Nieuwsberichten gemeente Ermelo week 46 - 15 november 2023

Met deze week: Wethouder Hamstra op bezoek bij pleeggezin, Leven met een laag inkomen en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Wethouder Hamstra op bezoek bij pleeggezin

Op woensdag 8 november bezocht wethouder Sarath Hamstra familie Van Diest voor de Week van de Pleegzorg. Hij bezocht dit Ermelose pleeggezin om over hun ervaringen te horen, maar vooral om ze persoonlijk te bedanken voor het bieden van een warm thuis.

Alle pleeggezinnen krijgen een bedankje
Wethouder Hamstra: “Soms kunnen kinderen door omstandigheden tijdelijk niet meer bij hun eigen ouders wonen. Dan is het belangrijk dat zij in een veilig en warm pleeggezin terecht kunnen. Sinds 2020 daalt gelukkig het aantal kinderen dat pleegzorg nodig heeft. Maar ieder kind dat geen fijn thuis heeft, is er één te veel. We zijn trots op alle pleeggezinnen die onze gemeente kent. Daarom zetten wij hen in de Week van de Pleegzorg graag in het zonnetje. Ieder pleeggezin in Ermelo krijgt een bedankje: een waardebon voor een leuke activiteit of om iets moois te kopen.”

Wilt u ook pleegouder worden?
Elk jaar staan er honderden kinderen op de wachtlijst voor een pleeggezin. Dat komt omdat er steeds minder pleeggezinnen zijn in Nederland. In de regio Noord-Veluwe zoeken we hard naar gezinnen die iets willen betekenen voor één of meerdere kinderen uit een ander gezin. Soms is dit nodig voor 1 of 2 weekenden per maand. In andere gevallen gaat het om een langere periode.

We houden een informatiebijeenkomst
Denkt u er zelf over na om pleegouder te worden? Of wilt u meer weten over pleegzorg? U bent van harte welkom op de regionale informatiebijeenkomst. 

Datum: maandag 20 november
Tijd: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Locatie: Multifunctioneel Centrum ’t
Huiken, Lange Wijden 33, Elburg

Meld u aan
Komt u naar de informatieavond? Laat het ons weten via www.nunspeet.nl/plekjevrij

Leven met een laag inkomen

Leven van een (tijdelijk) laag inkomen is niet makkelijk. Bijvoorbeeld omdat u door hoge kosten geen geld overhoudt voor activiteiten die voor anderen zo gewoon zijn. Of misschien heeft u moeite met het betalen van extra belangrijke kosten of verzekeringen. Om u daarbij te helpen zijn er regelingen waar u gebruik van kunt maken.

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden bij een laag inkomen?
Wij hebben veel verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Oók als u werkt. Er zijn regelingen speciaal voor kinderen en voor volwassenen. Wethouder Sarath Hamstra: “Trek vooral op tijd aan de bel. En maak gebruik van de regelingen wanneer u ze nodig hebt. Daar zijn ze voor.” Kijk voor een overzicht van alle regelingen op www.ermelo.nl/geldzorgen.

Oproep aan boeren: praat mee over de toekomst van GEUS

Hoe blijft het gebied in en rond Garderen, Elspeet, Uddel en Speuld (GEUS) toekomstbestendig, leefbaar en vitaal? Deze vraag staat centraal in de Gebiedsaanpak GEUS. Hieraan werken de gemeenten Barneveld, Nunspeet, Apeldoorn en Ermelo, het Waterschap Vallei en Veluwe en de provincie Gelderland samen met inwoners en (agrarische) ondernemers.

We houden keukentafelgesprekken met agrariërs
De inbreng van alle boeren in het gebied is noodzakelijk. Sommige boeren zijn al betrokken in dit proces, of hebben al contact met hun gemeente, maar nog niet iedereen. Daarom worden er keukentafelgesprekken gehouden. Alle agrariërs in GEUS hebben een brief gekregen met de uitnodiging voor een keukentafelgesprek.

Wat heeft uw bedrijf nodig?
Bent u agrariër? We willen graag weten wat uw bedrijf nodig heeft voor een goed toekomstperspectief.

Wat zijn uw plannen? Wilt u doorgaan, verplaatsen, verbreden of juist stoppen? Wat heeft u nodig voor het uitvoeren van deze plannen? De gesprekken worden gehouden door Stichting Stimuland, een onafhankelijke partij, met kennis van de agrarische sector.

