Stedenbouwkundig plan herontwikkeling Herderlaan 51 en De la Reystraat 38 en 134 in Ermelo

Op 4 oktober 2022 heeft het college ingestemd met het Projectinitiatiedocument om een stedenbouwkundig plan op te gaan stellen voor de herontwikkeling van de Herderlaan 51 en De la Reystraat 38 en 134 in Ermelo.

Aan de Herderlaan 51 is het gemeentelijke zwembad van Ermelo gevestigd

Op dit moment wordt er een nieuw sportcentrum met zwembad op de Zanderij gebouwd. Het zwembad aan de Herderlaan wordt na oplevering van het nieuwe sportcentrum gesloopt. Hierdoor komt het terrein vrij voor herontwikkeling.

Daarnaast zijn er twee basisscholen aan de De la Reystraat 38 en 134 gevestigd. Deze twee percelen grenzen aan de Herderlaan 51. Beide scholen zijn aan het eind van hun bouwtechnische levensduur en worden daarom meegenomen in de herontwikkeling. Deze zullen samen onder één dak inclusief kinderopvang nieuwgebouwd gaan worden binnen het plangebied. Het projectinitiatiedocument hiervoor is gelijktijdig vastgesteld.

De komende tijd wordt gewerkt aan het stedenbouwkundige plan en worden er verschillende informatieavonden georganiseerd, waarbij u mee kunt denken over de herontwikkeling. Hierover wordt op een later moment gecommuniceerd. Meer informatie is ook te vinden op de projectpagina op onze website.