Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 40

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Bouw en Omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Garderenseweg 192: voor het aanleggen van een in-/uitrit
  • Dokter Holtropstraat 28: voor het verbouwen en splitsen van een woning
  • Berkenlaan 1: voor het kappen van een lindeboom
  • Paul Krugerweg 39: voor het aanleggen van een in-/uitrit
  • Garderenseweg 391: voor het bouwen van een woning
  • Meeboerserf 6: voor het uitbreiden van een pand
  • Tijmlaan 18 tot en 32: voor het renoveren van 8 woningen
  • Griftland 6: voor het plaatsen van een dakkapel
  • Garderenseweg 285: voor het uitbreiden van een woning
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken via (0341) 56 73 21. U kunt via ons digitale formulier een verzoek doen een bouwtekening of bouwplan in te zien. Dit formulier vindt u op www.ermelo.nl.

Voornemen verlenen omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)
  • Putterweg ongenummerd (nabij nummer 230): voor het aanleggen van een voetpad met brug bij landgoed Oud Groevenbeek. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met de op grond van de Natuurbeschermingswet geldende regelgeving. Bij besluit van 11 september 2020 heeft het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland een (ontwerp) verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de uitvoering van het ter plaatse aan te leggen voetpad.
  • Julianalaan ongenummerd (nabij nummer 104): voor het bouwen van een woning met een bijgebouw en het aanleggen van een in-/uitrit. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan. Het bouwplan is geprojecteerd binnen de bestemming “Tuin” van het bestemmingsplan “De Driehoek 2016”. Binnen deze bestemming is het oprichten van een woning niet toegestaan.
Dit besluit wordt voorbereid met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 1 oktober 2020 gedurende 6 weken ter inzage bij de gemeente Ermelo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo. Bel voor meer informatie met afdeling Publiekszaken via (0341) 56 72 32.

Verleende omgevingsvergunning
  • 24 september 2020 Fazantlaan 4: voor het uitdunnen en kappen van diverse bomen
  • 24 september 2020 Putterweg 37: voor het kappen van een acacia
  • 21 september 2020 Fokko Kortlanglaan 140: voor het uitbreiden van het kantoor
  • 21 september 2020 Horsterweg 44: voor het uitbreiden van de woning
  • 22 september 2020 Slangenkamp 51-83: voor het renoveren van het dak van gebouw ’t Hert
  • 24 september 2020 Julianalaan ongenummerd (nabij nummer 104): voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit en het toekennen van huisnummer Julianlaan 106 A aan de tijdelijke woonunit
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Melding sloop/asbest
  • 15 september 2020 Duynenberg 2 t/m 26 (even), Kleine Bosweg 1 t/m 15 (oneven) en Rutgerskamp 15 t/m 25 (oneven) in Ermelo: voor het verwijderen van asbest uit woningen

Bestemmingsplannen

Bestemmingsplan Hessenmeer 50 Ontwerp bestemmingsplan ter inzage
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat met ingang van 1oktober 2020 tot en met 11 november 2020 het ontwerp bestemmingsplan Hessenmeer 50 en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. Voor een inzage kunt u een afspraak maken met de afdeling Publiekszaken via telefoonnummer (0341) 56 73 21 of via website www.ermelo.nl/afspraak. U kunt deze stukken ook  raadplegen via www.ermelo. nl/bestemmingsplannen. Het ontwerp bestemmingsplan Hessenmeer 50, met identifi catienummer NL.IMRO.0233. BPhessenmeer50-0301, kunt u tevens digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).

Het bestemmingsplan biedt een juridisch planologisch kader voor het realisatie van een vrijstaande woning in het kader van functieverandering.

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder bij de gemeenteraad, postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan. Voor het mondeling indienen van reactie kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken.