Nieuwsberichten gemeente Ermelo week 23 - 7 juni 2023

Met deze week: Denk met ons mee over het speelbeleid in Ermelo! Elk kind heeft het recht om te spelen!, grafheuvels op Groevenbeekse heide opgeknapt en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Denk met ons mee over het speelbeleid in Ermelo! Elk kind heeft het recht om te spelen!

Gemeente Ermelo gaat dit jaar aan de slag om een nieuw beleid te maken voor de openbare speelplekken die in de gemeente liggen. Dit beleid moet toekomstbestendig zijn en gedragen worden door u!

Daarom nodigen wij u en de kinderen uit om met ons mee te denken. Wat moet er straks in het nieuwe beleid komen te staan? Waar zijn de toekomstige speelplekken straks te vinden, wat komt er te staan en wie mag er meedenken over hoe het eruit komt te zien?

Kom samen met uw kinderen naar de speeltuin en denk met ons mee
Donderdag 8 juni - 15:00 - 16:45 - Speeltuin aan de Retiefstraat (achter 337)
Woensdag 14 juni - 15:00 - 16:45 - Speeltuin aan de Lange Haeg(t.h.v. 129) 

Grafheuvels op Groevenbeekse heide opgeknapt

Op de Groevenbeekse heide zijn een aantal grafheuvels opgeknapt. In de loop van de tijd zijn er gaten en kuilen ontstaan. Die zijn weer opgevuld. Daarna is heide ingezaaid. De heide heeft rust nodig om te kiemen en te ontwikkelen tot volgroeide heide die tegen een stootje kan. Daarom zijn er rasters rondom de herstelde grafheuvels geplaatst. Zo voorkomen we schade door wandelaars, honden en fietsers. De rasters blijven staan zolang als nodig is. We vragen u dan ook om de grafheuvels niet te betreden. 

Heeft u een laag inkomen en weet u welke regelingen er zijn?

Wanneer heeft u recht op extra geld en hoe vraagt u dat aan? Het is soms best een klus om uit te zoeken welke gemeentelijke regelingen er zijn en welke voor u geschikt zijn. Heeft u recht op een individuele inkomenstoeslag of extra geld voor sport voor uw kinderen? Met de VoorzieningenWijzer controleert u zelf of u recht heeft op toeslagen en/of regelingen.
 
Kijk op www.datgeldtvoormij.nl/ermelo waar u recht op heeft én hoe u dit aanvraagt. Heeft u hier extra hulp bij nodig? Vraag dan een adviesgesprek aan. Een adviseur van het Steunpunt Financiën neemt dan contact met u op. Deze service is gratis en verplicht u tot niets. 

Direct contact met het Steunpunt Financiën?

U kunt ook gelijk een afspraak maken bij het Steunpunt Financiën voor een adviesgesprek over De VoorzieningenWijzer. Ze helpen u met verschillende vragen over geldzaken. Het Steunpunt Financiën in Ermelo werkt op afspraak.

Dat kan op twee momenten in de week:
maandagavond: 18.30 – 20.00 uur
vrijdagochtend: 10.00 – 12.00 uur.Het telefoonnummer is: 06 82 01 97 03 of mail naar: [email protected] 

Praat mee over de Ermelose visie op duurzaamheid

Hoe duurzaam is Ermelo in 2050? We werken aan een nieuwe visie Duurzaamheid. Met een bijbehorend uitvoeringsprogramma Duurzaamheid, waarin alle activiteiten voor de komende jaren staan. Hierbij hebben we uw input nodig. Wat is uw droom voor een duurzaam Ermelo in de (verre) toekomst? Welke inspanningen, projecten en activiteiten zijn er nodig om dat te bereiken?
 
Praat mee op het Online Dorpsgesprek Ermelo via www.onlinedorpsgesprek.ermelo.nl of scan de QR-code.
 
