Op zoek naar een mooi cadeau? Bezoek de webshop van Ietz Anders

​Dagbesteding Ietz Anders heeft sinds kort een eigen webshop waarop ze (gepersonaliseerde) producten die door hun deelnemers zijn gemaakt verkopen. De webshop is een verlengde van de dagbesteding en iedereen die op zoek is naar een persoonlijk cadeau wat zorgvuldig en met liefde is gemaakt kan hier terecht. 

De webshop is te vinden via de website www.ietz-anders.shop

“Het loont om onze webshop regelmatig te bezoeken, want we zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten”, legt Manon Bos uit. “Inmiddels hebben we ovenhandschoenen, kaarsen, pollepels, schorten, sleutelhangers, onderzetters, maar ook rompertjes, slabbetjes en babypyjama’s die we kunnen personaliseren.”

Manon vervolgt: “Onze creatieve deelnemers zijn maar wat blij als er opdrachten binnenkomen en zij hier weer mee aan de slag kunnen. Onlangs kregen we een opdracht van Ligtrink2Wielers om 500 sleutelhangers te maken. Harrie Ligtrink vindt het belangrijk om iets lokaal te doen en wil de mogelijkheid bieden dat iedereen kan werken, ook mensen met een beperking. Daarnaast is hij een maatschappelijk betrokken ondernemer die vindt dat Puttense bedrijven elkaar moeten helpen. We hopen dat meer ondernemers het voorbeeld van Harrie Ligtrink zullen volgen en ook aan ons willen denken als ze relatiegeschenken zoeken. Laat de bestellingen maar komen.”

Rijanne en Mario Bos zaten dertien jaar geleden op de camping heerlijk te fantaseren wat ze zouden doen als geld (inkomen) geen rol zou spelen. “Wij kwamen tot de conclusie dat we dan een dagbesteding voor mensen met een (verstandelijke) beperking zouden willen beginnen en dat naar ons eigen inzicht zouden gaan doen”, legt Mario uit. “Zo vinden wij het belangrijk om onze deelnemers een veilige en leerzame omgeving te bieden voor het doorbrengen van de dag. Een plek waar mensen met een beperking zich prettig voelen, zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen en waar mogelijkheden gecreëerd worden die nuttig zijn voor de maatschappij. We hebben daarna jaren onderzoek gedaan en uiteindelijk de knoop doorgehakt. Bijna vijf jaar geleden zijn we van start gegaan met dagbesteding Ietz Anders. Voor mijn gevoel ben ik toen gestopt met werken en doe nu wat ik leuk vind. Dit werk geeft zoveel voldoening.”

Nu dochter Manon zich, na het afronden van haar opleiding ´Maatschappelijke zorg´, bij het team heeft gevoegd is er meer speelruimte gekomen voor de ontwikkeling van creatieve bezigheden. “We hebben namelijk een aantal deelnemers die heel creatief zijn. Wij willen hen ook graag bieden wat bij hen past. We kijken naar de talenten van de deelnemers en denken in mogelijkheden. We kijken dus ook niet naar de beperkingen.”

Manon geeft een uitgebreide rondleiding in en rond het pand van de dagbesteding. Zij legt uit: “Bij Ietz Anders zijn tien vrijwilligers werkzaam die de deelnemers begeleiden bij diverse activiteiten. Er is ruimte voor maximaal dertien deelnemers. Wij willen een kleinschalige dagbesteding blijven waardoor we aandacht hebben voor iedereen. Met uitzondering van rolstoelvervoer verzorgen wij ook het vervoer van de deelnemers naar onze dagbesteding. Onze deelnemers zijn met de meest uiteenlopende activiteiten bezig. We zoeken bij iedere deelnemer een passende activiteit. Sommigen vinden het leuk om in de keuken bezig te zijn met het bakken van taarten, anderen houden ervan om iets met houtbewerking te doen of lekker tuinieren in de moestuin. We hebben heel wat dieren rondlopen op ons erf en een van de deelnemers verzorgt elke ochtend trouw alle dieren. En zo doet iedereen waar hij of zij goed in is. Daarnaast hebben we opdrachten van ondernemers, meestal verpakkingswerk, waar we ons mee bezig houden. Onze deelnemers werken hard en daarom hebben we op de eerste verdieping gelegenheid om lekker samen te chillen.”

Manon laat de grote ruime bovenverdieping zien waar een lekkere bank staat met een televisie, maar er zijn ook een schildersezel en spelletjes te vinden. “Na de lunch kan iedereen even lekker doen waar hij zin in heeft. Zo laden de deelnemers zich weer op voor een middagje werken en rond half vier brengen we de deelnemers weer thuis”, vertelt Manon. “We zijn altijd op zoek naar activiteiten die wij kunnen doen. Zo verzorgen we jaarlijks de post van de Oranjevereniging of plakken stickers voor Kiezebrink. We zorgen voor een zinvolle dagbesteding waardoor onze deelnemers zich nuttig voelen. Daarnaast is er natuurlijk ook volop ruimte voor gezelligheid.”

Dagbesteding Ietz Anders is te vinden aan de Nijkerkerkerstraat 39a in Putten. Kijk voor het bestellen van producten op de website www.ietz-anders.nl/webshop. Verder is er nog meer informatie te vinden over de dagbesteding op www.ietz-anders.nl.

Manon bij de werkplek waar de cadeaus worden gepersonaliseerd. Zij hoopt dat ondernemers aan dagbesteding Ietz Anders willen denken als ze relatiegeschenken zoeken.