Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 24

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Drank en Horeca

Wijziging leidinggevenden aanhangsel drank- en horecavergunning (herziening)
  • 8 juni 2021 het aanhangsel behorende bij de drank- en horecavergunning van slijtersbedrijf Coop Supermarkt aan Garsteland 2 is herzien (correctie leidinggevenden)
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na dagtekening van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Verleende tijdelijke standplaatsvergunning (art. 5:18)
  • 9 juni 2021: verleend aan de heer Corné Wegerif voor de verkoop van oliebollen en appelbeignets op de locatie De Enk 45 op 6, 13, 20 en 27 november 2021 en 4, 11, 18, 24, 25, 28, 29 en 30 december 2021.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Bilderdijklaan 6: voor het wijzigen van de gevels
  • Strokel 3: voor het realiseren van een wellness en slaapkamer met logiesfunctie in de garage
  • Nijkerkerweg 40: voor het verbouwen van de woning en het vernieuwen van de kap
  • Jhr Dr C J Sandbergweg 68: voor het realiseren van een winkelruimte (ondergeschikte agrarische nevenactiviteit)
  • Watervalweg 121: voor het bouwen van een dubbel woonhuis
  • Koningsweg 188: voor het verbouwen van de woning en het bouwen van een kapschuur 
  • Vondellaan 26: voor het uitbreiden van een gemeentelijk monument
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken, via (0341) 56 73 21. Of vul een verzoek in om een bouwtekening of bouwplan in te zien via www.ermelo.nl/inzage.

Verleende omgevingsvergunning
  • 7 juni 2021 Struikakkers 16: voor het bouwen van een bijgebouw
  • 7 juni 2021 Dirk Staalweg 25: voor het kappen van een eik
  • 10 juni 2021 Cronjéstraat 42: voor het verhogen van de nok van de woning
  • 10 juni 2021 Bilderdijklaan 6: voor het wijzigen van de gevels
  • 10 juni 2021 Jagerserf 5B: voor het uitbreiden van een bedrijfspand
  • 10 juni 2021 Horsterweg 165 16: voor het kappen van drie eiken 
  • 8 juni 2021 Prins Hendriklaan 34: voor het plaatsen van een erfafscheiding
  • 8 juni 2021 Telgter-Engweg 25: voor het verbouwen van de woning 
  • 8 juni 2021 Horster-Engweg 9: voor het bouwen van een schuur
  • 8 juni 2021 Koningin Emmalaan 5: voor het uitbreiden van de woning
  • 10 juni 2021 Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 68: voor het realiseren van een winkelruimte (ondergeschikte agrarische nevenactiviteit)
    NB. De activiteit `het (ver)bouwen van een bouwwerk´ is ook aangevraagd. Deze is echter vergunningvrij.
Geweigerde omgevingsvergunning
  • 7 juni 2021 Telgterweg 224: voor het plaatsen van een bewegwijzeringsbord
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Melding sloop/asbest
  • 25 mei 2021 Smutslaan 22: voor het verwijderen van asbest en slopen van schuurtje
Bestemmingsplan Meeboerserf perceel K1830
Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de raad van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 14 april 2021 besloten heeft tot vaststelling van het bestemmingsplan Meeboerserf perceel K1830. Het bestemmingsplan biedt een juridisch planologisch kader voor het realisatie van twee woon-werk gebouwen.

Het raadsbesluit ligt met het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken met ingang van 17 juni 2021 tot en met 28 juli 2021, voor een ieder ter inzage.

Voor het raadplegen van de stukken kunt u een afspraak maken met de afdeling Publiekszaken via www.ermelo.nl/afspraak. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan Meeboerserf perceel K1830, met identificatienummer NL.IMRO.0233.BPmeeboerserfk1830-0401, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online). Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ʼs-Gravenhage door:
- Belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan
kenbaar te maken.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afl oopt. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Verkeer en vervoer

Verklaring van geen bezwaar ontheffing wegenverkeerswet
  • 8 juni 2021: voor het in gebruik nemen van wegen, voetpaden, fietspaden, voetgangersgebied en alle gesloten verklaringen om panoramafotoʼs te maken vanaf de openbare weg in de gemeente Ermelo in de maand augustus en september 2021.
Verkeerbesluit
Burgemeester en wethouders hebben besloten om op het terrein van de Amaniet eenrichtingsverkeer in te stellen op de verbindingsweg tussen de Varenlaan en Drieërweg.

