Nieuwsberichten gemeente Ermelo week 44 - 1 november 2023

Met deze week: Onderzoek naar potentiële noodopvanglocatie aan de Buitenbrinkweg, fris uw verkeerskennis op! en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Onderzoek naar potentiële noodopvanglocatie aan de Buitenbrinkweg

Nederland kampt met een tekort aan opvangplekken voor vluchtelingen. Op verschillende plekken in Nederland worden daarom opvanglocaties ingericht. Ook in Ermelo wordt gezocht naar een locatie die geschikt is voor de opvang van vluchtelingen.

Het college van B&W van Ermelo stelt de gemeenteraad voor om nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor noodopvang aan de Buitenbrinkweg in Ermelo. Na een in- en externe inventarisatie naar mogelijke locaties lijkt deze plek het meest geschikt om verder te onderzoeken. Naast een interne inventarisatie van mogelijke locaties, konden ook de inwoners van Ermelo meedenken. Via het Online Dorpsgesprek, mail en telefoon konden zij suggesties aanleveren.

Wanneer de raad akkoord gaat, start het COA en de gemeente Ermelo met de benodigde onderzoeken die moeten laten zien of de locatie geschikt is om ± 100 vluchtelingen op te vangen voor een periode van 5 jaar. Meer informatie over de noodopvanglocatie in Ermelo en het locatieonderzoek vindt u op www.ermelo.nl/ermelo-helpt.

Ouders gezocht voor interview OKO

Bent u of kent u een ouder van kinderen tussen 12-18 jaar en woont u op de Noord-Veluwe? Praat u weleens met uw kind(eren) over thema’s als lekker in je vel zitten en alcoholgebruik? En hoe doet u dat dan? Wij zijn daar benieuwd naar, en zoeken deelnemers voor een onderzoek in het kader van ons OKO-beleid.

OKO: Opgroeien in een Kansrijke Omgeving
Door mee te doen aan dit onderzoek helpt u ons bij een betere uitvoering van het OKO-beleid. OKO staat voor ‘Opgroeien in een Kansrijke omgeving’. Het is een programma waarmee we bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor jongeren. Zo proberen we te voorkomen dat zij alcohol en drugs gebruiken of roken. We betrekken ook ouders bij dit programma.

Doe mee aan het onderzoek
U kunt aan het onderzoek meedoen door middel van een interview (± 1 uur). Het interview vindt plaats in het Huis van de Stad of bij u thuis. Meedoen is vrijwillig en anoniem. Heeft u interesse? Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.ermelo.nl/oko.

Fris uw verkeerskennis op!

Veilig Verkeer Nederland (VVN) Ermelo-Putten en gemeente Ermelo organiseren een opfriscursus rijvaardigheid voor senioren. De cursus bestaat uit twee delen:
  • Dinsdag 14 november om 09.30 uur - gezamenlijke theorieles verkeer
  • Donderdag 16 november (tijd na indeling) - rijvaardigheidsrit in uw eigen auto
Beide dagen vinden plaats vanuit De Muzenhof, Leuvenumseweg 66 in Ermelo.

Bent u 60 jaar of ouder, en woont u in Ermelo? Dan kunt u zich tot uiterlijk 4 november aanmelden bij één van onderstaande contactpersonen:
M. van den Brink – via 06 29 06 82 43 of [email protected] J. Mol – via 0341 55 77 32 of [email protected].

Spreekuur burgemeester

De burgemeester houdt twee keer per maand spreekuur, op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur. Het volgende spreekuur is op woensdag 8 november. Wilt u de burgemeester spreken? Maak dan een afspraak vóór maandag 12.00 uur via 0341 56 73 92 of [email protected]. We plannen dan een afspraak van tien minuten voor u in.

Commissie omgevingskwaliteit

De Commissie Omgevingskwaliteit vergadert op maandag 6 november. De vergadering is in het Huis van Ermelo, zaal Telgt, van 09.30 tot 12.30 uur. Wilt u bij deze vergadering aanwezig zijn? Neem dan contact op met de gemeente via 0341 56 73 21. De agendapunten staan vanaf vrijdag 3 november op www.ermelo.nl/omgevingskwaliteit.

