Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 26

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Officiële bekendmakingen

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning

Bovistlaan 1: voor het kappen van een eik
Dennenlaan 10: voor het kappen van een eik
Herdershof 1: voor het wijzigen van de gevel
Herdershof 2: voor het realiseren van een kelder, een uitbouw en het plaatsen van een dakkapel
Herdershof 8: voor het plaatsen van een dakkapel
Herdershof 13: voor het wijzigen van de gevel
Herdershof 14: voor het plaatsen van een dakkapel
Herdershof 20: voor het realiseren van een kelder en het bouwen van een garage​
Herdershof 22: voor het plaatsen vaneen dakkapel
Herdershof 24: voor het plaatsen van een dakkapel
Herdershof 26: voor het plaatsen van een dakkapel
Herdershof 30: voor het plaatsen van een dakkapel
Herdershof 32: voor het realiseren van een kelder en het plaatsen van een dakkapel
Herdershof 34: voor het bouwen van een garage
Herdershof 48: voor het plaatsen van een dakkapel
Oude Nijkerkerweg 111: voor het vervangen van een bijgebouw
Fokko Kortlanglaan ongenummerd (nabij nummer 202): voor het bouwen van een woning met bedrijfshal
Driesprong 10: voor het bouwen van een veranda
Strokel 33B: voor het wijzigen van de bestemming recreatie naar wonen

Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken, via (0341) 56 73 21. Of vul een verzoek in om een bouwtekening of bouwplan in te zien via www.ermelo.nl/inzage.

Verleende omgevingsvergunning
21 juni 2021 Prinsesselaan 42: voor het kappen van 2 eiken en een grove den
21 juni 2021 Julianalaan 27: voor het kappen van een eik
22 juni 2021 Beatrixlaan 1: voor het bouwen van een carport
22 juni 2021 Zwaluwstraat 99: voor het vervangen van de kap
24 juni 2021 Sophialaan 36: voor het uitbreiden van de woning
24 juni 2021 Fazantlaan 29: voor het bouwen van een schuur
25 juni 2021 Julianalaan 123-4: voor het gebruiken van een recreatiewoning voor permanente bewoning voor een termijn van 12 maanden
24 juni 2021 Steynlaan 43: voor het uitbreiden van de woning
24 juni 2021 Koningsweg 188: voor het verbouwen van de woning en het bouwen van een kapschuur 
24 juni 2021 Dokter Scheurerlaan 13: voor het plaatsen van twee dakkapellen en het uitbreiden van de woning

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na dagtekening van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Besluit tot gedeeltelijk intrekken van verleende omgevingsvergunning
Buitenbrinkweg 81: voor de verleende omgevingsvergunning (onderdeel milieu). Het gaat hier om een wettelijk voorgeschreven uitgebreide procedure in verband met het verlenen c.q. het intrekken van omgevingsvergunningen voor het onderdeel milieu. Deze aanvraag is ingediend omdat de aanvrager gebruik wil maken van de subsidieregeling Sanering Varkenshouderijen. De aanvrager heeft aangegeven dat er op het bedrijf geen varkens meer aanwezig zijn, dat de stallen helemaal leeg staan en dat de mest uit de mestputten is verwijderd.

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 1 juli 2021 ter inzage. Belanghebbenden kunnen vanaf die datum gedurende 6 weken beroep aantekenen. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Een belanghebbende moet dit beroep indienen bij de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het indienen van een beroepschrift stelt de werking van dit besluit niet uit. Als er gelet op de belangen van de belanghebbende spoed is vereist, bestaat er de mogelijkheid om na indiening van een beroepschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Bel voor meer informatie met gemeente Ermelo, via (0341) 56 72 32.

Melding sloop/asbest
8 juni 2021 Oude Nijkerkerweg 151: voor het verwijderen van asbest dak
21 juni 2021 Zeeweg 55: voor het verwijderen van asbest en slopen van schuren

Bestemmingsplan Zeeweg 54-62
Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de raad van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 9 juni 2021 besloten heeft tot vaststelling van het bestemmingsplan Zeeweg 54-62.
 
Het bestemmingsplan biedt een juridisch planologisch kader voor de realisatie van 32 garageboxen voor campers op het perceel Zeeweg 54-62 te Ermelo. Hiervoor wordt een oud bedrijfsgebouw met drie noodwoningen gesloopt.

Het raadsbesluit ligt met het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij horende stukken met ingang van 1 juli 2021 tot en met 11 augustus 2021, voor een ieder ter inzage.

Voor het raadplegen van de stukken kunt u een afspraak maken met de afdeling Publiekszaken via www.ermelo.nl/afspraak. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan Zeeweg 54-62, met identifi catienummer NL.IMRO.0233.BP zeewg54tm62-0401, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).

Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage door:
- Belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken;

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Wijzigingsplan Hamburgerweg 195 Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het college van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 16 juni 2021 besloten heeft tot vaststelling van het Wijzigingsplan Hamburgerweg 195.

Het wijzigingsplan biedt een juridisch planologisch kader voor de functiewijziging van bedrijfswoning naar een reguliere woonbestemming voor de woning aan de Hamburgerweg 195. Het vastgestelde wijzigingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 1 juli 2021 tot en met 11 augustus 2021, voor een ieder ter inzage.

Voor het raadplegen van de stukken kunt u een afspraak maken met de afdeling Publiekszaken via www.ermelo.nl/afspraak. U kunt het wijzigingsplan raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het wijzigingsplan Hamburgerweg 195, met identificatienummer NL.IMRO.0233.WPhamburgerwg195-0401, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).

Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van het college tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage door:
- Belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij het college op het ontwerp wijzigingsplan kenbaar te maken;

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan niet op. Het besluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Overig

Intrekken en toekennen nummer
23 juni 2021: intrekken nummer Hooge Riet 64 en 66 en toekennen nummer Hooge Riet 64

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na dagtekening van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Aanwijzingsbesluit toezichthouder
De burgemeester van Ermelo en het college van burgemeester en wethouders van Ermelo maken bekend dat ze bij besluit van 22 juni 2021 de heer G. van Milligen, buitengewoon opsporingsambtenaar bij de gemeente Ermelo, met ingang van 1 juli 2021 en voor de duur van zijn dienstverband, de heer W. Miljoen, buitengewoon opsporingsambtenaar bij de gemeente Ermelo, met terugwerkende kracht tot en met 26 mei 2021 en voor de duur van zijn dienstverband, en mevrouw M.C. Lieftink, handhavingsjurist bij de gemeente Ermelo, per direct en voor de
duur van haar dienstverband, aanwijzen als toezichthouder op grond van artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 5:10 eerste en derde lid en 5:13 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 6.2 eerste lid van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Ermelo en artikel 4.2 van de Wet Basisregistratie Personen.

Dit besluit treedt in werking de dag na deze publicatie.