Nieuwsberichten gemeente Ermelo week 26 - 28 juni 2023

Met deze week: Inloopavond infrastructuur cluster Horst, gebiedsaanpak GEUS van start en de officiele bekendmakingen.

Inloopavond infrastructuur cluster Horst

De gemeente Ermelo is bezig met een infrastructuurplan voor de Kawoepersteeg, Looweg en de kruising Looweg/Horsterweg. Hiervoor ontvangen we graag feedback van een brede groep omwonenden en geïnteresseerden. We vragen u om met ons mee te denken. Daarom organiseert de gemeente Ermelo, samen met het infrabureau Anacon Infra, een inloopavond voor omwonenden en geïnteresseerden.

Aanpassing infrastructuur
Het plan is om de Looweg te verharden en om het kruispunt Horsterweg/Looweg veiliger te maken. Dit willen we doen door de inkijkhoek te verbreden en eventueel andere middelen aan te brengen op de Looweg. Ook willen we de Kawoepersteeg aanpassen.

Graag betrekken wij u in dit vroege stadium bij de infrastructurele ontwikkelingen. Tijdens de avond geven we een uitgebreide toelichting. Ook gaan we in op vragen en wensen die er mogelijk spelen.

De inloopavond vindt plaats op dinsdagavond 6 juli 2023 in ‘Verenigingsgebouw Ons Huis’, Zeeweg 100 in Horst. U bent welkom vanaf 19.00 uur.

Programma:
  • 19.00 uur Inloop en koffie/thee
  • 19.15 uur Korte presentatie en toelichting
  • 19.45 uur Informatiemarkt in de zaal en gelegenheid om vragen te stellen
  • 20.45 uur Afsluiten
In verband met de beschikbare ruimte in de zaal werken we voor deze avond met een aanmelding. U kunt zich aanmelden door te mailen naar [email protected]. Vermeld hierbij het aantal personen met wie u komt.

Gebiedsaanpak GEUS van start

In de Veluwse dorpen Garderen, Elspeet, Uddel en Speuld (kortweg GEUS) is in juni de Gebiedsaanpak GEUS gestart. Hiervoor gaven de samenwerkende overheidspartijen groen licht. Bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen worden uitgenodigd om mee te doen en mee te denken.

Living Lab GEUS
De Gebiedsaanpak is een vervolg op Living Lab GEUS, dat in 2022 is gestart. Hierin is al met veel organisaties en personen uit het gebied gesproken over de opgaven. De betrokken overheden bouwen zo door op de resultaten van het Living Lab. Het doel is een gebiedsvisie en -plan op hoofdlijnen.

Thema’s: landbouw, water, natuur, recreatie en leefbaarheid
Actuele thema’s bepalen de agenda en de doelen van de gebiedsaanpak. Er wordt gezocht naar een toekomstbestendig landbouwsysteem. En naar een betere balans tussen recreatie, landbouw, landschap en natuur. Daarnaast is er aandacht voor herstel en verbetering van natuur en biodiversiteit. En voor de kwaliteit en beschikbaarheid van water. Ook wordt gekeken naar de leefbaarheid. Denk aan betaalbare woonruimte en de voorzieningen in het gebied (zoals supermarkt, school en zorg).

Deelnemen aan de gebiedsaanpak
Afgelopen maanden dachten verschillende personen en organisaties uit het gebied mee over de beoogde aanpak. Per thema worden nu werkgroepen opgericht. De eerder betrokken personen worden hiervoor uitgenodigd. Op 22 augustus komen de werkgroepen voor het eerst bij elkaar in Het Blanke Schot in Uddel, om 19.00 uur. Iedereen is welkom om deze eerste aftrap bij te wonen.

Aanwezigen krijgen informatie over wat er gaat gebeuren en hoe zij een bijdrage kunnen leveren. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan op www.gebiedsaanpakgeus.nl.

Is uw kind bijna 18 jaar?

Regel de geldzaken goed! Is uw kind bijna (of net) 18 jaar? Gefeliciteerd, dat is een mooie tijd! Maar er verandert ook veel en er moet nogal wat geregeld worden. Denk aan een DigiD, een 18+ bankrekening en een eigen zorgverzekering.

Kijk eens op www.startpuntgeldzaken.nl/ermelo voor tips over geldzaken. Heeft u, of uw kind, nog vragen? Stel uw vraag op diezelfde website dan via chat of whatsapp!

Budget gemeentelijke monumentensubsidie voor 2023 al benut

De gemeente Ermelo kent een subsidieregeling voor het behoud van gemeentelijke monumenten. In 2022 is de regeling geëvalueerd omdat er in de afgelopen jaren veel geld overbleef. Na de evaluatie is de subsidieregeling aangepast. Ook is deze meer onder de aandacht gebracht. Dit heeft een sterke toename van subsidieaanvragen tot gevolg gehad. Hierdoor is het volledige budget voor 2023 nu al benut.

Nieuwe aanvragen in 2024
Vanaf 1 januari 2024 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen. Aanvragen worden vanaf deze datum op volgorde van binnenkomst behandeld. Kijk voor meer informatie op www.ermelo.nl/monumentsubsidie.

