Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 1

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Bouwen en Omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • De Enk het renoveren van het winkelcentrum
  • Hamburgerweg 195 het wijzigen van de functie bedrijfswoning naar woning
  • Stationsstraat 72 het bouwen van een gebouw met winkelruimte en appartement
  • Horsterweg 165-14 het kappen van 6 eiken
  • Speulderveld 29 het realiseren van een Bed & Breakfast
  • Struikakkers 25 het realiseren van een aanbouw, het vervangen van de dakbedekking en het isoleren van de woning 
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken. Bel hiervoor naar  0341 - 56 73 21. Of vul een verzoek in om een bouwtekening of bouwplan in te zien via www.ermelo.nl/inzage.

Verleende omgevingsvergunning
  • 14 december 2020 Smutslaan 26 het plaatsen van een dakkapel 25 januari 2021
  • 14 december 2020 Huygenslaan 4 het plaatsen van een dakkapel 25 januari 2021
  • 15 december 2020 Arianehof 14 het plaatsen van een dakkapel 26 januari 2021
  • 21 december 2020 Kerklaan 20 het bouwen van een bijgebouw naast een gemeentelijk monument 1 februari 2021
  • 24 december 2020 Groeneweg 54 het kappen van een kastanjeboom 4 februari 2021
  • 29 december 2020 Watervalweg 102 het kappen van 2 inlandse eiken 9 februari 2021
Verlenging beslistermijn met 6 weken (verdaging omgevingsvergunning)
  • 23 december 2020 Horster-Zoomweg 23 het veranderen van de in- of uitrit 10 februari 2021
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Rectificatie:  Bestemmingsplan Rodeschuurderwegje, Horst
De terinzagelegging is één week opgeschoven

Bestemmingsplan vastgesteld Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de raad van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 16 december 2020 besloten heeft tot vaststelling van het bestemmingsplan Rodeschuurderwegje, Horst. Hierin heeft zij tevens wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Rodeschuurderwegje, Horst. Naast het bestemmingsplan is ook het beeldkwaliteitsplan vastgesteld op basis van artikel 12a van de Woningwet. 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van 34 woningen voor CPO in Vogelvlucht op een agrarisch perceel aan het Rodeschuurderwegje ter hoogte van nummer 37. Tegenover de Goede Herder School in Horst. 

Het raadsbesluit ligt met het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken, met ingang van 7 januari 2021 tot en met 17 februari 2021, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt de stukken digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak met de afdeling Publiekszaken te maken via www.ermelo.nl of telefonisch op 0341 56 73 21.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan Rodeschuurderwegje, Horst, met identifi catienummer NL. IMRO.0233.BPRodeschuurderweg-0401, kunt u ook digitaal raadplegen op www. ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).

Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ʼs-Gravenhage door:
  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben kenbaar gemaakt.
  • Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken.
  • Belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de raad van de gemeente Ermelo ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.
De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit plan op grond van artikel 11, lid 1. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.