Officiële bekendmakingen gemeente Ermelo week 45

Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Bouwen en omgeving 

Aanvraag omgevingsvergunning
  • Branderskamp 4a: voor het toevoegen van de functie wonen
  • Kerkdennen en Herderlaan: voor het veranderen van een (gemeentelijke) weg met in-/uitritten en het uitvoeren van werkzaamheden
  • Julianalaan 56: voor het kappen van een  beuk.
U kunt de aanvragen inzien bij de afdeling Publiekszaken. Maak hiervoor een afspraak via www.ermelo.nl/afspraak of bel (0341) 56 73 21.

Rectificatie aanvraag omgevingsvergunning
Op 30 oktober 2019 hebben wij de volgende aanvraag omgevingsvergunning gepubliceerd:
  • Fokko Kortlanglaan ongenummerd (achter nummer 164A:) voor het bouwenvan een zorgwoning met 8 appartementen Dit moet zijn:
  • Fokko Kortlanglaan ongenummerd (achter nummer 164A): voor het bouwen van een zorgwoning met 10 appartementen Verleende omgevingsvergunning
  • 25 oktober 2019 Dwarsweg 29: voor het vergroten van de woning
  • 28 oktober 2019 Eendenparkweg 13-35: voor het bouwen van een recreatiewoning met kelder en het intrekken en toekennen van huisnummer Eendenparkweg 13-35 Geweigerde omgevingsvergunning
  • 10 oktober 2019 Ericalaan 7: voor het vergroten van de bestaande dakkapel Buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning
  • 25 oktober 2019 Eendenparkweg ongenummerd nabij nummer 40: voor het uitbreiden van de inrichting met een afdeling voor verwerking van voedseldieren • 28 oktober 2019 Rodeschuurderwegje 26-28: voor het wijzigen van de vigerende omgevingsvergunning (milieuneutraal wijzigingen)
voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Ontwerp omgevingsvisie recreatiecluster Horst
Ontwerp omgevingsvisie ter inzage Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat met ingang van 7 november tot en met 18 december 2019 het ontwerpbesluit met de ontwerp omgevingsvisie recreatiecluster Horst, voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. Voor een inzage kunt u een afspraak maken met de frontoffi ce via telefoonnummer (0341) 56 73 21 of via onze website www.ermelo.nl. U kunt deze stukken ook digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/projecten/kern-horst. De ontwerp omgevingsvisie, met identificatienummer NL.IMRO.0233. OVrecrclusterhorst-0301, kunt u tevens digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).

De omgevingsvisie voor recreatiecluster Horst biedt ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Uitgangspunt in de visie is het huidige karakter van het gebied te behouden. Belangrijke themaʼs daarbij zijn onder andere groen, rust en ruimte, het verbeteren van de infrastructuur en een kwaliteitsimpuls van het gebied. Het financiële vereveningsmodel dat bij deze gebiedsontwikkeling hoort, is ook onderdeel van de visie.

Parken in het cluster kunnen kiezen uit drie toekomstperspectieven: het behouden van recreatie, het omvormen naar een woonpark of het herstructureren naar nieuwe functies. De omgevingsvisie geeft kaders mee waaraan de plannen van de recreatieparken worden getoetst. Vervolgens worden er nieuwe bestemmingsplannen voor de parken in procedure gebracht.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder bij de gemeenteraad, postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een inspraakreactie indienen op de ontwerp omgevingsvisie. Voor het mondeling indienen van reactie kunt u contact opnemen met de heer J. Snippe, via (0341) 56 73 18 . U kunt ook met DigiD een reactie indienen via www.ermelo.nl/zienswijze.

Melding sloop/asbest
  • 16 oktober 2019 Dwarsweg 29: voor het slopen van een berging
  • 23 oktober 2019 Fokko Kortlanglaan 132-14: voor het slopen van een recreatiewoning.

Overig

Wet normalisering rechtspositie ambtenaren
Op 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in werking. Dit heeft gevolgen voor de aanstellings- en aanwijzingsbesluiten van ambtenaren die door of namens het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Ermelo zijn genomen. Daarnaast moet de mandaatlijst Ermelo gewijzigd worden.

Op 22 oktober 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo daarom het volgende besloten:
De aanwijzings- en benoemingsbesluiten die door hem zijn genomen voor de inwerkingtreding van de Wnra, waaronder ook die besluiten die in mandaat zijn genomen, blijven van kracht na inwerkingtreding van de Wnra (als zijnde aanwijzingsbesluit) en afl open zodra de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd of de betreff ende medewerker een functie uitoefent waarvoor de aanwijzing niet geldt dan wel dat deze aanwijzing op een eerder moment worden ingetrokken.

Daarnaast wordt de algemeen directeur mandaat verleend om te besluiten tot het aangaan, wijzigen en beëindigen van een arbeidsovereenkomst en de uitvoering. Tevens krijgt de algemeen directeur bevoegdheid tot het verlenen van ondermandaat hiervoor.Op dezelfde datum heeft de burgemeester van Ermelo besloten een volmacht te verlenen aan algemeen directeur, met de mogelijkheid tot ondervolmacht voor het ondertekenen van arbeidsovereenkomsten, inclusief wijziging en beëindiging daarvan.

Daarnaast heeft hij besloten dat alle aanwijzings- en benoemingsbesluiten die zijn genomen voorinwerkingtreding van de Wnra, ook die besluiten die in mandaat zijn genomen, van kracht blijven na inwerkingtreding van de Wnra (als zijnde aanwijzingsbesluit) en aflopen zodra de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd of de betreffende medewerker een functie krijgt waar de aanwijzing niet voor geldt dan wel dat deze op een eerder moment worden ingetrokken.