Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 24

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Algemene bekendmakingen

Wijziging leidinggevenden Drank- en Horecavergunning
  • 3 juni 2020 Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 117: het wijzigen van leidinggevenden Drank- en Horecavergunning voor het horecabedrijf The Links Valley B.V.
  • 3 juni 2020 Palmbosweg 32-36: het wijzigen van leidinggevenden Drank- en Horecavergunning voor het horecabedrijf Telstar Surfclub B.
Verleende ontheffing straatartiest (artikel 2:9 APV)
  • 29 mei 2020: voor het verbod tot vertoningen op openbare plaatsen, voor een optreden als straatmuzikant op vrijdag 5, 12, 19 en 26 juni 2020 (proefperiode), tussen 10.00 en 19.00 uur in de Stationsstraat en aanverwante pleinen.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekend-making van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treff en. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Bouwen en Omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Rietgansstraat 39: voor het wijzigen van de voorgevel
  • Veldzichtweg 12: voor het aanpassen van de woning
  • Oude Telgterweg 104 t/m 118: voor het verduurzamen van 8 woningen
  • Parelhoenhof ongenummerd (nabij nummer 10): voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit
  • Brederodelaan 1: voor het plaatsen van een tuinhuis
  • Dokter Scheurerlaan 30: voor het kappen van 4 eiken
  • De La Reystraat ongenummerd (nabij nummer 39): voor het vervangen van de dubbele schommel
  • Watervalweg 171: voor het plaatsen van een veranda
  • Cantharellaan ongenummerd (nabij nummer 19): voor het bouwen van een woning
  • Beatrixlaan 10: voor het vervangen en uitbreiden van de aanbouw
U kunt de aanvragen opvragen bij de afdeling Publiekszaken via (0341) 56 73 21 of [email protected].

Verleende omgevingsvergunning
  • 27 mei 2020 Jacob Catslaan 31: voor het kappen van een grove den
  • 27 mei 2020 Brederodelaan 12: voor het kappen van een grove den
  • 2 juni 2020 Van Strijlandweg 26: voor het plaatsen van een bijgebouw
  • 2 juni 2020 Dokter Holtropstraat 98: voor het vergroten van de woning
  • 3 juni 2020 Fazantlaan 10: voor het kappen van 2 zomereiken en 2 berken
  • 4 juni 2020 Amanietlaan 5: voor het aanleggen van 5 parkeerplaatsen
Verlenging beslistermijn met 6 weken (verdaging omgevingsvergunning)
  • 28 mei 2020 Julianalaan 123: voor het plaatsen van een reclamezuil en reclame op de zijgevel
  • 28 mei 2020 Julianalaan 123: voor het wijzigen van de bestaande in-/uitrit
  • 4 juni 2020 Parelhoenhof ongenummerd (kavel 4, nabij nummer 10): voor het bouwen van een woning en een bijgebouw
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treff en. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Verlenen omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)
  • Watervalweg 175: voor het wijzigen van het gebruik en het brandveilig gebruiken van de kinderdagopvang en een peuter-speelzaal. Deze omgevingsvergunning is voorbereid volgens de uitgebreide procedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 Awb. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan van het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Buitengebied Midden West”. Daarom heeft er vanaf 9 april 2020 een ontwerp-omgevingsvergunning gedurende 6 weken ter inzage gelegen. In deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend.
In haar vergadering van 8 januari 2020 heeft de raad van de gemeente Ermelo besloten voor het afwijken van het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Buitengebied Midden West een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen (vvgb) af te geven. Deze ontwerp-verklaring van geen bedenkingen is definitief geworden, omdat er geen zienswijzen zijn ingediend tegen het ontwerpbesluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning.

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 10 juni 2020 ter inzage. Belanghebbenden kunnen vanaf die datum gedurende 6 weken beroep aantekenen. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Een belang-hebbende moet dit beroep indienen bij de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het indienen van een beroepschrift stelt de werking van dit besluit niet uit. Als er gelet op de belangen van de belanghebbende spoed is vereist, bestaat er de mogelijkheid om na indiening van een beroepschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van de Recht-bank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Informatie: afdeling Publieks-zaken, telefoon (0341) 56 72 32.

Intrekken aanvraag op verzoek aanvrager
  • Haspel 123A: voor het tijdelijk plaatsen van 6 woonunits
Toekennen huisnummer
  • 3 juni 2020: het intrekken van huis-nummer Enckerkamp 47 en het toekennen van huisnummer Encker-kamp 41
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekend-making van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Melding sloop/asbest
  • 25 mei 2020 Camping Fijn-oord, Drieërweg 119 – 8: voor het verwijderen van asbest uit een dak van een schuur
Bestemmingsplan Rodeschuurderwegje ong. te HorstOntwerpbestemmingsplan ter inzage
Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 11 juni 2020 tot en met 22 juli 2020 het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan Rodeschuur-derwegje ong. te Horst & Haspel 123a te Ermelo en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage ligt . U kunt deze stukken digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online). Het is ook mogelijk hiervoor een digitale afspraak met de afdeling Publiekszaken te maken via www.ermelo.nl of (0341) 56 73 21. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van 34 woningen voor CPO in Vogelvlucht op een agrarisch perceel aan de Rodeschuurder-wegje ter hoogte van nummer 37, tegenover de Goede Herderschool in Horst.

Helaas is er vanwege de corona-crisis geen inloopbijeenkomst voor dit plan.Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder bij de gemeenteraad (Postbus 500, 3850 AM Ermelo) schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken. U kunt ook met DigiD een zienswijze indienen via www.ermelo.nl/zienswijze.

De Crisis en herstelwet is van toepassing op dit plan op grond van artikel 11, lid 1.

Verkeer en vervoer

Verkeersbesluit
Burgemeester en wethouders hebben besloten om nabij het Veluws Hof 1 een parkeerplaats aan te wijzen als gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. De parkeerplaats wordt aangeduid door middel van het bord E6.

Het besluit ligt ter inzage. Om dit besluit in te zien, kunt u contact opnemen met afdeling publiekszaken via (0341) 56 73 21 of het verkeersbesluit raadplegen op www.officielebekendmakingen.nl.Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan een ieder wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na dagtekening van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij ons college. Dit bezwaar-schrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Toekennen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken
  • 2 juni 2020: het toekennen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij Bloemfontein 31.
Verleende ontheffing blauwe zone
  • 28 mei 2020: er zijn 5 ontheffingen van de blauwe zone verleend aan de tandartsenpraktijk gevestigd op Kerklaan 2 A.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekend-making van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Overig

Dit is een bericht voor de heer K. Dolata en de heer T.J. Matuszewski: er zijn besluiten genomen die uw persoon betreffen, graag contact opnemen met de gemeente Ermelo, afdeling handhaving via telefoonnummer (0341) 56 73 21. Vanwege het ontbreken van uw adresge-gevens bij de officiële instanties, wordt er op deze wijze bekendgemaakt dat er op 2 juni 2020 besluiten zijn genomen.