Nieuwsberichten gemeente Ermelo week 20 - 17 mei 2023

Met deze week: Inwonersavond ‘visie Duurzaamheid’, gemeentenieuws op website en sociale media en de aangevraagde en verleende vergunningen.
 

Inwonersavond ‘visie Duurzaamheid’

Hoe duurzaam is Ermelo in 2050? Gemeente Ermelo werkt aan een nieuwe visie Duurzaamheid. Met een bijbehorend uitvoeringsprogramma Duurzaamheid, waarin alle activiteiten voor de komende jaren staan. Hierbij hebben we uw input nodig. Wat is uw droom voor een duurzaam Ermelo in de (verre) toekomst? Misschien heeft u ook al concrete plannen of ideeën?
 
Programma inwonersavond donderdag 1 juni
Tijdens de inwonersavond op donderdag 1 juni praten we u bij over de actuele stand van zaken rondom (de visie) duurzaamheid. En gaan we met u in gesprek aan de hand van twee vragen:
  • Het is 2050. Wat is er dan concreet veranderd? Welke duurzaamheids-idealen hebben we behaald?
  • Welke inspanningen, projecten en activiteiten zijn er nodig om dat te bereiken? 
Wat doen we met uw inbreng?
De inbreng van de inwonersavond verwerken we in de nieuwe visie Duurzaamheid. We spreken ook met de gemeenteraad, samenwerkingspartners en ambtenaren van de gemeente Ermelo. Zo komen we tot een doordachte visie, die aansluit op de (landelijke en provinciale) ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Én de wensen en ideeën vanuit onze gemeente. Komend najaar willen we de visie en het invoeringsprogramma ter inzage leggen. Inwoners en andere betrokkenen kunnen dan een zienswijze indienen voor de definitieve vaststelling.
 
Praat mee!

Hoe ziet de duurzame toekomst van Ermelo eruit? Praat mee! We nodigen u van harte uit voor een inwonersavond. Meld u aan via [email protected]
 
Datum: donderdag 1 juni
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
Plaats: Huis van Ermelo
 
Heeft u vragen?
Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen? Neem dan contact op met team Duurzaamheid via [email protected]

Bescherming vennetje Schaapskooi

Voor veel inwoners van Ermelo is het vennetje bij de Schaapskooi aan de westkant van de Ermelose heide een begrip. Het ven is rijk aan amfibieën en rondom het ven komen diverse soorten reptielen voor. In het verleden stond er een hek om het ven heen. Om het te beschermen en honden uit het water te weren. Na een herinrichting van het ven was het hek weggehaald. We zien nu dat het ven weer volop wordt gebruikt door honden en paarden. Die bewegingen zijn niet goed voor de amfibieën in het ven, waaronder de salamanders, kikkers en padden.
 
Nieuw hek om ven beschermt dieren
Ook zijn er recent goudkarpers uit het ven gevist. Dergelijke vissoorten eten namelijk alles op wat beweegt. Het is dan ook strafbaar om deze vissoorten in het ven te gooien. Om de kwetsbare en beschermde diersoorten rust en bescherming te geven, is er weer een hek om het ven geplaatst.
 
Helpt u mee de natuur te beschermen?

Het beschermen van de kwetsbare natuur in Ermelo vraagt om samenwerking en wederzijds begrip. Wij vragen om uw medewerking en begrip voor het plaatsen van het hek. Op dit moment weten wij geen andere oplossing. Mocht u tips of vragen hebben, neem dan contact op met de heer H.J. Zwart, beheermedewerker bossen, natuurterreinen en fauna: [email protected]

Gemeentenieuws op website en sociale media

Wist u dat de meeste nieuwsberichten van de gemeentepagina ook online te lezen zijn?
Op de website van de gemeente. En op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.
Ook kunt u zich via de website aanmelden voor de nieuwsbrief.
 
Website
Nieuws: ermelo.nl/nieuws
Aanmelden voor nieuwsbrief: ermelo.nl/nieuwsbrief
Officiële bekendmakingen: ermelo.nl/bekendmakingen  

Sociale media
@gemeenteermelo
 facebook.com/GemeenteErmelo
@GemeenteErmelo
www.linkedin.com/company/gemeente-ermelo 

Agenda

Spreekuur burgemeester
Elke dinsdag is er van 16.30 tot 17.30 uur spreekuur van de burgemeester. Maak een afspraak vóór dinsdag 12.00 uur via (0341) 56 73 92 of [email protected]. We plannen dan een afspraak van tien minuten voor u in.
 
Commissie omgevingskwaliteit
De Commissie Omgevingskwaliteit vergadert op maandag 22 mei. De vergadering is in het Huis van Ermelo, zaal Telgt, van 09.30 tot 12.30 uur. Wilt u bij deze vergadering aanwezig zijn? Neem dan contact op met de gemeente via 0341 56 73 21. De agendapunten staan vanaf vrijdag 19 mei op www.ermelo.nl/omgevingskwaliteit.
 
Commissie bezwaarschriften
Op donderdag 25 mei om 14.00 uur is er een openbare hoorzitting van de commissie van bezwaarschriften. De zitting is in het Huis van Ermelo, in zaal Speuld. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Neem dan contact op met het secretariaat via 085 110 82 12. De agenda vindt u op www.ermelo.nl/commissiebezwaarschriften. 