Raadsvergadering over windpark Horst en Telgt

Op maandag 6 november om 19.00 uur is in de raadzaal van het Huis van Ermelo een extra raadsvergadering over het windpark in Horst en Telgt. Tijdens de vergadering gaat de raad in gesprek met gedeputeerde Ans Mol. De gespreksonderwerpen worden op 3 november bekendgemaakt via de raadsinformatiepagina.

Provincie Gelderland heeft aangeboden haar besluit over het windpark toe te lichten. Dit is naar aanleiding van de moties van gemeente Ermelo. Op woensdag 30 augustus 2023 vond een gesprek met gedeputeerde Ans Mol plaats tijdens een bijeenkomst. De raadsvergadering is een vervolg op die eerdere bijeenkomst. Het is een openbare vergadering maar er is geen mogelijkheid tot inspreken.

U bent van harte welkom! U kunt de bijeenkomst ook volgen via www.ermelo.nl/kijkmee.

Vervangen van de openbare verlichting

Van juli tot het einde van dit jaar vervangt Van Gelder Verkeerstechniek B.V. bijna alle armaturen in de straten van de wijken Ermelo-Midden, Centrum en Noord. Bij armaturen gaat het om de behuizing en de lampen bovenaan de lantaarnpalen. Op sommige plaatsen vervangt of verplaatst het bedrijf ook hele lantaarnpalen. In de afgelopen twee jaar zijn armaturen of lantaarnpalen in de wijken Ermelo-Oost, Ermelo-West en het buitengebied al vervangen. Begin 2024 is het project voor het vervangen van de armaturen klaar.

Verlichting vergroot de veiligheid in de wijk
Het is onze kerntaak om te zorgen voor goed werkende openbare verlichting. Daarom vervangen we de verouderde openbare verlichting. Dit draagt bij aan de veiligheid in uw wijk. Daarnaast is de verlichting energiezuiniger. Ook vervangen we een groot aantal afgeschreven lantaarnpalen. En tegelijkertijd verplaatsen we er een aantal, om een betere verdeling van licht te krijgen.

We verlichten waar het nodig is
We verlichten bewust, dus alleen daar waar het nodig is. De openbare verlichting is voor openbaar terrein en niet voor privéterrein. In sommige straten wordt er een andere armatuur teruggeplaatst dan u gewend bent. Hiermee verandert soms het beeld van de verlichting in de straat en wordt een tuin of gevel minder tot niet verlicht. Dit is een bewuste keuze waaraan mensen soms moeten wennen.

Wilt u meer informatie?
Kijk voor meer informatie op www.ermelo.nl/verlichting. Of neem contact op met het Telefonisch Informatie Punt van de gemeente Ermelo via 0341 56 73 21.

Officiële bekendmakingen

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • De Beek 125: het actualiseren van de bestaande situatie
Verleende omgevingsvergunning
  • Fazantlaan 14a: het aanleggen van een in- of uitrit ten behoeve van de nieuwe, reeds verleende, bedrijfswoning
  • Bilderdijklaan 18: het kappen van een eik
Verleende omgevingsvergunning
(uitgebreide procedure)
  • Dokter Holtropstraat 102: het realiseren van vijf appartementen
Buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning
(reguliere procedure)
  • Kawoepersteeg 40-24: het uitbreiden van de woning en het kappen van een boom
Melding sloop/asbest
  • Retiefstraat 27: voor het verwijderen van asbest uit een woning
  • Nijkerkerweg 62: voor het verwijderen van asbest uit een schuur
  • Cronjéstraat 93: voor het verwijderen van asbest uit een woning
  • Dirk Staalweg 19: voor het verwijderen van asbest uit een woning
Besluit milieuvergunning
  • Buitenbrinkweg 64: Besluit intrekking milieuvergunning

Fysieke leefomgeving

Voorwerpen op of aan de weg (artikel 2.1 Verordening fysieke leefomgeving Ermelo)
  • Het plaatsen van diverse objecten (het inrichten van een bouwplaats) van week 38 (2023) tot en met week 8 (2024) op de openbare parkeerplaats nabij Sportlaan 27 (DVS’33) (wijziging op reeds verleende vergunning)

Verkeer en vervoer

Weigering aanvraag ontheffing parkeren blauwe zone
  • Weigering aanvraag ontheffing blauwe zone De Markt