. Houd 1,5 meter afstand en kom niet naar het ziekenhuis wanneer u klachten heeft. Verder verzoeken wij iedereen de aanwijzingen van medewerkers op te volgen. Het is zo belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. Voor de eigen veiligheid en voor die van anderen.
 
Door het nemen van deze en andere maatregelen kunnen patiënten veilige zorg én bezoek blijven ontvangen en beschermt het ziekenhuis haar patiënten en medewerkers. Het zijn geen fijne maatregelen en wij betreuren het dat wij het beleid weer moeten aanscherpen. We vragen opnieuw om begrip van onze patiënten en gaan er vanuit dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. Blijf op de hoogte van de actuele situatie binnen het ziekenhuis via: www.stjansdal.nl/maatregelen