Dit besluit kunt u raadplegen in de elektronische Staatscourant op www.officielebekendmakingen.nl. Belanghebbenden, die hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt of aan wie niet verweten kan worden geen zienswijzen kenbaar gemaakt te hebben, kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na publicatie van het besluit beroep instellen bij de Rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Overig

Mandaatbesluit Ermelo 2020 Op 3 juni 2021 heeft de gemeentesecretaris van de gemeente Ermelo bijlage I van het “Besluit mandaat, volmacht en machtiging gemeente Ermelo 2020” (hierna: het mandaatbesluit Ermelo 2020) gewijzigd vastgesteld. In deze bijlage zijn de werknamen van de gemeente Ermelo vastgelegd. De wijziging betreft een actualisatie van de werknamen. Voor het overige blijft het mandaatbesluit Ermelo 2020 ongewijzigd.

Het gewijzigde mandaatbesluit Ermelo 2020 treedt op 1 juli 2021 in werking en is te raadplegen via www.overheid.nl.

Mandaatbesluit toezichthouders andere gemeente Besluit van de burgemeester van gemeente Ermelo tot het verlenen van mandaat aan toezichthouders van de gemeente Apeldoorn voor het handhaven van de quarantaineplicht uit artikel 58nb lid 1Wet publieke gezondheid.

De burgemeester van gemeente Ermelo, gelet op:
  • artikel 10:3 Algemene wet bestuursrecht,
  • artikel 10:4 lid 1 Algemene wet bestuursrecht,
  • artikel 58nb lid 1 Wet publieke gezondheid,
  • artikel 58u lid 4 Wet publieke gezondheid,
  • artikel 58v Wet publieke gezondheid,
  • artikel 64a lid 1Wet publieke gezondheid
  • artikel 1aanhef en onder a Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 11 december 2020, kenmerk 1793063-215168-WJZ, houdende aanwijzing van ambtenaren voor de uitoefening van het toezicht op de naleving van hoofdstuk Va van de Wet publieke gezondheid in verband met de bestrijding van de epidemie van covid-19,
overwegende dat:
  • het gelet op de korte duur van de thuisquarantaine en het spoedeisende belang bij handhaving wenselijk is dat de toezichthouders die zijn aangewezen om toezicht te houden op de naleving van de regels die gesteld zijn bij of krachtens hoofdstuk Va van de Wet publieke gezondheid ook bevoegd zijn om direct handhavend op te kunnen treden bij overtreding van de quarantaineplicht, - de bestuurlijke boete op grond van artikel 58v lid 2 €339 bedraagt en er dus geen mandaatverbod geldt voor toezichthouders die ook toezicht houden op de naleving van de regels op grond van artikel 10:3 lid 4 Awb, omdat artikel 5:53 Awb niet van toepassing is, artikel 58v lid 2 €339 bedraagt en er dus geen mandaatverbod geldt voor toezichthouders die ook toezicht houden op de naleving van de regels op grond van artikel 10:3 lid 4 Awb, omdat artikel 5:53 Awb niet van toepassing is,
1. de personen die als gemeentelijk ambtenaar zijn aangesteld en belast zijn met de toezicht op de naleving van in de gemeente Apeldoorn van toepassing zijnde algemeen verbindende voorschriften aan te wijzen als toezichthouder en het mandaat te verlenen om te besluiten tot het opleggen van een bestuurlijke boete als bedoeld in artikel 58v Wet publieke gezondheid in geval van een overtreding van artikel 58nb lid 1Wet publieke gezondheid in de gemeente Ermelo, en

2. de personen die als gemeentelijk ambtenaar zijn aangesteld en belast zijn met de toezicht op de naleving van in de gemeente Apeldoorn van toepassing zijnde algemeen verbindende voorschriften aan te wijzen als toezichthouder en het mandaat te verlenen om te besluiten tot het opleggen van een last onder dwangsom als bedoeld in artikel 58u lid 4 Wet publieke gezondheid in geval van een overtreding van artikel 58nb lid 1 Wet publieke gezondheid in de gemeente Ermelo.

3. Dit besluit treedt een dag na de publicatie in werking.