Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 25

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Algemene bekendmakingen

Verleende objectontheffing (art. 2:10 APV)
  • 17 juni 2021 er is een objectontheffing verleend voor het plaatsen van een container nabij het perceel Prinsesselaan 43, van 5 tot en met 20 juli 2021
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 500, 3850 AM Ermelo). Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Zwaluwstraat 99: voor het vervangen van de kap 
  • Slagsteeg 7: voor het kappen van drie eiken
  • Dokter Scheurerlaan 13: voor het uitbreiden van de woning
  • Zeeweg 55: voor het aanleggen van een in- of uitrit
  • Garderenseweg 263: voor het plaatsen van 30 zonnepanelen bij de woning
  • Paul Krugerweg 44-50: voor het realiseren van tijdelijke onderwijshuisvesting
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken, via (0341) 56 73 21. Of vul een verzoek in om een bouwtekening of bouwplan in te zien via www.ermelo.nl/inzage.

Voornemen verlenen omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)
  • Garderenseweg 130: voor het toevoegen van een aanduiding “plattelandswoning” voor het veranderen van het gebruik van een bestaande bedrijfswoning voor reguliere bewoning. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Buitengebied agrarische enclave en Speuld”.
Dit besluit wordt voorbereid met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De aanvraag, de ontwerp-omgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 24 juni 2021 (1 dag na publicatie) gedurende 6 weken ter inzage bij de gemeente Ermelo. Tijdens deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

Verlenen omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)
  • Telgterweg 293A: voor het bouwen van een woning. Deze omgevingsvergunning is voorbereid volgens de uitgebreide procedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 Awb. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met reden: het afwijken van het bestemmingsplan. Daarom heeft er vanaf 22 april 2021 een ontwerpomgevingsvergunning gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend dus de omgevingsvergunning is ongewijzigd vastgesteld. Deze omgevingsvergunning, met identifi catienummer NL. IMRO.0233.OVTelgterweg293A-0401, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-online).
Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 juni 2021 ter inzage. Belanghebbenden kunnen vanaf die datum gedurende 6 weken beroep aantekenen. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten mins te naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Een belanghebbende moet dit beroep indienen bij Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het indienen van een beroepschrift stelt de werking van dit besluit niet uit. Als er gelet op de belangen van de belanghebbende spoed is vereist, bestaat er de mogelijkheid om na indiening van een beroepschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Neem voor meer informatie contact op met afdeling Publiekszaken via (0341) 56 72 32.

Verleende omgevingsvergunning
  • 15 juni 2021 Zeeweg 42: voor het restaureren van een boerderij
  • 15 juni 2021 Eendenparkweg 12: voor het wijzigen van het gebruik van een bedrijfswoning naar een plattelandswoning
  • 16 juni 2021 Vondellaan 26: voor het uitbreiden van een gemeentelijk monument
  • 17 juni 2021 Kampvelderweg 56: voor het uitbreiden van de woning
Gedeeltelijk verleende omgevingsvergunning
  • 17 juni 2021 Watervalweg 96: voor het kappen van 5 eiken. Verleend voor het kappen van 1 eik, geweigerd voor het kappen van 4 eiken.
Verlenging beslistermijn met 6 weken (verdaging omgevingsvergunning)
  • 17 juni 2021 Lange Haeg 2: voor het veranderen van een bestaande in- of uitrit
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na dagtekening van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Melding Activiteitenbesluit
  • 21 april 2021 Kynologenclub Noord-West Veluwe, Rodeschuurderwegje 64: voor verzoek om maatwerkvoorschriften op te nemen voor de woning.
Bestemmingsplan Oude Nijkerkerweg 129 -135
Ontwerpbestemmingsplan ter inzage Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 24 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan Oude Nijkerkerweg 129 -135 en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt deze stukken digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online). Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak te maken via www.ermelo.nl of telefonisch op (0341) 56 73 21.

Daarnaast organiseren wij op woensdag 30 juni 2021 van 18.30 tot 19.30 uur een digitale informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen over het ontwerpbestemmingsplan. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een email te sturen aan mevrouw S. Veltmaat-Harwijne via [email protected] of telefonisch via (0341) 56 72 05. Het bestemmingsplan betreft een transformatie van de recreatieparken Bos&Weide en Boskant aan de Oude Nijkerkerweg 129 -135. Voor deze recreatieparken heeft de eigenaar het plan een kwaliteitsimpuls te realiseren en de recreatiewoningen van beide parken te verhuren als reguliere woningen. Vier woningen worden gesloopt. Na sloop van deze woningen bestaan beide parken in totaal uit 57 woningen (54 recreatiewoningen en 3 beheerderswoningen). De recreatieparken zijn gelegen aan de Oude Nijkerkerweg 129 en 135 in Ermelo. Op basis van het geldende bestemmingsplan 'Recreatieterreinen' hebben de parken een recreatiebestemming. Voor woningen waar permanente bewoning is toegestaan, is in het facetbestemmingsplan 'Recreatieterreinen permanente bewoning' vastgelegd dat dit is toegestaan. In dit bestemmingsplan wordt voor de beide parken reguliere bewoning planologisch en juridisch mogelijk gemaakt.