Onderhoud asfalt Oude Zwolseweg 3 t/m 20 juli

Van maandag 3 tot en met donderdag 20 juli zijn er wegwerkzaamheden aan de Oude Zwolseweg. Deze zijn nodig voor het onderhoud van het asfalt. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor alle verkeer.

Wat we gaan doen:
  • We verwijderen het oude asfalt. Daarna verstevigen we de fundering plaatselijk. Vervolgens brengen we een nieuwe asfalt deklaag aan. We herstellen de bestrating op de plekken waar dit nodig is.
  • Langs de weg brengen we een aantal smalle passeerstrookjes aan in overleg met de bosbeheerder. Dit doen we met een waterdoorlatende verharding.
Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is de Oude Zwolseweg afgesloten voor het verkeer. We leiden het verkeer om via een omleidingsroute. Er worden verkeersregelaars ingezet.

Meer informatie?
Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Karel Metselaar, Toezichthouder Verkeer & Civiel gemeente Ermelo, via (0341) 56 71 21 of [email protected].

Wegwerkzaamheden N303 Putten – Ermelo 3 t/m 22 juli

Provincie Gelderland werkt van maandag 3 juli tot en met vrijdag 28 juli aan de N303 tussen Putten en Ermelo. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juli is de weg dicht voor verkeer.

Afsluiting
Van vrijdag 21 juli 20.00 uur tot en met zaterdag 22 juli 23.00 uur is de weg van het kruispunt N798/ N303 tot aan de rotonde Ericalaan – Hamburgerweg – N303 dicht. De rotonde zelf is dan open. We vervangen dan de deklaag van het asfalt, maken de weg klaar voor de nieuwe verkeerslichten en plaatsen nieuwe markering op de weg.

Omleiding
Tijdens de gehele periode leiden we fietsers lokaal om langs het werk. Tijdens de afsluiting op vrijdag 21 en zaterdag 22 juli rijdt doorgaand verkeer om via de N798 – A28 - N303. De omleidingsroutes worden aangegeven op borden langs de weg. Deze kunt u ook vinden op www.bereikbaargelderland.nl.

Onderhoud en meer verkeersveiligheid
De werkzaamheden zijn onder andere nodig in verband met het onderhoud van het asfalt en het vergroten van de verkeersveiligheid voor fietsers en bromfietsers. Kijk voor meer informatie op www.gelderland.nl/wegwerkzaamheden/n303-putten-ermelo.

Agenda

Spreekuur burgemeester
Elke dinsdag is er van 16.30 tot 17.30 uur spreekuur van de burgemeester. Maak een afspraak vóór dinsdag 12.00 uur via (0341) 56 73 92 of [email protected]. We plannen dan een afspraak van tien minuten voor u in.

Ringrijderij Ermelo
Jaarlijks organiseert Paardensportvereniging Het Veluws Ros het ringsteken voor aanspanningen in de Stationsstraat van Ermelo: de Ringrijderij Ermelo. Dit jaar vindt de 36ste editie plaats op zaterdag 1 juli vanaf 19.00 uur. Kijk voor meer informatie
op www.ermelobuitenleven.nl.

Algemene bekendmaking

Aanvraag evenementenvergunning
  • Het organiseren van een buurtbarbecue op 23 september 2023 op de locatie Jan van Malesteinweg tot aan de Van Veldhuizenweg

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Prins Hendriklaan 25: het tijdelijk plaatsen van een woonunit 
Verleende omgevingsvergunning
  • Fokko Kortlanglaan 150-152: het bouwen van 6 rijwoningen en 2 twee-onder-één-kap woningen (10 wooneenheden in totaal) en toekennen van huisnummers
  • Haspel 127: het kappen van een grove den
  • Telgterweg 290: het bouwen van een woning met bijgebouw
  • Lion Cachetstraat 17: het aanleggen van een in-/uitrit
  • Prins Bernhardlaan 16: het kappen van 2 bomen. De tamme kastanje is niet vergunningsplichtig en is niet meegenomen in het besluit.
  • Groene Allee 36, 36a, 38 en 38a: het bouwen van vier carports met buitenberging
  • Sprielderweg 205: het herbouwen van het (door brand verwoeste) dienstgebouw
  • Horsterweg 158: het wijzigen van de gebruiksbestemming voor een kattenhotel
  • Koninginnelaan 10: het bouwen van een bouwwerk geen gebouw zijnde (carport)
Intrekken aanvraag op verzoek aanvrager
  • Kawoepersteeg 30A 4: het kappen van twee berken en het slopen van een recreatiewoning
Bestemmingsplannen
  • Telgter-Buurtweg 13 en 13a: bestemmingswijziging
  • Hamburgerweg 78: woningbouwontwikkeling
Bouwbesluit (sloopmelding)
  • Veldwijk 75: voor het verwijderen van asbest uit gebouwen
Activiteitenbesluit
  • Garderenseweg 184: voor het verlengen en bouwen van een bergingsopslag