Pas op voor de eikenprocessierups

Er is op dit moment veel overlast van de eikenprocessierups. Wanneer je in de buurt van de rupsen komt, of ze aanraakt, kun je huiduitslag, zwellingen en geïrriteerde ogen krijgen.

Om dit risico te voorkomen, bestrijden we de rupsen. Als je de rupsen ziet op bomen die op gemeentegrond staan, dan kun je dit bij ons melden.

We bestrijden de rupsen waar overlast is of verwacht wordt

De (nesten van) rupsen zitten vooral op zomereiken. Op veel van deze bomen kruipen de rupsen nu in grote aantallen rond. We bestrijden de rupsen alleen op bomen die op gemeentegrond staan. Dit doen we op plaatsen die inwoners aan ons melden, of waar we overlast verwachten. Bomen op speelplaatsen, sportvelden en vlakbij woningen krijgen voorrang bij de bestrijding. 

Zie je de rupsen? Meld ons de locatie!

Zie je op gemeentegrond een boom met de eikenprocessierups? Raak de rupsen niet aan en bestrijd ze niet zelf, maar meld het bij ons. Je kunt de locatie van de rupsen aan ons doorgeven via de app, via www.ermelo.nl/meldpunt of door te bellen naar (0341) 56 73 21. Zie je de eikenprocessierups in je eigen tuin? Dan kun je contact opnemen met een erkend bedrijf in ongediertebestrijding. De kosten van deze bestrijding zijn voor eigen rekening. Kijk op www.ermelo.nl/ongediertebestrijding voor meer informatie en adressen.