Nieuwsberichten gemeente Ermelo week 45 - 8 november 2023

Met deze week: Waardering voor mantelzorgers, praat mee over toerisme en recreatie in Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Waardering voor mantelzorgers

Ieder jaar op 10 november is het de Dag van de Mantelzorger. Wij waarderen uw inzet het hele jaar door. Maar deze dag in het bijzonder. Mantelzorger bent u niet één dag per jaar. Sommigen zorgen tot wel 24 uur per dag voor een ander, maar vragen zelf nooit om aandacht. Zorgt u lange tijd en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit omgeving? Heel erg bedankt!

Wilt u iets betekenen voor een mantelzorger?
Wilt u een mantelzorger helpen, bijvoorbeeld door het doen van een vrijwillige klus? Of misschien heeft u zelf een ondersteuningsvraag? Neem dan contact op met Welzijn Ermelo via 0341 56 70 00. Of kijk op www.welzijnermelo.nl.

Commissie bezwaarschriften

Op donderdag 16 november om 14.00 uur is er een openbare hoorzitting van de commissie van bezwaarschriften. De zitting is in het Huis van Ermelo, in zaal Speuld. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Neem dan contact op met het secretariaat via 085 110 82 12. De agenda vindt u op www.ermelo.nl/commissiebezwaarschriften.

Zwembad van nieuwe Sportcentrum Zanderij is bijzonder gevuld

Kom je op Sportpark de Zanderij, dan springt het nieuwe Sportcentrum Zanderij gelijk in het oog. Een enorm modern complex met een duurzame en open uitstraling. Van buiten lijkt het al aardig af, maar binnen gebeurt er nog van alles. De sporthallen worden ingericht, de kleedkamers krijgen hun plek en het zwembad werd gevuld. En dat laatste was wel echt een bijzonder moment.

Twee emmertjes water halen
Vrijdagmiddag 3 november was een afvaardiging van Zwemvereniging ZEW Ermelo hard aan het werk. Met tuinslangen en emmertjes vulden de meiden van het synchroonzwemmen het wedstrijdbad met water. Dit deden ze samen met twee dames van het trimzwemmen. Wethouder Sarath Hamstra nam een kijkje en hielp natuurlijk mee de emmertjes door te geven. Het is nog even wachten tot januari 2024, tot de eerste bezoekers een duik kunnen nemen. “Een moment waar we naar uitkijken, en dat we natuurlijk gaan vieren met een feestelijk opening voor iedereen”, aldus de wethouder.

We bouwen een nieuw sportcentrum
Op Sportpark De Zanderij bouwen we een nieuw, groot sportcentrum. Dit bestaat uit vier sportzalen, een wedstrijdbad, instructiebad, peuterbad, whirlpool en sauna/stoombad. Kijk voor meer informatie op www.ermelo.nl/sportcentrum-zanderij.

Niet parkeren op het middengedeelte Raadhuisplein

Nu het herfst is, zijn de fonteinen voor het Huis van Ermelo uitgezet. We merken dat mensen hun auto nu weer op het middengedeelte van het Raadhuisplein parkeren. Dit mag niet. Geparkeerde auto’s beschadigen namelijk de kwetsbare fonteinen. Daarom handhaven we vanaf deze week op het parkeren op deze plek.

Voorkom een boete
Wilt u een bekeuring voorkomen? Parkeer uw auto dan langs de randen in de daarvoor bestemde vakken op het plein. Of zet uw auto op een parkeerplaats in de buurt van het Raadhuisplein.

Praat mee over toerisme en recreatie in Ermelo

We gaan aan de slag met een nieuwe visie op toerisme en recreatie. Dit willen we samen met u, als inwoner van Ermelo, doen. Wat is uw beeld van ontspanning en recreatie in Ermelo? En hoe kan dit er in de toekomst volgens u uitzien? We zijn benieuwd naar uw ideeën!

Het toerisme in Ermelo is belangrijk
De prachtige landschappen van Ermelo maken het tot een geliefde en populaire bestemming op de Veluwe. Ons dorp trekt elk jaar veel toeristen en vaste gasten. Toerisme en recreatie helpen niet alleen onze lokale economie, maar hebben ook andere voordelen voor onze gemeenschap. Zoals meer keuze en gemak in voorzieningen, veel activiteiten en evenementen. Maar ook veel mogelijkheden voor ontmoeting, ontspanning en geluk.

Om deze positieve bijdrage van toerisme en recreatie te houden, streven we natuurlijk naar evenwicht. Zodat toerisme en recreatie zo min mogelijk een belasting vormen voor de natuur. En voor het verkeer in het dorp, parkeren en de openbare ruimte.

