Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 7

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Algemene bekendmakingen

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 2 februari 2021 besloten de aanwijzing van de directeur publieke gezondheid van de GDD Noord- en Oost-Gelderland als toezichthouder zoals bedoeld in artikel 1.61 van de Wet kinderopvang en opgenomen in de Gemeenschappelijke regeling GGD Noord- en Oost-Gelderland 2016, aan te vullen met het toezicht op de naleving van de bij of krachtens hoofdstuk Va van de Wet publieke gezondheid gestelde regels in de kinderopvang, gelet op artikel 58r, vijfde lid, van die wet.

Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders daarbij besloten om de directeur publieke gezondheid van de GGD Noord- en Oost-Gelderland toe te staan om in zijn plaats één of meerdere medewerkers van de GGD Noord- en Oost-Gelderland te machtigen om onder verantwoordelijkheid van de directeur publieke gezondheid van de GGD Noord- en Oost-Gelderland op te treden als toezichthouder in het kader van de Wet kinderopvang en de Wet publieke gezondheid, voor zover dit het toezicht op de naleving betreft van de bij of krachtens hoofdstuk Va van die wet gestelde regels in de kinderopvang. 

De burgemeester heeft op 2 februari 2021 besloten om de directeur publieke gezondheid van de GGD Noord- en Oost-Gelderland mandaat te verlenen om de bevelen te geven die nodig zijn voor de beëindiging van een gedraging of activiteit in of vanuit een kindercentrum, indien door die gedraging of activiteit een ernstige vrees voor de onmiddellijke verspreiding van het virus SARS-CoV-2 ontstaat, een en ander binnen de kaders van artikel 58n Wet publieke gezondheid. Het is toegestaan dat de directeur publieke gezondheid van de GGD Noord- en Oost-Gelderland in zijn plaats één of meerdere medewerkers van de GGD Noord- en Oost-Gelderland ondermandaat geeft om in zijn plaats deze bevelen te geven. 

Deze besluiten treden in werking de dag na deze publicatie. Meer informatie over deze besluiten is te verkrijgen bij mevrouw mr. A.H. te Riele, handhavingsjurist, telefoonnummer 0341-567323 of [email protected].

Verleende exploitatievergunning openbare inrichting (art. 2:28)
  • 9 februari 2021 er is een vergunning verleend voor het exploiteren van de openbare inrichting Bellini's Pizza & Pasta gevestigd aan de Palmbosweg 20A.
Verleende terrasontheffing
  • 9 februari 2021 er is een terrasontheffing verleend voor het horecabedrijf Restaurant Het Postkantoor op de locatie Stationsstraat 78.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Wilhelminalaan 8/A het verbouwen en verduurzamen van de woning
  • Driesprong 16 het plaatsen van een toegangspoort
  • Huygenslaan 22 het kappen van een vliegden
  • Horsterweg 64 het realiseren van een complex met twee appartementsgebouwen
  • Julianalaan 123 het plaatsen van een berging
Rectificatie aanvraag omgevingsvergunning
  • Hamburgerweg 158/A het plaatsen van een erker   In het Ermelo’s Weekblad van 10 februari 2021 heeft gestaan dat het om Hamburgerweg 168/A ging
  • Telgterweg 293 a het bouwen van een woning   Deze aanvraag is gepubliceerd in het Ermelo’s Weekblad van 23 december 2020. Aanvullende informatie: Het betreft een uitgebreide procedure .
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken. Bel hiervoor naar  (0341) 56 73 21. Of vul een verzoek in om een bouwtekening of bouwplan in te zien via www.ermelo.nl/inzage.

Verleende omgevingsvergunning
  • 8 februari 2021 Meeboerserf 6 het kappen van een eik
  • 8 februari 2021 Oude Telgterweg 249 het kappen van 4 eiken (met herplantplicht)
  • 8 februari 2021 Prins Hendriklaan 4 het kappen van een grove den (met herplantplicht)
  • 10 februari 2021 Van Strijlandweg (bosje nabij nummer 22) het kappen van 18 eiken en een beuk (met herplantplicht)
  • 10 februari 2021 Witteland 3 a het bouwen van een school en het toekennen van huisnummer Witteland 3 a
  • 11 februari 2021 Driesprong 16 het plaatsen van een toegangspoort
  • 11 februari 2021 Stationsstraat 72 en 72 a het bouwen van een gebouw met winkelruimte en een appartement en het toekennen van de huisnummers Stationsstraat 72 en 72 a 
Geweigerde omgevingsvergunning
  • 9 februari 2021 Berkenlaan 3 het bouwen van een pergola
  • 10 februari 2021 Horster-Zoomweg 23 het veranderen van de in- of uitrit
Verleende objectontheffing (art. 2:10 APV)
  • 8 februari 2021 er is een objectontheffi ng verleend voor het plaatsen van een container op de Prof. Lindeboomlaan voor nummer 10 van 12 tot en met 16 maart 2021 
Toekennen en intrekken nummer
  • 9 februari 2021 het toekennen van een nummer Dennenlaan 283 M ten behoeve van mantelzorg
  • 11 februari 2021 het toekennen van een nummer Dokter Holtropstraat 74A, B en C
  • 11 februari 2021 het intrekken van Buitenbrinkweg 14 80 en het toekennen van Horsterweg 247 
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)
  • Putterweg ongenummerd (nabij nummer 230) te Ermelo voor het aanleggen van een voetpad met brug. Deze omgevingsvergunning is voorbereid volgens de uitgebreide procedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 Awb. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het feit dat voor deze activiteit een vergunning op grond van de Wet natuurbescherming is vereist. Ten opzichte van de ontwerp omgevingsvergunning is de defi nitieve omgevingsvergunning gewijzigd vastgesteld .
De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:
  • het (ver)bouwen van een bouwwerk
  • het uitvoeren van een activiteit met betrekking tot gebiedsbescherming (Wet natuurbescherming) 
Wij hebben besloten de vergunning te verlenen voor bovenstaande activiteiten.

Voor de aanleg van een halfverhard voetpad is er door de provincie Gelderland bij besluit van 27 januari 2021 een Verklaring van geen bedenkingen (vvgb) afgegeven. Aan deze vvgb zijn voorschriften verbonden. Deze voorschriften zijn opgenomen in de bij besluit van 9 februari 2021 verleende definitieve omgevingsvergunning.

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 februari 2021 ter inzage. Belanghebbenden kunnen vanaf die datum gedurende 6 weken beroep aantekenen. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Een belanghebbende moet dit beroep indienen bij de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het indienen van een beroepschrift stelt de werking van dit besluit niet uit. Als er gelet op de belangen van de belanghebbende spoed is vereist, bestaat er de mogelijkheid om na indiening van een beroepschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Informatie: gemeente Ermelo, telefoon (0341) 56 72 32.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Verkeer en vervoer

Verkeersbesluit
  • Burgemeester en wethouders hebben besloten om nabij Spechtstraat 96 een parkeerplaats aan te wijzen als gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. De parkeerplaats wordt aangeduid door middel van het bord E6 •  Burgemeester en wethouders hebben besloten om nabij Wegwijzer 60 een parkeerplaats aan te wijzen als gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. De parkeerplaats wordt aangeduid door middel van het bord E6 
Het besluit ligt ter inzage. Om dit besluit in te kunnen zien kunt u contact opnemen met afdeling publiekszaken (0341) 56 73 21 of het verkeersbesluit raadplegen op www.officielebekendmakingen.nl