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder bij de gemeenteraad, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de gemeente. U kunt ook met DigiD een zienswijze indienen via www.ermelo.nl/zienswijze.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde op grond van de Wet geluidhinder Op grond van de Wet geluidhinder is voor het bestemmingsplan Oude Nijkerkerweg 129 -135 te Ermelo een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidsniveau op een gevel van één woning in dit bestemmingsplan, boven de volgens de Wet geluidhinder toegestane geluidnorm van 48 decibel zal komen te liggen. Het geluid is afkomstig van het wegverkeer op de Kolbaanweg. Het is in dit geval redelijkerwijs niet mogelijk om zodanige maatregelen te treffen dat wel binnen de norm wordt gebleven. In verband hiermee is het college van burgemeester en wethouders voornemens om op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarde vast te stellen.

Het ontwerp-besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 24 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt deze stukken raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak met de afdeling Publiekszaken te maken via ermelo.nl of telefonisch op (0341) 56 73 21.
 
Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondelinge zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Voor meer informatie of het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact op nemen met afdeling Publiekszaken te maken via ermelo.nl of telefonisch op (0341) 56 73 21.

Bestemmingsplan Arendlaan 36 Ontwerp bestemmingsplan ter inzage Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat met  ingang van 24 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 het ontwerp bestemmingsplan Arendlaan 36 en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage. U kunt deze stukken digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplan. Het ontwerp bestemmingsplan Arendlaan 36, met identificatienummer NL.IMRO.0233. BParendln36-0301, kunt u tevens digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).

Lukt dit niet of heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken via telefoonnummer (0341) 56 73 21 of via www.ermelo.nl.

Het bestemmingsplan biedt een juridisch planologisch kader voor het realisatie van een kinderdagverblijf met een bedrijfswoning.

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder bij de gemeenteraad, postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan. Voor het mondeling indienen van reactie kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken.

Wijzigingsplan Zeeweg 7 Ontwerpwijzigingsplan ter inzage
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat met ingang van 24 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 het ontwerpbesluit met het ontwerpwijzigingsplan Zeeweg 7 en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage ligt. U kunt deze stukken digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplan. Het ontwerp wijzigingsplan Zeeweg 7, met identificatienummer NL.IMRO.0233. WPzeeweg7-0301, kunt u tevens digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online). Lukt dit niet of heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken via telefoonnummer (0341) 56 73 21 of via www.ermelo.nl.

Het wijzigingsplan biedt een juridisch planologisch kader voor de wijziging van een bedrijfsbestemming naar een woonbestemming voor de realisatie van drie woningen aan de Zeeweg 7.

Gedurende bovenvermelde termijn kunnen belanghebbenden bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan kenbaar maken. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken.

Kennisgeving anterieure exploitatie overeenkomst “Arendlaan 36” (artikel 6.24 Wro)
Burgemeester en wethouders van gemeente Ermelo maken ingevolge artikel 6.24, lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 6.2, lid 12 Besluit ruimtelijke ordening bekend, dat zij op 15 april 2021 de overeenkomst “Anterieure exploitatie overeenkomst inzake ontwikkeling van  een kinderdagverblijf en voorzieningen op locatie Arendlaan 36 te Ermelo", zijnde een overeenkomst over grondexploitatie als bedoeld in de Wro, zijn aangegaan met exploitant.

De overeenkomst heeft betrekking op de ontwikkeling van een kinderdagverblijf en een dienstwoning, alsmede het exploitatiegebied passend in te richten op de locatie Arendlaan 36 te Ermelo. De zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt vanaf 23 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 gedurende een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 2 in Ermelo. Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Kennisgeving anterieure overeenkomst “Zeeweg 54-62” (artikel 6.24 Wro)
Burgemeester en wethouders van gemeente Ermelo maken ingevolge artikel 6.24, lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 6.2, lid 12 Besluit ruimtelijke ordening bekend, dat zij op 21 januari 2021 de overeenkomst “Anterieure overeenkomst inzake de functiewijziging ten behoeve van de ontwikkeling van 32 luxe garageboxen aan de Zeeweg 54-62 te Ermelo”, zijnde een overeenkomst over grondexploitatie als bedoeld in de Wro, zijn aangegaan met exploitant.

De zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt vanaf 23 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 gedurende een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 2 in Ermelo.

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Verkeer en vervoer

Verkeerbesluit
16 juni 2021 Burgemeester en wethouders hebben besloten om nabij Wegwijzer 1 een parkeerplaats aan te wijzen als gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. De parkeerplaats wordt aangeduid door middel van het bord E6.

Om dit besluit in te kunnen zien kunt u contact opnemen met afdeling publiekszaken via (0341) 56 73 21 of het verkeersbesluit raadplegen op
www.officielebekendmakingen.nl.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na dagtekening van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.