Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren

Waarschijnlijk heeft u al jaren uw rijbewijs en bent u een ervaren automobilist(e) geworden. Maar in al die jaren is er wel veel veranderd in het verkeer. Het is veel drukker, en kruispunten en rotondes zijn ingewikkelder geworden. Ook zijn er regels veranderd en bijgekomen. 

Daarom nodigen de gemeente Ermelo en Veilig Verkeer Nederland u uit om mee te doen aan de opfriscursus rijvaardigheid voor senioren

De opfriscursus bestaat uit 2 delen

1. Dinsdag 14 november 9.30 uur gezamenlijke theorieles verkeer
Een deskundige geeft met behulp van moderne visuele hulpmiddelen uitleg over nieuwe regels en borden, rotondes, wegbelijning en vele andere onderwerpen. Aan het eind van de les kunt u uw kennis testen. Ook ontvangt u een theorieboekje.

2. Donderdag 16 november (tijdstip volgt na indeling) rijvaardigheidsrit
U maakt een rijvaardigheidsrit in uw eigen auto met een gecertificeerde rijinstructeur. Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname. Op deze dag kunt u ook deelnemen aan een reactietest en meedoen met een alcoholgebruik nabootser.

De rijvaardigheidsrit is vrijwillig en heeft geen gevolgen voor uw rijbewijs
De rijvaardigheidsrit is op vrijwillige basis en heeft geen gevolgen voor het bezit en gebruik van uw rijbewijs. Uw behaalde resultaten worden alleen aan u gemeld.

Plaats: De Muzenhof, Leuvenumseweg 66, Ermelo
Kosten: € 15,- per persoon (op 14 november betalen)

Meld u uiterlijk 4 november aan
Woont u in Ermelo en bent u 60 jaar of ouder? Dan kunt u zich aanmelden bij: M. van den Brink ([email protected]/ 06 29 06 82 43) of J. A. Mol ([email protected]/ 0341 55 77 32). Vermeld ook uw telefoonnummer en leeftijd in de e-mail.