Schoon Belonen: goed voor milieu en clubkas

Het project Schoon Belonen draait op volle toeren. Al ruim 20 sportclubs, scholen, kerken en andere maatschappelijke organisaties uit Ermelo verzamelen kleine petflesjes en blikjes en leveren die in. 

Dat zorgt voor een schone leefomgeving én voor een mooie beloning voor de deelnemende organisaties. Zij ontvangen € 15,00 per ingeleverde zak. Dat is niet alleen goed voor je organisatie, maar voor heel Ermelo!

100% Recycling

Door de kleine petflessen apart in te zamelen en te verwerken, kunnen er nieuwe producten gemaakt worden. De firma Kamphorst levert de ingezamelde kleine petflesjes aan bij Morssinkhof in Zeewolde. Zij maken er nieuwe petflesjes van. Dit betekent 100% recycling! De ingezamelde blikjes gaan naar de blikverwerking. Het metaal wordt omgesmolten en daarvan maken metaalbedrijven weer nieuwe blikjes.

Meedoen met Schoon Belonen?

Wil je, als maatschappelijke organisatie in Ermelo, ook meedoen aan het project Schoon Belonen? Op www.ermelo.nl/schoonbelonen staat een aanmeldformulier. Na ontvangst van het ingevulde formulier nemen we contact op voor verdere afspraken.