Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 11

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Huygenslaan 20a voor het kappen van een eik
  • Lageveld 3 voor het kappen van een kastanjeboom
  • Dirk Staalweg 33 voor het verbouwen van de woning
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken. Bel hiervoor naar (0341) 56 73 21. Of vul een verzoek in om een bouwtekening of bouwplan in te zien via www.ermelo.nl/inzage

Verleende omgevingsvergunning
  • 9 maart 2021 Graaf Janlaan 4 voor het kappen van een vliegden
  • 10 maart 2021 Raadhuisplein 4 voor het renoveren van activiteitencentrum “De Dialoog”
  • 11 maart 2021 Russulalaan 22 voor het kappen van een zomereik en 4 grove dennen
  • 9 maart 2021 Buitenbrinkweg 65 b voor het plaatsen van ene tijdelijke woonunit en het toekennen van huisnummer Buitenbrinkweg 65 b
  • 9 maart 2021 Zeeweg 55 voor het bouwen van een woning en het toekennen van huisnummer Zeeweg 55 
Geweigerde omgevingsvergunning
  • 10 maart 2021 Stationsstraat 105 voor het plaatsen van gevelreclame en het wijzigen van de functie
  • 11 maart 2021 Koningsweg 2 voor het kappen van 2 eiken 
Verleende objectontheffing (art. 2:10 APV)
  • 8 maart 2021 is een objectontheffing verleend voor het plaatsen van een aanhanger in de Stationsstraat voor nummer 108 van 8 tot en met 24 maart 2021
  • 1 maart 2021 is een objectontheffing verleend voor het plaatsen van 12 opslagcontainers en een directiekeet aan de Dakpan resp. de Kruispan resp. de Nokpan van 11 maart 2021 tot en met 1 augustus 2022 
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Melding sloop/asbest
  • 13 november 2020 Hanengewei 67 voor het veranderen van activiteiten voor de dagbesteding, de dagbesteding locatie is verhuisd
  • 21 december 2020 Haspel 123 a voor het verwijderen van asbest en slopen van opslagberging
  • 22 december 2020 Fokko Kortlanglaan 123-1 voor het verwijderen van asbest en slopen van opslag/woonhuis
  • 4 januari 2021 Buurtweg 5 voor het verwijderen van asbest uit een schuur
  • 26 januari 2021 Rietlaan 23 voor het verwijderen van asbest uit woning
  • 8 februari 2021 Gruttopad 24 voor het verwijderen van asbest uit een woning

Vervoer en Verkeer

Verkeersbesluiten
  • 11 maart 2021 het toekennen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij het Postlaantje 14. De parkeerplaats wordt aangeduid door middel van het bord E6.
  • 11 maart 2021 het toekennen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij het Postlaantje 8. De parkeerplaats wordt aangeduid door middel van het bord E6.
  • 11 maart 2021 het toekennen van twee parkeerplaatsen  nabij Putterweg 2 a met als specifi ek doel het opladen van elektrische auto's. De parkeerplaatsen worden aangeduid door middel van het bord E4 van bijlage 1 van het RVV 1990 en een onderbord met de tekst ʻopladen elektrische voertuigen’. 
Om dit besluit in te kunnen zien kunt u contact opnemen met afdeling publiekszaken (0341)  56 73 21 of het verkeersbesluit raadplegen op www.officielebekendmakingen.nl

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Algemene bekendmakingen

Bestemmingsplan De Heivlinder, gemeente Ermelo 

Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld
Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de raad van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 3 maart 2021 wederom besloten heeft het bestemmingsplan De Heivlinder (gewijzigd) vast te stellen.
 
Het bestemmingsplan heeft betrekking op uitbreiding van het recreatieterrein ” De Heivlinder” op de locatie Tonnenberg 53 te Ermelo.

Voorgeschiedenis Het bestemmingsplan
De Heivlinder is op 1 oktober 2018 door de gemeenteraad van de gemeente Ermelo vastgesteld. Tegen de vaststelling is namens een aantal appelanten beroep ingediend. Op 24 december 2019 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak (Uitspraak 201810307/3/R1) gedaan en het vaststellingsbesluit vernietigd omdat bij de vaststelling van een bestemmingsplan niet verwezen had mogen worden naar de passende beoordeling die ten grondslag ligt aan het Programma Aanpak Stikstof (PAS). De raad heeft naar het oordeel van de Afdeling het bestemmingsplan vastgesteld in strijd met artikel 19j, derde lid, van de Natuurbeschermingswet 1998 of artikel 2.8, derde lid, van de Wet natuurbescherming. Op grond hiervan is de toelichting van het bestemmingsplan aangevuld met een geactualiseerd stikstofonderzoek.

In het beroepschrift werd eveneens aangegeven dat de onderbouwing van de ladder voor duurzame verstedelijking naar de mening van appellanten onvoldoende was. Ook voor wat dit punt betreft is de toelichting met onderzoeksresultaten aangevuld. In het beroepschrift werd verder aangegeven dat de planontwikkeling naar de mening van appellanten in strijd is met het beleid van de provincie Gelderland, waarin het plangebied in het Nationaal Landschap Veluwe behoort tot het deelgebied Agrarische Enclave. De provincie Gelderland heeft per brief aangegeven dat zij dit standpunt niet deelt en dat de kernkwaliteiten van het Nationaal Landschap voor wat betreft dit aspect niet worden aangetast.

Omdat er slechts sprake is van een verbeterde motivering is bestemmingsplan De Heivlinder niet opnieuw als ontwerp ter visie gelegd, maar is het bestemmingsplan integraal opnieuw (gewijzigd) vastgesteld. Dat betekent dat het bestemmingsplan op een aantal punten is aangevuld. Ten aanzien van het beleid wordt uitgegaan van het beleid zoals dat gold ten tijde van de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan. Daarom wordt bijvoorbeeld niet ingegaan op de Omgevingsvisie Gaaf Gelderland en de Omgevingsverordening Gelderland die na die tervisielegging in werking zijn getreden.

Beroepstermijn Het raadsbesluit ligt met het vastgesteld bestemmingsplan en de daarbij bijbehorende stukken, met ingang van 17 maart 2021 tot en met 28 april 2021, voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt de stukken digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak met de afdeling Publiekszaken te maken via www.ermelo.nl of telefonisch op (0341) 56 73 21.

Het raadsbesluit en het vastgesteld bestemmingsplan De Heivlinder, met identifi catienummer NL.IMRO.0233.BPheivlinder-0402, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (ROOnline). Gedurende bovenvermelde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben kenbaar gemaakt.
  • Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken.
  • Belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de raad van de gemeente Ermelo ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Ermelo, 17 maart 2021.
Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.