Nieuwsberichten gemeente Ermelo week 42 - 18 oktober 2023

Met deze week: Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren, openingstijden Steunpunt Financiën uitgebreid en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Openingstijden Steunpunt Financiën uitgebreid

De openingstijden van het Steunpunt Financiën zijn uitgebreid. Het steunpunt is nu ook op woensdagochtend open. 

Maakt u zich wel eens zorgen over uw financiële situatie?
Iedereen heeft wel eens vragen over geld, administratie of toeslagen. Bij het Steunpunt Financiën werken vrijwilligers van Humanitas, Schuldhulpmaatje Ermelo en Welzijn Ermelo samen om u te helpen. Er staan computers en telefoons voor directe hulp. Als het nodig is, krijgt u ondersteuning bij het voeren van een telefoongesprek. Of bij het mailen naar een instantie.

Heeft u hulp nodig voor formulieren en brieven?
Het Steunpunt Financiën helpt u met het invullen van formulieren en het aanvragen van toeslagen en/of kwijtscheldingen. Ook kunt u er terecht voor hulp bij het lezen van moeilijk te begrijpen brieven. Bijvoorbeeld brieven van uitkerende instanties of de Belastingdienst.

Het Steunpunt Financiën werkt op afspraak
Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u het Steunpunt Financiën bereiken tijdens openingstijden. Dit kan via telefoon en Whatsapp op telefoonnummer 06 82 01 97 03. U kunt ook mailen naar [email protected].

Openingstijden Steunpunt
Maandag 18.30 – 20.00 uur
Woensdag 10.00 – 12.00 uur
Vrijdag 10.00 – 12.00 uur
 
Contact buiten openingstijden
Heeft u buiten openingstijden een dringende vraag voor het Steunpunt Financiën? Bel dan naar 0341 56 70 00.

Heeft u ideeën voor de Rekenkamercommissie?

De rekenkamercommissie Ermelo-Harderwijk doet onafhankelijk onderzoek naar de uitwerking van het beleid van de gemeenten. Zij kijkt of het geld dat de gemeenteraad beschikbaar gesteld heeft, goed is gebruikt. En of de doelen zijn gehaald. De rekenkamer luistert ook graag naar de ideeën van inwoners. Vindt u dat de rekenkamer onderzoek moet doen naar een bepaald onderdeel van het gemeentelijk beleid? Mail dit dan via [email protected]. Uw ideeën zijn erg welkom!

Agenda

Spreekuur burgemeester
De burgemeester houdt twee keer per maand spreekuur op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur. Het volgende spreekuur is op woensdag 25 oktober. Wilt u de burgemeester spreken? Maak dan een afspraak vóór maandag 12.00 uur via 0341 56 73 92 of [email protected].
We plannen dan een afspraak van tien minuten voor u in.

Commissie Omgevingskwaliteit
De Commissie Omgevingskwaliteit vergadert op maandag 23 oktober. De vergadering is in het Huis van Ermelo, zaal Telgt, van 09.30 tot 12.30 uur. Wilt u bij deze vergadering aanwezig zijn? Neem dan contact op met de gemeente via 0341 56 73 21. De agendapunten staan vanaf vrijdag 20 oktober op www.ermelo.nl/omgevingskwaliteit.

Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren

Waarschijnlijk heeft u al jaren uw rijbewijs en bent u een ervaren automobilist(e) geworden. Maar in al die jaren is er wel veel veranderd in het verkeer. Het is veel drukker, en kruispunten en rotondes zijn ingewikkelder geworden. Ook zijn er regels veranderd en bijgekomen. Daarom nodigen de gemeente Ermelo en Veilig Verkeer Nederland u uit om mee te doen aan de opfriscursus rijvaardigheid voor senioren.

De opfriscursus bestaat uit 2 delen
1. Dinsdag 14 november 9.30 uur gezamenlijke theorieles verkeer
Een deskundige geeft met behulp van moderne visuele hulpmiddelen uitleg over nieuwe regels en borden, rotondes, wegbelijning en vele andere onderwerpen. Aan het eind van de les kunt u uw kennis testen. Ook ontvangt u een theorieboekje.

2. Donderdag 16 november (tijdstip volgt na indeling) rijvaardigheidsrit
U maakt een rijvaardigheidsrit in uw eigen auto met een gecertificeerde rijinstructeur. Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname. Op deze dag kunt u ook deelnemen aan een reactietest en meedoen met een alcoholgebruik nabootser.

De rijvaardigheidsrit is vrijwillig en heeft geen gevolgen voor uw rijbewijs
De rijvaardigheidsrit is op vrijwillige basis en heeft geen gevolgen voor het bezit en gebruik van uw rijbewijs. Uw behaalde resultaten worden alleen aan u gemeld.

Plaats: De Muzenhof, Leuvenumseweg 66, Ermelo
Kosten: € 15,- per persoon (op 14 november betalen)

Meld u uiterlijk 4 november aan
Woont u in Ermelo en bent u 60 jaar of ouder? Dan kunt u zich aanmelden bij: M. van den Brink ([email protected]/ 06 29 06 82 43) of J. A. Mol ([email protected]/ 0341 55 77 32). Vermeld ook uw telefoonnummer en leeftijd in de e-mail.

Officiële bekendmakingen

Algemene bekendmaking

Verleende evenementenvergunning
  • voor het organiseren van Wintermarkt Uddel op 8 december 2023 van 16.00 tot en met 21.00 uur op de Uddelmeer 5
Bouwen en omgeving

Bouwbesluit (sloopmelding)
  • Arendlaan 36: het verwijderen van asbest en het slopen van een woning
Aanvraag omgevingsvergunning
  • hoek Horsterweg/Hortensialaan nabij Hortensialaan 2a: het snoeien van een boom
  • Geelgorsstraat 5: het kappen van een grove den
  • Nassaulaan 12: het kappen van een eik 
  • Veluws Hof 22: het kappen van een beuk
  • Kawoepersteeg 26-13: het kappen van een eik
  • Witwatersrand 29 tot 75 (oneven), Retiefstraat 25 tot 71 (oneven), Retiefstraat 26 tot 72 (even), Retiefstraat 110 tot 144 (even): het isoleren van de kap van de woningen.
Verleende omgevingsvergunning
  • Buitenbrinkweg 41: het verplaatsen van een bestaande in-/uitrit
  • Eendenparkweg 25: het vervangen van een tuinhek
  • Fokko Kortlanglaan 194-194a t/m 194c en Fokko Kortlanglaan 196-196a t/m 196d: het bouwen van een bedrijfspand met 9 bedrijfsunits, het aanleggen van één in-/uitrit en het toekennen van de huisnummers Fokko Kortlanglaan 194, 194a, 194 b, 194c, 196a, 196b, 196c, 196d
  • Palmbosweg 12 63: het legaliseren van 2 steigers
  • De la Reystraat 150: het kappen van een beuk (met herplantplicht)
Intrekken aanvraag op verzoek aanvrager
  • Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 82: het uitbreiden van een hotel met 5 suites (gemeentelijk monument)
  • Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 82: het realiseren van een nieuwe personeelsgebouw op Landgoed het Roode Koper (gemeentelijk monument)