Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 20

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Drank en Horeca

Melding wijziging leidinggevende drank- en horecavergunning
  • 11 mei 2021: melding wijziging leidinggevenden m.b.t. bestaande drank- en horecavergunning van De Dorpskamer Ermelo B.V., gevestigd aan Stationsstraat 5
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na dagtekening van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Harderwijkerweg 220: voor het wijzigen van de bestemming en het plaatsen van een stacaravan voor het tijdelijk realiseren van een hondenschool
  • Haspel 101: voor het verplaatsen van een overkapping
  • Parelhoenhof 8: voor het realiseren van een tijdelijke waterbrug
  • Telgterweg 224: voor het plaatsen van een bewegwijzeringsbord
  • Horsterweg 165 16: voor het kappen van drie eiken, een spar en een berk
  • Prinsesselaan 42: voor het kappen van twee eiken en een grove den 
  • Eendenparkweg 23: voor het bouwen van een paardenstal
  • Kampvelderweg 56: voor het uitbreiden van de woning
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken, via (0341) 56 73 21. Of vul een verzoek in om een bouwtekening of bouwplan in te zien via www.ermelo.nl/inzage.

Verleende omgevingsvergunning
  • 10 mei 2021 Julianalaan 59: voor het kappen van twee vliegdennen
  • 10 mei 2021 De Beek 89: voor het afwijken van het bestemmingsplan voor het realiseren van een veestal
  • 11 mei 2021 Jacobslaan 11: voor het herbouwen van een schuur
  • 11 mei 2021 Dokter van Dalelaan, Hortensialaan en Horsterweg: voor het  plaatsen van ondergrondse afvalcontainers en het aanleggen van 3 in- of uitritten (Hooge Riet)
  • 11 mei 2021 Prinsesselaan 38: voor het vervangen van een carport
Geweigerde omgevingsvergunning
  • 12 mei 2021 Julianalaan 123: voor het plaatsen van een berging
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Intrekken aanvraag op verzoek aanvrager
  • 10 mei 2021 Lijsterlaan 33: voor het kappen van een berk
Melding sloop/asbest
  • 29 april 2021 Hooijer Milieu- en Slooptechniek B.V., Fazantlaan 1 a: voor het slopen van schakelruimte 
  • 28 april 2021 Watervalweg 96: voor het verwijderen van asbest uit het dak van een schuur 
  • 16 april 2021 Cronjéstraat 46: voor het verwijderen van asbest en het slopen van een basisschool 
  • 7 april 2021 Fokko Kortlanglaan 158: voor het verwijderen van asbest en slopen woning met schuren
  • 1 april 2021 Watervalweg 96: voor het verwijderen van asbest en het slopen van opstallen
Coördinatieregeling vastgesteldebesluiten De Hooge Riet,
Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat:

1. De raad van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 12 mei 2021 heeft besloten om:
a. het ontwerpbestemmingsplan De Hooge Riet naar aanleiding van de zienswijzen te wijzigen, zoals beschreven in de bij dit besluit behorende ʻNota beantwoording zienswijzen en ambtshalve wijzigingen De Hooge Rietʼ;
b. het bestemmingsplan De Hooge Riet, waarin voorgaande wijzigingen zijn verwerkt, als vervat in de bestanden set met identifi catienummer
NL.IMRO.0233.BPDeHoogeRiet-0401 en het beeldkwaliteitsplan langs elektronische weg en in analoge vorm op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vast te stellen;
c. het beeldkwaliteitsplan De Hooge Riet op grond van artikel 12a van de Woningwet ongewijzigd vast te stellen; 
d. geen exploitatieplan, zoals bedoeld in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, voor het bestemmingsplan De Hooge Riet vast te stellen.

2. Het college van de gemeente Ermelo heeft besloten akkoord te gaan met de omgevingsvergunningen:
a. Hooge Riet 1 t/m 55 voor het bouwen van 28 terraswoningen;
b. Horsterweg 41 en 43 en Hortensialaan 2, 2a, 4, 4a, 4b, 4c, 8, 8a voor het bouwen van 10 twee-onder-een-kapwoningen;
c. Chevallierlaan 1 t/m 85 voor het bouwen van 42 appartementen en 1 gemeenschappelijke woonkamer; 
d. Hooge Riet 2 t/m 66 voor het realiseren van 32 woningen in het hoofdgebouw De Hooge Riet (Rijksmonument).

3. Hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder vast te stellen conform het besluit hogere grenswaarden.

De besluiten liggen met het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken, met ingang van 20 mei 2021 tot en met 30 juni 2021, voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis. De besluiten worden met toepassing van artikel 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd.

Voor het raadplegen van de stukken kunt u een afspraak maken met de afdeling Publiekszaken via www.ermelo.nl/ afspraak. Het vastgestelde bestemmingsplan De Hooge Riet met identificatienummer NL.IMRO.0233.BPDeHoogeRiet-0401 kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online). Sinds 23 december is daarnaast een videopresentatie over dit project te vinden op www.dehoogeriet.nl.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van het Rijksmonument de Hooge Riet, gelegen in het gebied tussen en nabij de Hortensialaan, Horsterweg, Dr. van Dalelaan, Stationsstraat en Chevallierlaan te Ermelo. Het project betreft het realiseren van 32 woningen in het Rijksmonument de Hooge Riet met daarachter 28 terraswoningen, 10 twee onder-één-kap-woningen aan de Hortensialaan/ Horsterweg en een appartementencomplex met 42 sociale huurwoningen op de hoek Stationsstraat/Chevallierlaan. Daarnaast krijgen de bestaande monumenten een gemengde bestemming.

Gedurende bovenvermelde termijn van terinzagelegging kan tegen de besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ʼs-Gravenhage door:
- Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken kenbaar hebben gemaakt.
- Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan of bijbehorende stukken kenbaar te maken.
- Belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de raad van de gemeente Ermelo ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en bijbehorende stukken niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek
om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.