Wat doen we met uw inbreng?
De inbreng die we verzamelen via het online dorpsgesprek verwerken we in de nieuwe visie Duurzaamheid. We spreken ook met de gemeenteraad, samenwerkingspartners en ambtenaren van de gemeente Ermelo. Zo komen we tot een doordachte visie, die aansluit op de (landelijke en provinciale) ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Én de wensen en ideeën vanuit onze gemeente.
Komend najaar willen we de visie en het invoeringsprogramma ter inzage leggen. Inwoners en andere betrokkenen kunnen dan een zienswijze indienen voor de definitieve vaststelling. 

Agenda

Spreekuur burgemeester
Elke dinsdag is er van 16.30 tot 17.30 uur spreekuur van de burgemeester. Maak een afspraak vóór dinsdag 12.00 uur via (0341) 56 73 92 of [email protected]. We plannen dan een afspraak van tien minuten voor u in.
 
Commissie bezwaarschriften
De openbare hoorzitting van donderdag 15 juni gaat niet door.
 
Commissie NORG
Op dinsdag 13 juni vergadert de Commissie NORG. De vergadering is in het Huis van Ermelo, zaal Telgt, van 10.30 tot 12.30 uur. Als u deze vergadering wilt bijwonen verzoeken wij u dit vooraf per e-mail door te geven aan de secretaris van de Commissie NORG. Dit kan via: [email protected]. Meer informatie vindt u op http://www.ermelo.nl/norg.
 
Militaire oefening
Tussen 5 en 8 juni oefent de Koninklijke Militaire School (KMS) in en rondom Ermelo. 

Officiële bekendmakingen

Algemene bekendmaking
 
Aanvraag evenementenvergunning
  • Terrasuitbreiding ( 34 m2 extra) tijdens de Zomer braderieën op het Pauwenplein op de dinsdagen in de periode 11 juli tot en met 22 augustus 2023
  • Terrasuitbreiding (30m2 extra) tijdens het  evenement Fête de la Musique op het Pauwenplein op 17 juni 2023 

Bouwen en Omgeving 

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Steynlaan 115 het vervangen van de kozijnen
  • Rodeschuurderwegje 11 het kappen van 5 eiken
  • Haspel 127 het kappen van een grove den
  • Zeeweg 158 het renoveren van de gevel en het isoleren van de bedrijfswoning
  • Buitenbrinkweg ongenummerd, nabij nummer 41 het plaatsen van een tijdelijke unit Prins Bernhardlaan 16 het kappen van 3 bomen
  • Eendenparkweg ongenummerd, nabij nummer 42 het bouwen van een woning met bijbehorende bouwwerken
  • Nijkerkerweg 80 het wijzigen van de bestemming 
Verleende omgevingsvergunning
  • Fazantlaan 14 A het kappen van 15 bomen
  • Horsterweg 164 het vervangen van het bestaande bijgebouw
  • Azalealaan 7 het uitbreiden en verduurzamen van de woning en het plaatsen dakkapellen op het zijdakvlak 
Verlenen omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)
  • Haspel 123A het realiseren van een zorggebouw met 10 zorgappartementen 
  • Intrekken aanvraag op verzoek aanvrager
  • Rietgansstraat 65 het kappen van een beuk 
Sloopmeldingen
  • Burgemeester van Oordtstraat 30 voor het verwijderen van asbest uit een kringloopwinkel
  • Cronjéstraat 37 voor het verwijderen van asbest uit een woning
  • Eendenparkweg 25 voor het slopen van een gebouw 
Bestemmingsplan Verspreide woningen cluster Horst onherroepelijk
Het bestemmingsplan Verspreide woningen cluster Horst, zoals dat door de gemeenteraad op 29 maart 2023 is vastgesteld, heeft samen met het besluit en bijbehorende stukken, met ingang van 13 april 2023 zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is geen beroep ingesteld. Het bestemmingsplan is hierdoor met ingang van 25 mei 2023 onherroepelijk geworden.