Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 42

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Algemene bekendmakingen

Verleende exploitatievergunning openbare inrichting (art. 2:28)
  • Op 9 oktober 2020 is een vergunning verleend voor het exploiteren van de openbare inrichting 't Jagernest pannenkoeken & eeterij (Recreatiepark De Driehoek), gevestigd aan de Drieërweg 124, 3852 MD te Ermelo. 20 november 2020
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treff en. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Graaf Lodewijklaan 7: voor het kappen van 13 naaldbomen
  • Putterweg 140 1: voor  het kappen van 90 bomen op terrein Bartimeüs
  • Willem de Zwijgerlaan 13: voor het kappen van een eik en 3 beuken
  • Tolweg 1: voor het oprichten van een bedrijfspand
  • Julianalaan 123 8: voor het vervangen van een bestaand chalet
  • Julianalaan 100: voor het wijzigen van functieaanduiding
  • Bovistlaan 6: voor het kappen van een beuk
  • Fokko Kortlanglaan 116: voor het plaatsen van elektrisch beveiliging op bestaand hekwerk
  • Lion Cachetstraat 31: voor het plaatsen van een dakkapel
  • Molenaarsplein 12: voor het plaatsen van een luchtrooster in bovenlicht, diverse dakopstellingen en plaatsing deur in brandwerende wand
  • Haspel 121: voor het bouwen van een opslaghal
  • Reviuslaan 15: voor het plaatsen van een tuinhuisje
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken. Bel hiervoor naar (0341) 56 73 21. Of vul een verzoek in om een bouwtekening of bouwplan in te zien via www.ermelo.nl/inzage.

Aanvraag omgevingsvergunning ingetrokken op verzoek van aanvrager
  • 7 oktober 2020 Groeneweg 31: voor het verbreden van de in- of uitrit
Voornemen verlenen omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)
  • Witteland 5: voor het brandveilig gebruiken van het gebouw 'Nieuw Zeezicht'. Het gaat hier om een uitgebreide procedure omdat er aan meer dan 10 personen met een lichamelijke of een verstandelijke handicap dagverblijf wordt verschaft
Dit besluit wordt voorbereid met toepassing van de uniforme openbare voorbereidings-procedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunning en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 15 oktober 2020 ter inzage bij de gemeente Ermelo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerpomgevings-vergunning kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo. Informatie: telefoon (0341) 56 72 32.

Verleende omgevingsvergunning
  • 8 oktober 2020 Garderenseweg 192: voor het aanleggen van een in- of uitrit
  • 8 oktober 2020 Buitenbrinkweg ongenummerd (nabij nummer 51-57); voor het kappen van 3 eiken en de groensingel met herplantplicht
  • 6 oktober 2020 Oude Nijkerkerweg 153: voor  het realiseren van een Bed & Breakfast in een nieuw te bouwen bijgebouw
  • 8 oktober 2020 Klaverlaan ongenummerd (achter nummer 9): voor het plaatsen van een speeltoestel
  • 8 oktober 2020 Sportlaan ongenummerd (tegenover nummer 134): voor  het plaatsen/vervangen van een speeltoestel
  • 8 oktober 2020 Raadhuisplein 5: voor het plaatsen van balkonbeglazing
Verdaging omgevingsvergunning Verlenging beslistermijn met 6 weken
  • 6 oktober 2020 Oude Telgterweg 177: voor het verbouwen en uitbreiden van een vleesverwerkend bedrijf (milieuneutraal wijzigen)
Aanvraag omgevingsvergunning buiten behandeling gelaten
  • 7 oktober 2020 Prins Hendriklaan 46 het uitbreiden van de woning
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treff en. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Ontwerp besluit monumentenvergunning Burgemeester en wethouders zijn voornemens op de Groevenbeekse Heide vanaf de Oude Telgterweg tot aan de Putterweg het bestaande fietspad te verbreden. Het snelfi etspad ligt op een archeologische beschermd rijksmonument. Om de werkzaamheden mogelijk te maken is een vergunning van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed nodig.

Het ontwerpbesluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft vanaf 21 mei 2020 voor 6 weken ter inzage gelegen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft gemotiveerd dat door de geringe impact op het archeologisch monument en het maatschappelijk belang van de aanleg van het snelfi etspad bepalend is geweest in haar besluit om vergunning te verlenen voor de werkzaamheden zonder aanvullende voorwaarden voor archeologisch onderzoek.

Om dit besluit en de bijbehorende stukken in te kunnen zien kunt u een afspraak maken met afdeling publiekszaken of het ontwerpbesluit raadplegen in de elektronische Staatscourant op www. officielebekendmakingen.nl. Het besluit en de bijbehorende stukken ligt met ingang van 15 oktober 2020 voor een periode van 6 weken ter inzage.

Gedurende de ter inzage periode kunt u tegen deze beschikking beroep in stellen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank Gelderland (o.v.v. soort zaak), Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het beroepschrift moet binnen zes weken na de dag waarop de beschikking bij de gemeente ter inzage is gelegd aan de rechtbank worden gestuurd. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten uw naam, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Coördinatiebesluit bestemmingsplan en omgevingsvergunning realisatie van twee woningen aan de Buitenbrinkweg 65 De gemeente Ermelo maakt bekend dat de Gemeenteraad van de gemeente Ermelo  op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) op 7 oktober 2020 heeft besloten om de coördinatieregeling, zoals bedoeld in artikel 3.30 van de Wro toe te passen op het project Buitenbrinkweg 65. Voor deze maatregel worden in ieder geval de volgende besluiten gecoördineerd; bestemmingsplan op grond van de Wro ;vergunningen op grond van de Wabo. Door toepassing te geven aan de coördinatieregeling uit de Wro vindt de voorbereiding en bekendmaking van de in het coördinatiebesluit aangewezen besluiten plaats volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Het is niet mogelijk om tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Coördinatieregeling ontwerp-besluiten Buitenbrinkweg 65
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat met ingang van 15 oktober 2020 tot en met 25 november 2020.
  • het ontwerp bestemmingsplan Buitenbrinkweg 65; en
  • de ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen Buitenbrinkweg nr 67 en 69 voor een ieder ter inzage ligt. De besluiten worden met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd. Voor het raadplegen van de stukken (ontwerp omgevingsvergunning) kunt u een afspraak maken met de afdeling Publiekszaken via www.ermelo.nl/ afspraak. U kunt het ontwerp bestemmingsplan raadplegen via www.ermelo.nl/ bestemmingsplannen. Het ontwerpbestemmingsplan Buitenbrinkweg 65, met identifi catienummer NL.IMRO.0233. BPbuitenbrinbkwg65-0301, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).
Het bestemmingsplan heeft betrekking op de realisatie van twee geschakelde woningen in het kader van functieverandering. Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ligt de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage. De ontwerp omgevingsvergunning voorziet in het bouwen van de twee geschakelde woningen met bijgebouwen.

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder bij de gemeenteraad, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of bezwaar op het ontwerp omgevingsvergunning kenbaar maken. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken.

Melding sloop/asbest
  • 29 september 2020 Duynenberg 2 t/m 26, Kleine Bosweg 1 t/m15 en Rutgerskamp 15 t/m 25: voor het verwijderen van asbest uit woningen
  • 2 oktober 2020 Bosbeslaan 30: voor het verwijderen van asbest uit complexen
  • 2 oktober 2020 B. Art& Blooms Slagsteeg 11: voor het verwijderen van asbest uit schuren
  • 23 september 2020 Fokko Kortlanglaan 132: voor het slopen van 14 recreatiewoningen (nr. 9 t/m 22).