Nieuwsberichten gemeente Ermelo week 39 - 27 september 2023

Met deze week: Duurzaamheidsmarkt Huis & Tuin – 7 oktober, vernieuwing fietspaden Leuvenumsebos en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Duurzaamheidsmarkt Huis & Tuin – 7 oktober

Duurzaam leven, hoe doen we dat? Kom en ontdek het op de Duurzaamheidsmarkt van de energie- en tuincoaches van de gemeente Ermelo. Met lokale organisaties, initiatieven en verschillende activiteiten!

De markt is op 7 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in het Triadegebouw, Amanietlaan 9 in Ermelo.

Informatie en demonstraties
Professionals beantwoorden uw vragen over onder andere isolatiemateriaal, regentonnen, groene daken en regenwateropslag. Ook geven ze
demonstraties.

Advies en GRATIS presentje
Van energie- en tuincoaches ontvangt u praktische tips en hulp bij het aanvragen van subsidies. Vraag meteen een GRATIS adviesgesprek aan voor uw eigen huis of tuin. U ontvangt dan een duurzaam presentje.

Duurzame voedselvoorziening
Benieuwd wat u kunt doen voor een verantwoorde duurzame voedselvoorziening? Een medewerker van het Voedselbos deelt ervaringen en geeft advies.

Meer informatie over Week van de Duurzaamheid
De Duurzaamheidsmarkt Huis en Tuin is één van de regionale activiteiten tijdens de Week van Duurzaamheid. Benieuwd naar de andere activiteiten? Kijk dan op www.duurzaamheidsloketnoordveluwe.nl

Oproep aan boeren: praat mee over de toekomst van GEUS

Hoe blijft het gebied in en rond Garderen, Elspeet, Uddel en Speuld (GEUS) toekomstbestendig, leefbaar en vitaal? Deze vraag staat centraal in de Gebiedsaanpak GEUS. Hieraan werken de gemeenten Barneveld, Nunspeet, Apeldoorn en Ermelo, het Waterschap Vallei en Veluwe en de provincie Gelderland samen met inwoners en (agrarische) ondernemers.

Alle agrariërs in GEUS ontvangen uitnodiging
Inbreng van alle boeren in het gebied is noodzakelijk. Daarom worden zij uitgenodigd voor een keukentafelgesprek. Sommigen zijn al betrokken in dit proces, of hebben al contact met hun gemeente, maar nog niet iedereen. Alle agrariërs in GEUS ontvangen de komende week een brief met uitnodiging van hun gemeente.

Gesprek over uw bedrijf met onafhankelijke partij
We willen graag weten wat uw bedrijf nodig heeft voor een goed toekomstperspectief. Wat zijn uw plannen? Wilt u doorgaan, verplaatsen, verbreden of juist stoppen? Wat heeft u nodig voor het realiseren van deze plannen? De gesprekken worden gehouden door Stichting Stimuland, een onafhankelijke partij, met kennis van de agrarische sector.

Meer informatie
Heeft u geen brief ontvangen, maar bent u wel agrariër in het gebied en wilt u meepraten? Op de website van Stimuland (www.stimuland.nl/GEUS) vindt u meer informatie over het proces en de wijze van aanmelden. Meer informatie over de gebiedsaanpak GEUS vindt u op www.gebiedsaanpakgeus.nl.

Is uw kind bijna 18 jaar?

Regel de geldzaken goed! Is uw kind bijna (of net) 18 jaar? Gefeliciteerd, dat is een mooie tijd! Maar er verandert ook veel. En er moet nogal wat geregeld worden. Denk aan een DigiD, een 18+ bankrekening en een eigen zorgverzekering.

Kijk eens op www.startpuntgeldzaken.nl/ermelo voor tips over geldzaken.
Heeft u, of uw kind, nog vragen? Stel uw vraag op diezelfde website dan via chat of Whatsapp!

Kom erbij!

In de Week tegen Eenzaamheid staan ontmoeting en verbinding centraal. Eenzaamheid is iets wat het hele jaar door kan spelen. U bent van harte welkom op heel veel plekken in Ermelo. Loop bijvoorbeeld eens binnen bij de Open Inloop, voor een ontmoeting, een kopje koffie of een praatje. We zien u daar graag! De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Locatie: Huis van Ermelo, Raadhuisplein 6. Kijk voor meer informatie op: www.welzijnermelo.nl/ontmoeting-en-activiteiten.

