Officiele bekendmakingen gemeente Ermelo week 44

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Algemene bekendmakingen

Ontheffing overige geluidhinder (wijziging verleende ontheffing)
  • Op 1 oktober 2019 is er een ontheffi ng overige geluidhinder verleend voor werkzaamheden aan de Leuvenumseweg (N796) i.v.m. het uitvoeren van infrastructurele werkzaamheden in de periode 7 oktober tot en met 15 oktober 2019 van 07.00 tot 19.00 uur. Het gaat om het vervangen van de deklaag met betrekking tot de rijbaan en het aangrenzend fi etspad tussen Ermelo en de N302. Bij besluit van 24 oktober 2019 is de einddatum van deze ontheffi ng gewijzigd in 15 november 2019.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (datum hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester en wethouders, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treff en. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffi erecht verschuldigd.

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Fokko Kortlanglaan ongenummerd (achter nummer 164A): voor het bouwen van een zorgwoning met 8 appartementen 
  • Wilhelminalaan 8: voor het kappen van 2 dennen en 2 eiken • Regentesselaan 6: voor het kappen van 1 eik
  • Harderwijkerweg 18: voor het plaatsen van reclameborden
  • Wielewaal 84: voor het vervangen van dakkapellen
  • Regentesselaan 2: voor het kappen van een den
U kunt de aanvragen inzien bij de afdeling Publiekszaken. Maak hiervoor een afspraak via www.ermelo.nl/afspraak of bel (0341) 56 73 21. 

Verleende omgevingsvergunning
  • 22 oktober 2019 Fazantlaan 4 N 1: voor het kappen van 6 dennen en 2 eiken
  • 24 oktober 2019 Horsterweg 167: voor het kappen van een eik
  • 24 oktober 2019 Zeeweg 20: voor het vervangen en ophogen van de kap
  • 24 oktober 2019 Wielewaal 84: voor het vervangen van twee dakkapellen Geweigerde omgevingsvergunning
  • 18 oktober 2019 Hogewal 27: voor het plaatsen van een erfafscheiding (legaliseren) (Huis)nummering verleend
  • 24 oktober 2019: voor het toekennen van de nummers Eendenparkweg 32 en 34.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treff en. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Voornemen verlenen omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)
Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo maken bekend dat zij voornemens zijn om voor de volgende aanvraag een omgevingsvergunning te verlenen:
  • Fokko Kortlanglaan 112, 116 en 122 en Julianalaan 122-124: voor het veranderen van de inrichting (revisievergunning) en het bouwen van diverse bouwwerken. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het onderdeel milieu en het afwijken van het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘De Driehoek 2016’ (projectafwijkingsbesluit)
Inhoud
De ontwerpomgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:
  • het (ver)bouwen van een bouwwerk;
  • het handelen in strijd met regels voor ruimtelijke ordening (bestemmingsplan);
  • een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor het in werking hebben van een inrichting (milieu). 
Het bouwen en handelen in strijd met de regels voor ruimtelijke ordening ziet op onder meer het plaatsen van een luchtwasser, een verenlaadplaats, een geluidsscherm en een gasdrukregel- en meetstation. In haar vergadering van 16 oktober 2019 heeft de raad van de gemeente Ermelo besloten voor het afwijken van het ter plaatse geldende bestemmingsplan “De Driehoek 2016” een ontwerpverklaring van geen bedenkingen (vvgb) af te geven.

Procedure en zienswijzen Deze omgevingsvergunning wordt voorbereid met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunning met overige bijbehorende stukken en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen liggen met ingang van donderdag 31 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente Ermelo. Tevens kunt u de stukken inzien op de website van de gemeente Ermelo. Gedurende deze periode kan een ieder bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpomgevingsvergunning en/of de ontwerpverklaring van geen bedenkingen kenbaar maken. Een zienswijze over de ontwerpverklaring van geen bedenkingen zal in de gemeenteraad worden behandeld. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, postbus 500, 3850 AM Ermelo. Uw zienswijze dient te zijn voorzien van datum, naam en adres, uw handtekening en de redenen van uw zienswijze. Voorts wordt u verzocht aan te geven tegen welk(e) besluit(en) uw zienswijze is gericht.

Melding sloop/asbest
  • 22 oktober 2019 Struikakkers 10: voor het verwijderen van asbest uit een woning
  • 15 oktober 2019 Kampvelderweg 24: voor het verwijderen van asbest uit een woningcomplex Melding mobiel puinbreken
  • 15 oktober 2019 Tomassen Ermelo Beheer B.V. (HISTORISCH), Eendenparkweg 12 Ermelo: voor het gebruiken van mobiele puinbreker van 7 oktober 2019 t/m 07 januari 2020. Melding Activiteitenbesluit
  • 3 oktober 2019 Lazytiger, Julianalaan 123 A: voor het starten van een Thais restaurant

Verkeer en vervoer 

Verkeersbesluit Burgemeester en wethouders hebben besloten om op het Gruttopad een stopverbod in te stellen ter hoogte van nummer 10 tot de splitsing met de Spechtstraat. Dit besluit kunt u raadplegen in de elektronische Staatscourant op www.offi cielebekendmakingen.nl.

Belanghebbenden, die hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt of aan wie niet verweten kan worden geen zienswijzen kenbaar gemaakt te hebben, kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na publicatie van het besluit beroep instellen bij de Rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800EM Arnhem. U bent dan wel griffi erecht verschuldigd. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treff en. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Overig

Straatnaam, naamgeving openbare ruimte
Burgemeester en wethouders maken bekend dat - ten behoeve van de realisatie van een nieuwbouwproject – nabij Fokko Kortlanglaan 132 de nieuwe naam “Loohof” is toegekend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Ing. D. Karssen, via telefoonnummer (085) 110 82 47.

Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunt u binnen zes weken na publicatie van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hierbij merken wij op, dat het indienen van een bezwaarschrift ingevolge de Algemene wet bestuursrecht tegen dit besluit de werking daarvan niet schorst. Hiertoe kunt u een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland. Voor de goede orde wijzen wij erop, dat het voor de ontvankelijkheid van een schorsingsverzoek noodzakelijk is, dat een bezwaarschrift als bovenbedoeld is ingediend.