Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 3

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Bouwen en Omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Lion Cachetstraat 69 het plaatsen van een dakkapel
  • Brederodelaan 41 het verbouwen en uitbreiden van de woning
  • Slagsteeg 36 het aanleggen van een in- of uitrit 
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken. Bel hiervoor naar (0341)  56 73 21. Of vul een verzoek in om een bouwtekening of bouwplan in te zien via www.ermelo.nl/inzage.

Verleende omgevingsvergunning
  • 11 januari 2021 Leemkuul (tussen nummers 12 en 36) het aanleggen van groen en het plaatsen van een kunstwerk 22 februari 2021
  • 14 januari 2021 Hendrik Munniklaan 18 en 18a het realiseren van twee appartementen, het intrekken van het huisnummer Henrik Munniklaan 18 en het toekennen van de huisnummers Hendrik Munniklaan 18 en 18a 25 februari 2021
  • 14 januari 2021 Graaf Lodewijklaan 7 het tijdelijk plaatsen van een stacaravan (de omgevingsvergunning is geldig vanaf 12 januari 2021 tot 12 januari 2022, of tot 3 maanden nadat de nieuw te bouwen woning gereed is met dien verstande dat deze datum niet na 12 januari 2022 is) en het toekennen van huisnummer Graaf Lodewijklaan 7A 25 februari 2021.
Intrekken aanvraag op verzoek aanvrager
  • 12 januari 2021 Oude Telgterweg 203 het kappen van 99 bomen
  • 12 januari 2021 Leuvenumseweg ongenummerd (sectie E perceel 3638) het kappen van een eik
Intrekken en toekennen nummer
  • 15 januari 2021 het intrekken van de nummers Stationsstraat 78 A en 78 C en het toekennen van de nummers aan Stationsstraat 78 A en 78 C 26 februari 2021 
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Kennisgeving anterieure overeenkomst “CPO” (artikel 6.24 Wro) Burgemeester en wethouders van gemeente Ermelo maken ingevolge artikel 6.24, lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 6.2, lid 12 Besluit ruimtelijke ordening bekend, dat zij op 7 december 2020 de overeenkomst “Anterieure overeenkomst ontwikkeling CPO Rodeschuurderwegje ter hoogte van nr. 37”, zijnde een overeenkomst over grondexploitatie als bedoeld in de Wro, zijn aangegaan met exploitanten. De overeenkomst heeft betrekking op het realiseren van woningen waarbij een herziening van het vigerende bestemmingsplan benodigd is. De zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt vanaf 20 januari 2021 tot en met 2 maart 2021 gedurende een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 2 in Ermelo. Of is digitaal in te zien op officielebekendmakingen.nl Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Kennisgeving anterieure overeenkomst “De Hooge Riet” (artikel 6.24 Wro) Burgemeester en wethouders van gemeente Ermelo maken ingevolge artikel 6.24, lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 6.2, lid 12 Besluit ruimtelijke ordening bekend, dat zij op 9 december 2020 de overeenkomst “Anterieure overeenkomst De Hooge Riet”, zijnde een overeenkomst over grondexploitatie als bedoeld in de Wro, zijn aangegaan met grondeigenaar en exploitant. De overeenkomst heeft betrekking op het realiseren van nieuwe gebouwen en herontwikkeling van bestaande gebouwen op landgoed “De Hooge Riet”, waarbij een herziening van het vigerende bestemmingsplan benodigd is. De zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt vanaf 20 januari 2021 tot en met 2 maart 2021 gedurende een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 2 in Ermelo. Of is digitaal in te zien op officielebekendmakingen.nl Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Eerste herziening exploitatieplan Veldzicht Noord 4e Fase
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo maakt bekend dat de raad van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 6 januari 2021 besloten heeft tot herziening van het exploitatieplan Veldzicht Noord 4e fase zoals bedoeld in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening.

De Wet ruimtelijke ordening (Afdeling 6.4 Grondexploitatie) verplicht gemeenten om tegelijkertijd met een bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen, tenzij het kostenverhaal van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd. Het primaire doel van een exploitatieplan is om kosten die ten behoeve van de herontwikkeling van het gebied moeten worden gemaakt te kunnen verhalen bij alle eigenaren in het exploitatieplangebied, zodat zij bij zelfrealisatie een evenredige bijdrage betalen in de exploitatiekosten. Ter uitvoering en ter voldoening aan het gestelde in afdeling 6.4 van de Wro heeft de gemeenteraad tegelijkertijd met de vaststelling van het bestemmingsplan Veldzicht Noord 4e fase een exploitatieplan vastgesteld onder de naam ʻExploitatieplan Veldzicht Noord 4e fase’. Nu het bestemmingplan Veldzicht Noord 4e fase verder uitgewerkt wordt, is een herziening van het exploitatieplan aan de orde.

Het raadsbesluit ligt met de herziening van het exploitatieplan en de daarbij bijbehorende stukken, met ingang van 20 januari 2021, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt de stukken digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak met de afdeling Publiekszaken te maken via www.ermelo.nl of telefonisch op (0341) 56 73 21.

Het raadsbesluit en de herziening van het exploitatieplan Veldzicht Noord Vierde Fase , met identifi catienummer NL. IMRO.0233.EPveldzichtnoord4e-0501, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online). Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot herziening van het exploitatieplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage door:
  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerp herziening exploitatieplan hebben kenbaar gemaakt.  Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerp herziening exploitatieplan kenbaar te maken.
  • Belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de raad van de gemeente Ermelo ten opzichte van ontwerp herziening exploitatieplan zijn aangebracht. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van de herziening exploitatieplan niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afl oopt. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.