Vernieuwing fietspaden Leuvenumsebos

Op 2 oktober wordt gestart met de vernieuwing van twee fietspaden in het Leuvenumsebos. Het gaat om het Poolsepad en het Bredepad. De fietspaden krijgen een nieuwe verhardingslaag. Op plekken waar dit mogelijk is, worden de fietspaden breder gemaakt, tot 2,10 meter. Fietsers en wandelaars kunnen elkaar dan veilig passeren. De fietspaden sluiten zo ook mooi aan op de fietspaden van buurgemeente Harderwijk.

Planning werkzaamheden
De werkzaamheden starten op 2 oktober en duren naar verwachting tot 8 december. De planning hangt af van het weer. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden wat uitlopen. Firma Kamphorst uit Ermelo voert de werkzaamheden uit. 

Omleiding voor fietsers, wandelaars, ruiters en menners
Tijdens de werkzaamheden zijn de fietspaden aan het Poolsepad en het Bredepad niet te gebruiken. Voor fietsers en wandelaars zijn er omleidingsroutes in de directe omgeving en in het bosgebied. Ruiters en menners kunnen een aantal ruiter- en menroutes bij het Poolsepad en het Bredepad niet gebruiken. Met borden wordt aangegeven welke dit zijn.

Wilt u meer weten?
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden of planning? Neem dan contact op met Karel Metselaar, Toezichthouder Verkeer & Civiel gemeente Ermelo via 0341 56 71 21 of [email protected].

Officiële bekendmakingen

Algemene bekendmaking

Aanvraag evenementenvergunning
  • Aanvraag evenementenvergunning t.b.v. sinterklaasintocht op 18 november 2023 Stationsstraat/Molenaarsplein
Verleende aanvraag evenementenvergunning
  • vergunning verleend voor het organiseren van Kerst Sing-in, Postweg 50 (Schaapskooi), 23 december 2023
  • vergunning verleend voor het organiseren van herfstmarkt in centrum van Ermelo, inclusief het Pauwenplein, 21 oktober 2023; tevens (geluids)ontheffing verleend om tijdens het evenement geluidsversterkende apparatuur te gebruiken, als bedoeld in artikel 3:2 Verordening fysieke leefomgeving Ermelo

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Horsterweg 158: het uitbreiden van een kattenhotel
  • Buitenbrinkweg 41: het verplaatsen van een bestaande in-/uitrit
  • Lijsterlaan 56: het verbreden van de oprit
  • Zeeweg 37-25: het bouwen van een aanbouw aan recreatiewoning
  • Harderwijkerweg ongenummerd nabij nummer 34: het bouwen van een woning
  • Kampvelderweg ongenummerd nabij nummer 20: het bouwen van 2 woningen
  • Bilderdijklaan 18: het kappen van een eik
Verleende omgevingsvergunning
  • Huygenslaan 47: het kappen van een eik en een beuk (met herplantplicht)
Buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning
  • Steynlaan 40: het vervangen en vergroten van een dakkapel
Bestemmingsplannen
  • Horsterweg 165: bestemmingsplan vastgesteld
Activiteitenbesluit
  • Oude Nijkerkerweg 117: voor plaatsen gastank 5000 liter

Fysieke leefomgeving

Voorwerpen op of aan de weg (artikel 2.1 Verordening fysieke leefomgeving Ermelo)
  • Vondellaan 6: ontheffing verleend voor het plaatsen van een vuilcontainer van 29 september tot en met 16 oktober 2023
Verleende standplaatsvergunning (artikel 5 Verordening fysieke leefomgeving Ermelo)
  • standplaatsvergunning verleend voor verkoop van oliebollen en appelbeignets op De Enk 15 van 4 november tot en met 30 december 2023

Verkeer en vervoer

Verkeersbesluit
  • het toekennen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij Amanietlaan 44
Toekennen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken
  • het toekennen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij Wegwijzer 10