Publiekszaken gemeente en Bibliotheek in Ermelo 26 en 27 oktober gesloten

Op maandag 26 en dinsdag 27 oktober verhuizen de publieke diensten van de gemeente Ermelo en de Bibliotheek vanuit De Dialoog terug naar het verbouwde gemeentehuis.

Verbouwing gemeentehuis Ermelo bijna afgerond, start verbouwing De Dialoog

Op die twee dagen zijn de Bibliotheek en de publieksbalies en receptie van de gemeente gesloten. De gemeente is telefonisch en per e-mail gewoon bereikbaar en alle andere digitale of fysieke afspraken die u die dagen met de gemeente heeft gaan zonder tegenbericht gewoon door. Op woensdag 28 oktober gaan de Bibliotheek en de gemeente weer open voor publiek vanuit de vernieuwde centrale hal van het gemeentehuis.
 
Nu de centrale hal van het gemeentehuis weer open gaat, is de verbouwing van het gemeentehuis afgerond en start de verbouwing van De Dialoog. Omdat beide gebouwen in elkaar overlopen staat er nog wel een stofschot en ontvangt de gemeente u nog aan een tijdelijke ontvangstbalie in de vernieuwde centrale hal.
 
Meer diensten onder één dak
Vanaf 28 oktober is in het gemeentehuis niet alleen de gemeente te vinden, maar ook de Bibliotheek, het Streekarchivariaat en de Politie hebben er dan (weer) hun plek. Dat we bij elkaar in één gebouw zitten, zorgt voor meer samenwerking en ontmoeting. Voor u, als bezoeker, is de weg naar deze organisaties ook makkelijker te vinden. Wacht u voor een afspraak? Dat is een mooi moment om in de Bibliotheek uw volgende boek uit te zoeken. Of stel eens een vraag bij het Streekarchivariaat.
 
Een duurzaam gemeentehuis
Ermelo heeft vanaf nu een duurzaam gemeentehuis. Als gemeente willen we in 2030 energieneutraal zijn en in 2035 klimaatneutraal. Door het gemeentehuis duurzaam te maken, komen we een stapje dichterbij deze doelen. Waar het gebouw eerst energielabel D had, is dat nu energielabel A. De CO2-uitstoot is maar liefst 85% lager geworden!
 
Feestelijke opening
In deze onzekere coronatijd verschuiven we een feestelijke opening in de vorm van een ‘open huis’ naar een moment waarop de gemeente u op een verantwoordelijke en veilige manier kunnen verwelkomen. De gezondheid en veiligheid van de inwoners en medewerkers staan voorop. Uiteraard bestededt de gemeente wel op een andere gepaste alternatieve manier aandacht aan de oplevering van het gerenoveerde en verduurzaamde gemeentehuis. Hierover later meer!