Nieuwsberichten gemeente Ermelo week 1 - 3 januari 2024

Met deze week: Werkzaamheden Boskamer, uitnodiging nieuwjaarsreceptie en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Uitnodiging nieuwjaarsreceptie

Wij nodigen u van harte uit voor onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op maandag 8 januari.

Iedereen is welkom om op deze avond samen met de burgemeester en wethouders en elkaar het glas te heffen, nieuwjaarswensen uit te wisselen en vooruit te blikken naar 2024.

Dit jaar staat de nieuwjaarsreceptie in het teken van Ermelo helpt: het helpen van en het omzien naar elkaar. Er is een speciale informatiemarkt waar u meer informatie vindt over dit thema.

We kijken uit naar uw komst! Graag tot ziens op maandag 8 januari 2024 van 19.30 tot 21.30 uur in het Huis van Ermelo, Raadhuisplein 2.

Agenda

Spreekuur burgemeester
De burgemeester houdt twee keer per maand spreekuur, op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur. Het volgende spreekuur is op 10 januari. Wilt u de burgemeester spreken? Maak dan een afspraak vóór maandag 12.00 uur via 0341 56 73 92 of [email protected]. We plannen dan een afspraak van tien minuten voor u in.

Spreekuur wethouders en gemeentesecretaris
In verband met vakantie verschuift het spreekuur van de wethouders en gemeentesecretaris van dinsdag 2 januari naar dinsdag 16 januari, van 16.30 tot 17.30 uur. Wilt u een wethouder of de gemeentesecretaris spreken? Maak dan een afspraak vóór maandag 12.00 uur via 0341 56 73 92 of [email protected]. We plannen dan een afspraak van tien minuten voor u in.

Commissie bezwaarschriften
Op donderdag 11 januari om 14.00 uur is er een openbare hoorzitting van de commissie bezwaarschriften. De zitting is in het Huis van Ermelo, in zaal Speuld. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Neem dan contact op met het secretariaat via 085 110 82 12. De agenda vindt u op www.ermelo.nl/commissiebezwaarschriften.

Commissie omgevingskwaliteit
De commissie omgevingskwaliteit vergadert op maandag 8 januari. De vergadering is in het Huis van Ermelo, zaal Telgt, van 09.30 tot 12.30 uur. Wilt u bij deze vergadering aanwezig zijn? Neem dan contact op met de gemeente via 0341 56 73 21. De agendapunten staan vanaf vrijdag 5 januari op www.ermelo.nl/omgevingskwaliteit

Actie voor kinderen: lever kerstbomen in en verdien!

We organiseren de kerstbomen-actie weer! Kinderen onder de 14 jaar kunnen kerstbomen inleveren en daarmee wat geld verdienen. Voor iedere ingeleverde boom geven we € 0,50. Verzamel dus ook de kerstbomen van buren, en van opa en oma. Haal voor het brengen de boom wel even uit de emmer. Verwijder ook het gaas van de kluit.

Bomen inleveren kan op woensdag 3 januari van 13.15 tot 15.30 uur op de volgende plekken:
• Hoek Varenlaan / Veldweg
• Lijsterlaan t.h.v. huisnummer 6
• Parkeerplaats DVS (Sportlaan)
• Hoek Veldwijkerweg / Rengersland
• Arianahof t.h.v. huisnummer 11

Kerstbomen zijn ook gratis weg te brengen naar afvalbrengcentrum Kamphorst aan het Rodeschuurderwegje 26-28. Neem dan wel uw afvalpas mee.

Na inzameling worden de kerstbomen verwerkt. Er wordt bijvoorbeeld compost van gemaakt. Verbrand de kerstbomen niet tijdens oud en nieuw, om luchtvervuiling te voorkomen.

Werkzaamheden Boskamer

Op 15 januari starten we met werkzaamheden op locatie de Boskamer. Van alle gemeentelijke gebouwen verwijderen we de asbestdakplaten. Er worden meerdere gebouwen aan de Oude Nijkerkerweg 114 en 116 gesloopt. De grote schuur aan de Oude Nijkerkerweg 116 wordt nog niet gesloopt. Daarvoor is een ontheffing Wet natuurbescherming van de provincie nodig. De asbestdakplaten van deze schuur verwijderen we wel. Daarmee voorkomen we het risico op asbestbrand. In de komende weken zetten we alvast hekken rondom deze locaties.