Wilt u meer weten?
Heeft u geen brief ontvangen, maar bent u wel agrariër in het gebied en wilt u meepraten? Op www.stimuland.nl/GEUS vindt u meer informatie over het proces en de manier van aanmelden. Kijk voor meer informatie over de gebiedsaanpak GEUS op www.gebiedsaanpakgeus.nl.

Agenda

Spreekuur burgemeester
De burgemeester houdt twee keer per maand spreekuur, op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur. Het volgende spreekuur is op woensdag 22  november. Wilt u de burgemeester spreken? Maak dan een afspraak vóór maandag 12.00 uur via 0341 56 73 92 of [email protected]. We plannen dan een afspraak van tien minuten voor u in.

Commissie omgevingskwaliteit
De Commissie Omgevingskwaliteit vergadert op maandag 20 november. De vergadering is in het Huis van Ermelo, zaal Telgt, van 09.30 tot  12.30 uur. Wilt u bij deze vergadering aanwezig zijn? Neem dan contact op met de gemeente via 0341 56 73 21. De agendapunten staan vanaf vrijdag 17 november op www.ermelo.nl/omgevingskwaliteit.

Intocht Sinterklaas
Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer in Ermelo. Hij wordt om 13.45 uur op het Raadhuisplein ontvangen door burgemeester Hans van Daalen. Daarna rijdt hij met een stoet door de Stationsstraat, en is er een tussenstop bij het Pauwenplein. Vanaf daar gaat de Sint naar het Molenaarsplein waar hij heel feestelijk wordt opgewacht.

Ervaar reizen met openbaar vervoer
Wilt u vertrouwd raken met het reizen met het openbaar vervoer? Ga dan mee met de oefenreis. De OV-ambassadeurs laten u zien hoe u een vervoersbewijs bij de automaat koopt en hoe u moet in- en uitchecken. Ook vertellen ze u wat u moet doen bij een overstap en waar u reisinformatie vindt.

Datum: donderdag 30 november
Tijd: van 10.10 uur tot ca. 13.00 uur
Locatie: vertrek vanaf station Ermelo
Kosten: € 17,00 (of € 11,00 met samenreiskorting)

Meld u vooraf aan via [email protected] of via www.ervaarhetov.nl/proefreis. Of bel de OV-ambassadeurs op 038 45 40 130.

Offiële bekendmakingen

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Braamlaan 6A: het vervangen van een houten kozijn en voordeur naar kunststof
  • Sophialaan 5: het kappen van een eik
  • Tolweg 15: het bouwen van een overkapping aan bestaande bedrijfsloodsen
  • Amaliahof 11: het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde
  • Kawoepersteeg: 40-24 het kappen van een boom
  • Tonnenberg 53: het bouwen van een bedrijfswoning
  • Putterweg 140-1: het kappen van 9 bomen
  • Kawoepersteeg 40-12: het kappen van een boom
  • Garderenseweg 309: het uitbreiden van de woning
  • Uddelermeerweg 32: het verbouwen en verduurzamen van de woning
  • Kawoepersteeg 40-21: het wijzigen van de recreatie in woonbestemming
Rectificatie aanvraag omgevingsvergunning
  • Groeneweg 1: het verleggen van een bestaande in- of uitrit In de bekendmaking van 8 november 2023 is een foutieve omschrijving opgenomen
Verleende omgevingsvergunning
  • Kawoepersteeg 40 37: het vervangen en verhogen van het dak
  • Telgterweg 210: het vergroten van een veldschuur
  • Jacob Catslaan 93: het wijzigen van de voorgevel, het plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak van de woning en het verplaatsen van de voorgevel van de garage
Verdaging omgevingsvergunning
(verlenging beslistermijn met 6 weken)
  • Hooge Riet 33 A: het legaliseren van de uitgevoerde werkzaamheden (rijksmonument)
Bouwbesluit (melding)
  • De Beek 77: voor het verwijderen van asbest en het slopen van een woning
  • Telgterweg 99: voor het verwijderen van asbest uit een woning
Besluit lozen buiten inrichtingen
  • Kolbaanweg 17: voor realisatie van 1 Gesloten bodemenergiesysteem
Fysieke leefomgeving

Voorwerpen op of aan de weg
  • Het plaatsen van bouwplaats van 8 januari tot en met 19 juli 2024 ter hoogte van Retiefstraat 38
  • Het plaatsen van werkvoertuigen (bussen en aanhangers) op de parkeerplaats nabij Hortensialaan 7