Hoe heeft u als inwoner voordeel van toerisme en recreatie in Ermelo?
Hoe zorgen we ervoor dat het prettig verblijven en recreëren is, voor u als inwoner en voor onze gasten? We zijn op zoek naar ideeën om
hier een antwoord op te vinden. Uw inbreng is waardevol. Het helpt ons bij het maken van een toekomstvisie voor toerisme en recreatie in Ermelo. 

Denkt en praat u mee?
Vertel ons uw ideeën via het Online Dorpsgesprek op www.onlinedorpsgesprek.ermelo.nl. Via het Online Dorpsgesprek blijft u ook op de hoogte van andere lopende projecten in Ermelo.

Informatieavond over pleeggezinnen

Kinderen hebben een stabiele leefsituatie, liefde en aandacht nodig. Niet in ieder gezin lukt dit even goed. Soms speelt er in een gezin zoveel, dat de kinderen niet meer thuis kunnen blijven wonen. Dan zoeken we een pleeggezin, waar de kinderen met vaste opvoeders veilig kunnen opgroeien en de juiste begeleiding krijgen.

Voelt u er iets voor om pleegouder te worden? Kom dan naar de regionale informatieavond in Elburg. 

Wat kunt u betekenen?
In de regio Noord Veluwe zijn wij hard op zoek naar gezinnen die extra liefde en aandacht willen geven aan één of meerdere kinderen uit een ander gezin. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om iets voor deze kinderen te kunnen betekenen. Soms is dat voor een weekend per maand. En in andere gevallen voor langere tijd.

Kom naar de informatieavond in Elburg
Wilt u weten wat u kunt doen? Kom dan naar de regionale informatieavond!
  • Datum: maandag 20 november
  • Tijd: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
  • Locatie: Multifunctioneel Centrum ’t Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg
Meld u aan
Komt u naar de informatieavond? Laat ons dat weten via www.nunspeet.nl/plekjevrij.

Kent u alle regelingen en toeslagen?
Doe de geldfit-test!

Heeft u financiële problemen of zorgen over uw geldzaken? Maakt u al gebruik van alle regelingen waar u recht op heeft? Het geeft rust om dit te weten. Zeker in deze tijd met prijsstijgingen en te verwachten hogere premies. Maar ook voor de komende koude maanden, als we richting de winter gaan.

Ontdek waar u recht op heeft
Er zijn veel verschillende regelingen en toeslagen. Denk bijvoorbeeld aan een witgoedregeling, maar ook aan regelingen voor uw gezin en voor kinderen. Heeft u hier recht op? Via de potjes-check op www.potjescheck.geldfit.nl komt u daar met een paar simpele vragen achter. Wethouder Hamstra: “Er zijn veel regelingen voor mensen met een laag inkomen. Dus doe die check. Zo krijgt u meer rust in uw hoofd.”

Wilt u meer weten?
Kijk op www.geldfit.nl voor meer informatie. Of bel of chat gratis met 0800 8115 voor meer informatie of om samen de check te doen! Ondernemers en zzp’ers krijgen hulp bij Geldfit Zakelijk.

Offiële bekendmakingen

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Groeneweg 12: een extra parkeerplaats op eigen terrein
  • Nassaulaan 7: het bouwen van een woonhuis
  • Oranjepark 2: het kappen van 5 bomen
  • Hertzogstraat 55: het kappen van 4 beuken
  • Hortensialaan 4b: het legaliseren van de berging
Verleende omgevingsvergunning
  • Horsterweg 64: voor het bouwen van een appartementengebouw met parkeerkelder en het intrekken van huisnummer Horsterweg 64 (als sloop is voltooid). Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan. Aan het appartementengebouw zijn vooralsnog de volgende nummers toegekend Horsterweg 64a, 64b, 64c, 64d, 64e, 64f, 64g, 64h, 64i, 64j, 64k, 64L, 64m, 64n, 64o, 64p, 64q, 64r, 64s, 64ct
  • Horloseweg 15: het plaatsen van een tijdelijke woning tijdens het verbouwen van de hoofdwoning en het toekennen van een nummer Horloseweg 15a
Verlenging beslistermijn met 6 weken
(verdaging omgevingsvergunning)
  • Watervalweg 170: het gebruiken en inrichten van een sportveld ten behoeve van een hondenschool
Intrekken aanvraag op verzoek aanvrager
  • Kawoepersteeg 40 12: het legaliseren van een kelder
Activiteitenbesluit
  • Drieërweg 104: voor het vergroten van de receptie en aanverwante ruimtes
Verkeer en vervoer

Toekennen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken
  • Het toekennen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij Rietgansstraat 39
  • Het toekennen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij Sportlaan 12