Nieuwsberichten gemeente Ermelo week 9 - 28 februari 2024

Met deze week: Wie verdient er een Koninklijke Onderscheiding? caravankeuring Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Wie verdient er een Koninklijke Onderscheiding?

Sommige mensen zetten zich jarenlang in voor de samenleving. Vaak op de achtergrond en in alle bescheidenheid. Voor deze mensen worden er koninklijke onderscheidingen (lintjes) uitgereikt. Het is belangrijk dat familieleden, kennissen of vrienden de stap zetten om iemand voor te dragen. Zonder hen zijn er geen voordrachten en worden er geen lintjes uitgereikt.

Wilt u iemand voordragen?
Kent u iemand die zich, onafgebroken, al vele jaren belangeloos inzet voor de samenleving? Bijvoorbeeld iemand die als vrijwilliger een vereniging jarenlang draaiende houdt? Of iemand die zich intensief inzet voor een stichting of een belangenorganisatie? En woont deze persoon in Ermelo? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een lintje.

Hoe draagt u iemand voor?
Als u iemand wilt voordragen, neemt u eerst telefonisch contact op met het bestuurssecretariaat via 0341 56 73 92. Zij maken een eerste inschatting of de verdiensten bijzonder genoeg lijken voor het aanvragen van een lintje. Ook leggen zij uit hoe u te werk moet gaan. Daarna begint u met het verzamelen van alle benodigde informatie.

De voordracht voor de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag 2025 moet uiterlijk 1 juni 2024 worden ingediend.

Kijk voor meer informatie over Koninklijke Onderscheidingen en het aanvraagformulier op www.lintjes.nl.

Caravankeuring Ermelo

Nog even en u kunt weer met de caravan op pad! Is uw caravan veilig genoeg om op vakantie te gaan? U kunt dit laten beoordelen tijdens de caravankeuring van Afdeling Ermelo-Putten van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Dit jaar is de keuring in Putten.

Wanneer en waar is de keuring?
Datum: zaterdag 23 maart
Tijd: in overleg, na aanmelding
Locatie: Garage Guliker,
Ambachtstraat 3 in Putten

Inwoners van Ermelo kunnen zich voor de keuring opgeven. Voor leden van VVN is de keuring gratis, ook als u ter plekke lid wordt. Voor niet-eden en donateurs zijn de kosten € 30,00.

Veilig op vakantie? Meld u aan!
Meld uw caravan voor de keuring aan bij de heer J.A. Mol, via molzwal@hetnet of 0341 55 77 32 (tussen 19.00 en 21.00 uur). Dit kan tot 20 maart.

Agenda

Spreekuur wethouders en gemeentesecretaris
Elke 1e dinsdag van de maand houden de wethouders en de gemeentesecretaris spreekuur. Het volgende spreekuur is op 5 maart, van 16.30 tot 17.30 uur. Wilt u een wethouder of de gemeentesecretaris spreken? Maak dan een afspraak vóór maandag 12.00 uur via 0341 56 73 92 of [email protected].

Spreekuur burgemeester
De burgemeester houdt twee keer per maand spreekuur, op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur. Het volgende spreekuur is op 6 maart. Wilt u de burgemeester spreken? Maak dan een afspraak vóór maandag 12.00 uur via 0341 56 73 92 of [email protected].

Commissie omgevingskwaliteit
De commissie omgevingskwaliteit vergadert op maandag 4 maart. De vergadering is in het Huis van Ermelo, zaal Telgt, van 09.30 tot 12.30 uur. Wilt u bij deze vergadering aanwezig zijn? Neem dan contact op met de gemeente via 0341 56 73 21. De agendapunten staan vanaf vrijdag 1 maart op www.ermelo.nl/omgevingskwaliteit.

Commissie bezwaarschriften
Op donderdag 7 maart om 14.00 uur is er een openbare hoorzitting van de commissie van bezwaarschriften. De zitting is in het Huis van Ermelo, in zaal Speuld. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Neem dan contact op met het secretariaat via 085 110 82 12. De agenda vindt u op www.ermelo.nl/commissiebezwaarschriften.

Inloopspreekuur Openbaar Vervoer
Elke maand is er een inloopspreekuur waar 55-plussers terecht kunnen met vragen over reizen met het openbaar vervoer (OV). Het volgende spreekuur is op woensdag 6 maart van 09.30 tot 11.00 uur in het Vanneau Café op station Ermelo, Dokter van Dalelaan 9. Kijk voor meer informatie op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

Officiele bekendmakingen

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Koningin Emmalaan 1: kappen van 10 grove dennen, 6 beuken en 3 zomereiken
  • Prins Hendriklaan 11: kappen van een boom
  • Uddelermeerweg 2: vernieuwen van het terras, vernieuwen/verplaatsen berging/vuilopslag achter tuinmuur, uitbreiden toiletgroep, realisatie fietsenstalling, sloop bestaand pauwenverblijf en bouw nieuwe muurkas
Verleende omgevingsvergunning
  • Kerklaan 7: vernieuwen van de aanbouw van de woning
Verdaging omgevingsvergunning
(verlenging beslistermijn met 6 weken)
  • Nijkerkerweg 30: bouwen van een twee-onder-één-kapwoning
  • Vondellaan 23: vervangen van de bestaande woning
  • Tonnenberg 53: bouwen van een bedrijfswoning
Intrekken aanvraag op verzoek aanvrager
  • Horsterweg 158: uitbreiden van het kattenhotel
  • Harderwijkerweg 220: gebruik van het perceel voor een hondenschool
Bestemmingsplannen
  • Haspel 33 en 33b: bestemmingsplan onherroepelijk
Melding asbest/sloop
  • Vondellaan 23: melding milieubelastende activiteit regulier – asbest en sloop woonhuis en bijgebouw

Fysieke leefomgeving

Voorwerpen op of aan de weg
  • Haspel nabij nummer 27 2: plaatsen van een dichte vuilcontainer van 6 maart tot en met 20 maart 2024

Verkeer en vervoer

Toekennen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken
  • Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Retiefstraat 177 nabij nummer 177
Verklaring van geen bezwaar ontheffing wegenverkeerswet
  • voor het houden van de Ermelose Fietssensatie (toer- en graveltocht) op vrijdag 10 mei 2024 van 7.00 tot 16.00 uur

Overig

Toekennen nummer
  • Buitenbrinkweg 28: toekennen van een nummer
Anterieure overeenkomst
Op 16 februari is een exploitatieovereenkomst gesloten met De Bunte Vastgoed Oost B.V. tot de ontwikkeling van woningbouw op de locatie ‘De Horsterhoeve, Horster-Engweg 17’.