Persoonlijke boodschap van burgemeester Hans van Daalen

Op donderdag 1 december is Hans van Daalen officieel burgemeester van Ermelo geworden. Tijdens een bijzondere raadsvergadering werd hij door John Berends, Commissaris van de Koning, beëdigd en geïnstalleerd.

Na afloop was er een welkomstreceptie om hem te feliciteren. Voor iedereen in Ermelo heeft de nieuwe burgemeester een persoonlijke boodschap

Beste inwoners van Ermelo,

Na een feestelijke installatie in het mooie Huis van Ermelo is het dan zover; vanaf 1 december mag ik uw burgemeester zijn! Een hele eer, waar ik met veel enthousiasme en energie aan begin. Ik stel me graag alvast aan u voor en hoop velen van u in de komende periode te ontmoeten.

De belangrijkste reden om te solliciteren was dat ik me herkende in de profielschets voor de nieuwe burgemeester en de bestuurlijke uitdagingen in Ermelo. Mijn ervaring, eigenschappen en ambities passen goed bij wat gevraagd wordt in deze mooie gemeente. Na mijn rechtenstudie in Utrecht startte ik mijn loopbaan bij de gemeente Blaricum. De politiek trok, en al snel werd ik gemeenteraadslid in Amersfoort waar ik later ook wethouder werd. Na vier  jaar in Amersfoort werd ik wethouder in Barneveld waar ik 12,5 jaar met plezier heb gewerkt. Een groot deel van die tijd hield ik me bezig met verschillende onderwerpen en projecten binnen het sociaal domein.  Mijn passie voor de zorg en wat we als overheid kunnen bijdragen aan het welzijn van inwoners, past goed bij Ermelo als ‘zorgdorp’. Mijn ervaring en netwerk op dit gebied neem ik graag mee in mijn nieuwe rol.

Wat ik ook meeneem is het besef dat luisteren vaak net zo belangrijk is als praten. Als mens, als bestuurder én als buurtbemiddelaar en mediator. Dat laatste heb ik naast mijn wethouderschap geruime tijd gedaan. Goed luisteren en daarna, in overleg, doorpakken. En natuurlijk ga ik genieten van alle mooi natuur in Ermelo! We gaan er graag op uit, en de komende periode zijn we in onze vrije tijd vast veel te vinden op de mooie plekken in de gemeente.

Mijn eerste ervaringen met de gemeente Ermelo, de inwoners, de omgeving, het centrum en het buitengebied, zijn veelbelovend. k kijk er erg naar uit om u te ontmoeten. In het Huis van Ermelo of op de plek waar u werkt, woont, of recreëert. Wanneer we elkaar treffen hoor ik graag wat u bezighoudt. Wilt u iets specifiek onder mijn aandacht brengen? U bent van harte welkom op het wekelijkse spreekuur op dinsdagmiddag in in het Huis van Ermelo.  Wilt u  het gesprek in de buitenlucht voeren? Dat kan ook! Ik wandel graag met u door uw buurt, wijk of buurtschap om zo u en uw omgeving beter te leren kennen.  U kunt een afspraak maken bij het bestuurssecretariaat, via (0341) 56 73 92 of [email protected].

Burgemeester Hans van Daalen