Schieten tijdens de jaarwisseling met carbid? Liever niet!

Hoewel carbidschieten en vreugdevuren toegestaan zijn tijdens de jaarwisseling, roept de gemeente Ermelo iedereen op om het dit jaar over te slaan. Het aantal coronabesmettingen in Ermelo is namelijk zorgelijk.

Natuurlijk is carbidschieten en vreugdevuren een mooie traditie, maar het is dit jaar wel heel ingewikkeld 

Door de nu geldende coronamaatregelen mogen er maar maximaal 2 volwassenen op 1,5 meter van elkaar aanwezig zijn. 

Burgemeester Dorine Burmanje: “Het aantal coronabesmettingen, ook in onze gemeente, is zorgelijk. Laten we aan onze gezondheid denken en aan die van de mensen die u lief zijn. Ik vraag u daarom dringend het carbidschieten en stoken van een vreugdevuur een jaartje over te slaan. Alleen samen krijgen we corona onder controle.” 

Carbidschieten

Gaat u carbidschieten? Dan moet u dit melden bij de gemeente Ermelo. Carbidschieten is toegestaan op oudejaarsdag tussen 10.00 en nieuwjaarsdag 02.00 uur. Het schieten is alleen toegestaan in het buitengebieden op eigen terrein. De melkbussen en/of dergelijke installaties mogen een maximale inhoud van 35 liter hebben. U mag alleen gebruik maken van acetyleengas, afkomstig van een mengsel van carbid (calciumacetylide) met water. 

Vreugdevuren

Ook een vreugdevuur moet u melden bij de gemeente Ermelo. Het stoken is alleen toegestaan op eigen terrein op oudejaarsdag tussen 10.00 en nieuwjaarsdag 02.00 uur. Binnen de bebouwde kom zijn vreugdevuren niet toegestaan.

Melden

De gemeente Ermelo  vraagt u nogmaals om dit jaar het carbidschieten of het stoken van een vreugdevuren over te slaan. Heeft u toch plannen? Meld het ons via www.ermelo.nl/carbid