Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 14

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Parelhoenhof ongenummerd (kavel 4, nabij nummer 10): voor het bouwen van een woning en een bijgebouw
  • Buurtweg 71: voor het verbouwen van de woning
  • Torenlaan 49: voor het bouwen van een kelder
  • Russulalaan 7: voor het kappen van 7 bomen
  • Tonnenberg 51 (nabij nummer 51-5): voor het kappen van een eik
U kunt de aanvragen inzien bij de afdeling Publiekszaken. Maak hiervoor een afspraak via www.ermelo.nl/afspraak of bel (0341) 56 73 21.

Verleende omgevingsvergunning
  • 23 maart 2020 Zwaluwstraat 23: voor het uitbreiden van de woning aan de voorzijde
  • 25 maart 2020 Jeugdkant 20: voor het intern verbouwen van het kerkgebouw
  • 20 maart 2020 Rengersland 34: voor het plaatsen van een dakkapel
  • 25 maart 2020 Bosrand 23: voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit en het toekennen van huisnummer Bosrand 21A
  • 12 maart 2020 Varenlaan 85: voor het plaatsen van een erfafscheiding
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treff en. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd. 

Besluit vormvrije m.e.r. melding
  • 23 maart 2020 Bulderweg 20: het bedrijf aan Bulderweg 20 heeft een vormvrije m.e.r. aanmeldnotitie op grond van artikel 7.16 Wet milieubeheer ingediend, omdat het bedrijf van plan is het bedrijf uit te breiden door het realiseren van een nieuwe stal. Er dient ten behoeve van deze uitbreiding geen milieueffectrapport opgesteld te worden, omdat er geen sprake zal zijn van significante nadelige gevolgen voor de omgeving.
Kennisgeving anterieure overeenkomst “Revitalisatie Bungalowparken Bos en Weide en De Boskant”
Burgemeester en wethouders van gemeente Ermelo maken ingevolge artikel 6.24, lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 6.2, lid 12 Besluit ruimtelijke ordening bekend, dat zij op 9 maart 2020 de overeenkomst “Anterieure overeenkomst revitalisatie van Bungalowparken Bos en Weide en De Boskant” zijnde een overeenkomst over grondexploitatie als bedoeld in de Wro, zijn aangegaan met initiatiefnemers. De overeenkomst heeft betrekking op de revitalisering van bestaande recreatieterreinen aan de Oude Nijkerkerweg 129 en 135 te Ermelo naar het gebruik wonen.

De zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt vanaf 1 april 2020 tot en met 12 mei 2020 gedurende een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het  gemeentehuis, Raadhuisplein 2 in Ermelo. Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Melding sloop/asbest
  • 20 maart 202 Russulalaan 7: het verwijderen van asbest uit een woning
  • 20 maart 2020 Watervalweg 121: voor het verwijderen van asbest en slopen van stallen, loods en berging
  • 18 maart 2020 Fokko Kortlanglaan 150: voor het verwijderen van asbest uit een middenspanningsruimte

Verkeer en vervoer

Verkeersbesluit Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op de Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg fietsstroken te realiseren. Hierdoor neemt de verkeersveiligheid voor de fietsers toe en ontstaat een goede fietsverbinding van de N302 tot aan Staverden.

Het conceptbesluit ligt ter inzage. Om dit besluit in te kunnen zien kunt u een afspraak maken met afdeling publiekszaken of het verkeersbesluit raadplegen in de elektronische Staatscourant op www.officielebekendmakingen.nl. Tot zes weken na datum van publicatie in de elektronische Staatscourant kunnen belanghebbenden hun zienswijze schriftelijk kenbaar maken.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan door een ieder tegen dit ontwerp besluit een zienswijze worden ingediend binnen zes weken na de datum van de bekendmaking van dit ontwerp besluit. Deze zienswijze dient gemotiveerd te zijn en te worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM ERMELO.

Mededeling

Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland Op 26 maart 2020 heeft de waarnemend voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 26 maart 2020 (hierna: de Noodverordening) vastgesteld. De Noodverordening is op 26 maart 2020 in werking getreden. U kunt de Noodverordening inzien op www.ermelo.nl. De Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2020 en het Wijzigingsbesluit op de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2020 zijn per dezelfde datum ingetrokken. Mocht u vragen hebben over deze Noodverordening, op www.ermelo.nl/coronavirus vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.