Nieuwe Dialoog en raadszaal worden multifunctioneel

Als onderdeel van de verduurzaming en vernieuwing van het gemeentehuis en de Dialoog wordt  ook de raadszaal vernieuwd. Het college stelt voor om de nieuwe multifunctionele raadszaal op de 1e verdieping te realiseren en aan te laten sluiten op het vergaderplein. 

Het uitgangspunt voor de nieuwe raadszaal is multifunctioneel gebruik. Het programma van eisen hiervoor moeten in overleg met de gemeenteraad  nog opgesteld worden.

Dit gebeurt in overleg met de gebruikers. Naast de vergaderingen van de gemeenteraad kunnen er ook andere bijeenkomsten plaatsvinden. De raadszaal gaat ook functioneren als trouwzaal.
 
Vernieuwing van de Dialoog
De fase van aanbesteding en realisatie voor de vernieuwing van de Dialoog is ook gestart. Op korte termijn stellen we het ontwerp- en bouwteam samen. Ook in deze fase betrekken we de gebruikers en huurders. Door multifunctioneel gebruik worden het nieuwe gemeentehuis en de Dialoog een “compacte en transparante” voorziening voor de gemeente Ermelo en haar inwoners. Er zijn minder vierkante meters nodig. Ook in de exploitatie worden er door duurzaamheidsmaatregelen financiële voordelen behaald ten opzichte van de huidige situatie.

De bouw van de Dialoog en de nieuwe multifunctionele raadszaal start direct aansluitend op de renovatie en verduurzaming van het gemeentehuis in oktober 2020. De oude raadszaal wordt gesloopt.

Impressie de Dialoog en Gemeentehuis Ermelo

Impressie de Dialoog en gemeentehuis Ermelo