​Politie en Stichting Collectieve Bedrijventerreinen Ermelo tekenen convenant met Securitas

Op 17 februari tekenden burgemeester Baars, namens de gemeente Ermelo en als voorzitter van de Stichting Collectieve Bedrijventerreinen Ermelo (SCBE), politieteamchef de heer Eveleens van het politieteam Veluwe West en de heer Van Tongeren van Securitas Beveiliging BV het convenant ‘Cameratoezicht’.

Deze ondertekening vormt de aftrap van de collectieve aanleg van camerabeveiliging op de bedrijventerreinen Veldzicht en Kerkdennen.

De SCBE (waar de gemeente ook deel vanuit maakt) en de politie hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een veilig bedrijventerrein. De diverse bedrijventerreinen hebben er baat bij dat er goed toezicht is op tijden dat er weinig activiteiten zijn op het bedrijfsterrein. Hiermee wordt voorkomen dat er misdrijven plaatsvinden, waarbij het zwaartepunt ligt op diefstal en inbraak bij bedrijven. Uit onderzoek naar de veiligheidssituatie op de bedrijventerreinen en de behoefte aan camerabeveiliging bij de ondernemers, blijkt dat er een breed draagvlak is bij de ondernemers voor de collectieve aanleg van camerabeveiliging in het openbaar gebied.

Het cameratoezicht bestaat uit beveiliging op afstand van het bedrijventerrein en de inzet van kentekenregistratie met ANPR-camera’s. Met de kentekenregistratie kan worden nagegaan welke motorvoertuigen zich op het bedrijventerrein bevinden voor, tijdens en na een eventuele alarmmelding. Het kan ook gebruikt worden bij trendanalyse ter voorkoming van incidenten. Daarvoor zal ook gebruik gemaakt worden van een koppeling met de database van gestolen voertuigen.

De inzet van camera’s maken deel uit van een integrale aanpak met meerdere maatregelen en instrumenten, zoals hekken en alarminstallaties. Effectuering van de camera-inzet is nog wel afhankelijk van de verlening van de vereiste vergunningen.

Beveiliging Ermelo

Op de foto van links naar rechts:
Eric van Diermen - Branchemanager Securitas
Jolande Combee-Paulus - secretaris SCBE
Jasper de Vos - Penningmeester St. CBE
Burgemeester André Baars - Naast burgemeester is hij ook voorzitter van de SCBE
Marco van Tongeren - Branchmanager Smart Business Parcs van Securitas
Bert Eveleens - Politie Teamchef Veluwe West (Harderwijk, Ermelo Putten) 
Joost Harperink - Wijkagent Ermelo Centrum /Zuid