Subsidie voor oude koelkast en woningisolatie

De gemeente Ermelo heeft een nieuwe subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen. De regeling is bedoeld voor huishoudens met energie-armoede. Het gaat om een subsidie voor het omruilen van uw oude koelkast en een subsidie voor het isoleren van uw koophuis. De subsidies zijn online aan te vragen tot en met 30 september.

Ruil uw oude koelkast om 

Is uw koelkast ouder dan 10 jaar? Uw koelkast gebruikt dan veel energie. Als u de subsidie aanvraagt voor vervangen van uw koelkast, krijgt u een voucher van € 500. Deze kunt u bij bepaalde winkels inwisselen voor een nieuwe koelkast. Kijk voor alle informatie op www.ermelo.nl/ energiebesparende-maatregelen. Daar kunt u ook de subsidie aanvragen.

Isoleer uw koopwoning
U kunt subsidie voor isolatiemaatregelen voor uw koopwoning aanvragen. U moet dan wel zelf in het huis wonen. Wij betalen de helft van de werkelijke kosten van de isolatiemaatregelen, met een maximum van € 2.500,00. Ook krijgt u subsidie voor de aankoop en plaatsing van de isolerende materialen. Kijk voor alle informatie op www.ermelo.nl/ energiebesparende-maatregelen. Daar kunt u ook de subsidie aanvragen.

Hulp bij het aanvragen
Vindt u het moeilijk om een subsidie aan te vragen? Maak dan een afspraak met het Financieel Café. Zij helpen u graag met de aanvraag. Het Financieel Café is bereikbaar via (06) 82 01 97 03 of [email protected] op:
  • maandagavond van 18:30 uur tot 20:00 uur
  • vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur 

Voor wie is de subsidieregeling?

U komt in aanmerking voor deze subsidie als:
  • u energietoeslag ontvangt van de gemeente Ermelo;
  • u alleenstaande (ouder) bent: - en uw inkomen niet hoger is dan netto € 1.747 - en u minimaal € 120 per maand aan uw energieleverancier betaalt 
u gehuwd bent:
  • en uw inkomen niet hoger is dan netto € 2.366 per maand
  • en u minimaal € 160 per maand aan uw energieleverancier betaalt