Vervolg werkzaamheden
Eind 2024 en begin 2025 maken we de bodem van de gemeentelijke percelen schoon. De schuur aan de Oude Nijkerkerweg 116 wordt dan ook gesloopt. De plek waar de schuur staat, blijft tot die tijd afgezet met hekken.

Wilt u meer weten?
Kijk voor meer informatie over de Boskamer op www.ermelo.nl/boskamer.

Werkzaamheden aan het spoor

In de nacht van zondag 7 op maandag 8 januari werkt ProRail aan het spoor. De werkzaamheden beginnen om 23.00 uur in Ermelo (ter hoogte van Hoenderweg 3e) en eindigen om 06.00 uur in Hulshorst. Op dit gedeelte worden laswerkzaamheden en wisselonderhoud of -vernieuwing gedaan. Dit kan overlast van geluid en licht geven voor mensen die in de buurt van het spoor wonen.

Op woensdag 10 januari werkt ProRail tussen 01.00 en 05.00 uur aan het spoor tussen Hogesteeg 35 in Putten en Hoenderweg 3f in Ermelo. Op maandag 22 januari werkt ProRail tussen 00.45 uur en 05.30 uur aan het spoor tussen Dames Tijssenstraat 35 in Putten en Hierderweg 14 in Hulshorst. Mensen die in de buurt van het spoor wonen kunnen last hebben van geluid, trillingen en stof.

De spoorwerkzaamheden hebben mogelijk invloed op het treinverkeer. Bekijk hiervoor de actuele reisinformatie van de vervoerder via www.ns.nl/reisinformatie. Voor vragen is ProRail bereikbaar via 0800 776 72 45 (gratis). Doordeweeks tussen 08.00 en 18.30 uur, en bij ernstige overlast ook buiten kantooruren.

Vervangen van de openbare verlichting

Tot eind februari 2024 vervangt Van Gelder Verkeerstechniek B.V. bijna alle armaturen in de straten van de wijken Ermelo-Midden, Centrum en Noord. Op sommige plaatsen vervangt of verplaatst het bedrijf ook hele lantaarnpalen. Het vervangen van de verlichting zorgt voor meer veiligheid en energiebesparing. Begin 2024 is het project voor de armatuurvervanging klaar.

Wilt u meer informatie?
Kijk voor meer informatie op www.ermelo.nl/verlichting. Of neem contact op met het Telefonisch Informatie Punt via 0341 56 73 21.

Officiële bekendmakingen

Bouwen en omgeving
Bestemmingsplannen
  • Horsterweg 147/Kawoepersteeg 26: ontwerpbestemmingsplan ter inzage
Op dinsdag 16 januari is er een informatiebijeenkomst over het bestemmingsplan Horsterweg 147/Kawoepersteeg 26. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen over het plan. U bent welkom van 19.30 tot 20.30 uur op het vergaderplein in het Huis van Ermelo (eerste verdieping). Meld u uiterlijk 15 januari aan bij mevrouw S. Veneman via [email protected]. Zonder aanmeldingen gaat de avond niet door.

Bouwbesluit (melding)
  • Tonnenberg 1: voor het slopen van en asbest verwijderen uit schuren
  • Slagsteeg 33: voor het verwijderen van asbest uit melkveestal
  • Bothastraat 54: voor het verwijderen van asbest uit een complex
  • Oude Nijkerkerweg 159 A: voor het slopen van chalet
  • Retiefstraat 25: voor het verwijderen van asbest uit 88 woningen en opstallen
  • Tijmlaan 22: voor het verwijderen van asbest uit een woning
Activiteitenbesluiten
  • Buitenbrinkweg 64: verzoek tot intrekken omgevingsvergunning Buitenbrinkweg 64 te Ermelo
  • Paul Krugerweg 44: voor uitbreiding school
Aanvraag omgevingsvergunning
  • Middelerf ongenummerd (nabij nummer 5): het bouwen van een bedrijfspand

Overig

Voorbereidingsbesluit
Burgemeester en Wethouders van Ermelo maken bekend dat de gemeenteraad heeft besloten:
  1. het voorbereidingsbesluit te nemen dat van toepassing is op de percelen van Tomassen Duck To B.V. en haar gelieerde vennootschappen
  2. te bepalen dat dit voorbereidingsbesluit in werking treedt met ingang van 28 december 2023
Mandaatbesluit gemeente Ermelo – Omgevingsdienst Veluwe
Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo heeft het “Mandaatbesluit gemeente Ermelo – Omgevingsdienst Veluwe” vastgesteld. Hierin is de mandatering voor de taakuitvoering door de Omgevingsdienst Veluwe vastgelegd.