Nieuwe fietsroute in Ermelo verbindt twee toeristische buitengebieden en verbetert veiligheid van fietsende scholieren

De gemeente Ermelo gaat het fietspad over de Groevenbeekse Heide (van de Herderlaan tot de Putterweg) in 2021 verbeteren. Het fietspad verbindt twee toeristische buitengebieden met elkaar (oostelijk- en westelijk buitengebied). 

Met de verbeteringen stimuleert de gemeente (recreatief) fietsen en komt er een goede en veilige fietsroute voor alle gebruikers. Hiermee wordt invulling gegeven aan de wens van de gemeenteraad.

Het bestaande fietspad van asfaltverharding is twee meter breed met aan beiden kanten een halfverharde strook van een halve meter. Het toeristisch fietsverkeer neem toe en ook scholieren maken veel gebruik van het pad. Hierdoor biedt de huidige breedte van het pad niet meer voldoende ruimte voor fietsers en wandelaars om elkaar veilig te passeren.

De gemeente gaat het pad daarom met één meter verbreden. Het nieuw aan te leggen fietspad wordt 3 meter breed en gemaakt van stabiele betonverhardering. Zo ontstaat er een kwalitatief goed fietspad dat ruim genoeg is voor alle gebruikers. Er komt geen extra verlichting op het fietspad. 

Een veilige fietsroute voor alle gebruikers
Het aan te leggen fietspad sluit aan op het vernieuwde fietspad bij bedrijventerrein Kerkdennen (Oude Telgterweg – Herderlaan). Dit fietspad is in het najaar van 2020 aangelegd en zorgt ervoor dat fietsers drukke verkeerssituaties rondom het bedrijventerrein vermijden. Beide paden vormen zo één veilige en snelle (toeristische) fietsroute.

Hiermee faciliteert de gemeente de fietsende bezoekers van de gemeente Ermelo en de Veluwe en maken ze een directe en veilige fietsverbinding voor scholieren van Groevenbeek, de Augustinusschool en de Klokbeker. Bovendien verbetert ook de bereikbaarheid van voetbalvereniging DVS ‘33 en de veiligheid en het fietscomfort van alle overige gebruikers van de fietsroute.