Officiële bekendmakingen

Algemene bekendmakingen
 
Mededeling
Op 2 mei 2023 hebben college, burgemeester, gemeentesecretaris en de adjunct directeur het “Besluit mandaat, volmacht en machtiging gemeente Ermelo 2023” vastgesteld. In dit besluit is intern geregeld welke personen in de organisatie bevoegdheid hebben om namens genoemde personen handelingen te verrichten. Het besluit treedt in werking op de dag na publicatie op overheid.nl. Het “Besluit mandaat, volmacht en machtiging gemeente Ermelo 2020”  wordt gelijktijdig ingetrokken. 

Aanvraag evenementenvergunning
  • aanvraag voor het organiseren van 7 zomer braderieën op de dinsdagmiddag/-avond  in juli en augustus  in  de Stationsstraat  en Raadhuisplein
  • aanvraag  voor  het organiseren van het evenement Oogstfeest op 19 augustus 2023 op de locatie Oude Nijkerkerweg 21. Er is tevens een ontheffing op grond van  artikel 35 Alcoholwet aangevraagd
  • aanvraag voor het organiseren van 7 x zomeravond braderieën activiteiten bij Bruijn café en Oma’s café op de locatie Stationsstraat 38A en 40 te Ermelo. Er is tevens een ontheffing  geluid (artikel 3.2 Verordening fysieke leefomgeving Ermelo) en een ontheffing op grond van artikel 35 Alcoholwet aangevraagd
  • aanvraag  voor het  organiseren van 7 Zomeravond braderieën activiteiten nabij café de Veluwe en café de Molenaar op de locatie Stationsstraat 13 en 15. Er is tevens een ontheffing voor geluid (artikel 3.2 Verordening fysieke leefomgeving Ermelo) en een ontheffing op grond van artikel 35 alcoholwet aangevraagd
Verleende evenementenvergunning (art. 2:25 APV)
  • het organiseren van een straatvoetbaltoernooi (finale) op 7 juni 2023 van 13.30 tot 19.00 uur op het Raadhuisplein. Voor dit evenement is tevens een ontheffing geluid op grond van artikel 3.2 Verordening fysieke leefomgeving Ermelo verleend.
  • het organiseren van de Avond4Daagse van 12 juni 2023 tot en met 15 juni 2023 met de start vanaf 17.45uur en finish om 22.00 uur, locatie Sportlaan 27 (sportterrein DVS’33)

Fysieke leefomgeving

Voorwerpen op of aan de weg (artikel 2.1 Verordening fysieke leefomgeving Ermelo)
  • het plaatsen van diverse objecten (het inrichten van een bouwplaats) van 1 mei 2023 tot en met 6 oktober 2023 op de openbare parkeerplaats nabij de locatie Sportlaan 27 (DVS ’33)

Bouwen en Omgeving 

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Drieërweg 104: het verbouwen van een receptie/restaurant
  • Lion Cachetstraat 17: het aanleggen van een in-/uitrit
  • Oude Telgterweg 152: het kappen van een eik
  • Azalealaan 7: het uitbreiden en verduurzamen van de woning en het plaatsen dakkapellen op het zijdakvlak
  • Kalkoenweg 42: het plaatsen van een erfafscheiding
  • Groene Allee 36, 36a, 38 en 38a: het bouwen van een carport met buitenberging
Verleende omgevingsvergunning
  • Slagsteeg 7: het kappen van een boom
  • Struikakkers 12: het realiseren van een achterwaartste nokverhoging op de woning
  • Johan Willem Frisolaan 4: het kappen van een eik (herplantplicht)
  • Oude Telgterweg 259, 259a en Oude Telgterweg 261, 261a, 261b, 261c, 261d en 261e: het bouwen van 1 twee-ondereen-kap-woning en 2 drie-ondereen-kap-woningen en het toekennen van de huisnummers Oude Telgterweg 259, 259a en Oude Telgterweg 261, 261a, 261b, 261c, 261d
  • Leeuwerikstraat 66: het plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak van de woning
Verlenging beslistermijn met 6 weken (verdaging omgevingsvergunning)
  • Klaverlaan 1: het bouwen van een schuur
  • Prins Hendriklaan 30: het bouwen van een carport en berging en het plaatsen van een toegangspoort
Bouwbesluit (sloopmelding)
  • Koningsweg 202 A: voor het slopen van een recreatiewoning
  • Hamburgerweg 78: voor het slopen en het verwijderen van asbest van een woning 

Verkeer & Vervoer

Verkeersbesluit
  • voor het in gebruik nemen van wegen, voet- en fietspaden, voetgangersgebied en alle gesloten verklaringen om panoramafoto’s te maken vanaf de openbare weg in de gemeente Ermelo in de maanden augustus en september 2023

Overig

Toekennen nummer
  • het toekennen van een nummer ten behoeve van een mantelzorgwoning Horster-Zoomweg 29 M
Intrekken nummer
  • het intrekken van nummers Veldwijk 3 tot en met 13, 12 en 14