Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 16

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Algemene bekendmakingen

Verleende terrasontheffing (art. 2:10 APV)
  • 13 april 2021: verleend voor de winkel EigenwijZ, gevestigd op de locatie Stationsstraat 87
Verleende objectontheffing (art. 2:10 APV)
  • 12 april 2021: voor het plaatsen van een container op de rijbaan aan de Dahlialaan nabij nummer 7, van 14 april tot en met 4 mei 2021
  • 14 april 2021: voor het plaatsen van een container op een parkeervak aan de Vijverweg nabij nummer 40, van 21 juni tot en met 23 juli 2021
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Bouwen en Omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Jasmijnweg 52: voor het vervangen van een erfafscheiding
  • Eendenparkweg ongenummerd (nabij nummer 27): voor het aanleggen van drie in- of uitritten
  • Hoge Enk 7: voor het aanleggen van een in- of uitrit
  • Julianalaan 59: voor het kappen van twee vliegdennen
  • Hamburgerweg 31: voor het plaatsen van een veranda
  • Fazantlaan 29: voor het bouwen van een schuur
  • Beatrixlaan 13: voor het bouwen van een carport
  • De Enk 4: voor het realiseren van een aanbouw
  • Dokter van Dalelaan, Hortensialaan en Horsterweg: voor het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers en het aanleggen van 3 in- of uitritten (Hooge Riet)
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken. Bel hiervoor naar (0341) 56 73 21. Of vul een verzoek in om een bouwtekening of bouwplan in te zien via www.ermelo.nl/inzage.

Verleende omgevingsvergunning
  • 13 april 2021 Alexiahof 38: voor het plaatsen van een dakkapel  
  • 13 april 2021 Horsterweg 165-14: voor het kappen van een eik
  • 13 april 2021 Vondellaan 26: voor het kappen van twee eiken
  • 13 april 2021 Wielewaal 196: voor het plaatsen van een dakkapel
  • 15 april 2021 Harderwijkerweg 201A: voor het wijzigen van een schuur (legalisatie reeds gebouwde schuur)
  • 15 april 2021 Kanariehof 46: voor het uitbreiden van de woning
  • 15 april 2021 Kanariehof 4: voor het bouwen van een overkapping
Geweigerde omgevingsvergunning
  • 13 april 2021 Vijverweg 70: voor het aanleggen van een in- of uitrit
Verlenging beslistermijn met 6 weken (verdaging omgevingsvergunning)
  • 13 april 2021 Tolweg 6A: voor het aanleggen van een in- of uitrit
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Voornemen verlenen omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)
  • Telgterweg 293A: voor het bouwen van een woning. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan
Dit besluit wordt voorbereid met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 april 2021 gedurende 6 weken ter inzage bij het de afdeling Publiekszaken. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo. Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken, via (0341) 56 73 21.

Activiteitenbesluit
  • 1 september 2020 Maatschap Rozendaal, Oude Telgterweg 227: voor een wijziging dieraantallen
Melding sloop/asbest:
  • 31 maart 2021 Brouwer B.V., Bloemfontein 66: voor het verwijderen van asbest uit de woning

Verkeer en vervoer

Verkeersbesluit
  • 8 april 2021 Burgemeester en wethouders hebben besloten om nabij Wegwijzer 58 een parkeerplaats aan te wijzen als gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. De parkeerplaats wordt aangeduid door middel van het bord E6. 
Om dit besluit in te kunnen zien kunt u contact opnemen met afdeling publiekszaken (0341) 56 73 21 of het verkeersbesluit raadplegen op www.officielebekendmakingen.nl.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treff en. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Overig

Toekennen en intrekken nummer
  • 14 april 2021: het intrekken van Herderlaan 12 C en toekennen van een nummer Herderlaan 12 A en 12 C.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Straatnaam Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de directe nabijheid van de Goede Herderschool -ten behoeve van de realisatie van een nieuwbouwproject CPO Vogelvlucht- twee nieuwe straatnamen zijn toegekend, te weten “Jan Kroleshof” en “Herdershof”. De gekozen naam doet recht aan de locatie in relatie tot de Goede Herderschool en de eerste onderwijzer van deze school, de heer Jan Kroles.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Dik Karssen, via (085) 11 08 247

Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunt u binnen zes weken na publicatie van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hierbij merken wij op, dat het indienen van een bezwaarschrift ingevolge de Algemene wet bestuursrecht tegen dit besluit de werking daarvan niet schorst. Hiertoe kunt u een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland. Voor de goede orde wijzen wij erop, dat het voor de ontvankelijkheid van een schorsingsverzoek noodzakelijk is, dat een bezwaarschrift als bovenbedoeld is ingediend.