Tijdelijke woonunits aan de Beemdweg 17 in Ermelo

Er komen 21 tijdelijke woonunits aan de Beemdweg 17 in Ermelo. Vanaf 15 april t/m woensdag 26 mei is de definitieve vergunning voor iedereen in te zien. De woonunits zijn bedoeld voor jongeren tot 28 jaar. Maar ook mensen die door een situatie dringend woonruimte zoeken, kunnen er huren.

De tijdelijke woonunits passen bij de vraag naar woonruimte voor jongeren in Ermelo

De woonunits zijn geschikt voor huishoudens van 1 persoon. Op het terrein staat ook een bijzondere boerderij uit 1925. Dit jaar kijkt de gemeente hoe de boerderij in het project past. Over 15 jaar stopt het project en leveren ze het terrein weer leeg op.

Natuur- en groeninclusief bouwen
In het project bouwen ze natuur- en groeninclusief. Dit betekent dat ze verschillende soorten planten en dieren in het gebied willen houden. De gemeente plant bomen en struiken die van oorsprong in Nederland voorkomen. Verder plaatsen ze vogelhuisjes en vleermuiskasten. De meerstammige beuken aan de rand van het projectgebied blijven behouden. 

Ontwikkeling met omwonenden en UWOON
De inrichting van het terrein bedachten ze samen met een groep van omwonenden, vertegenwoordigers van de gemeente en UWOON. De gemeente verwacht dat UWOON de woonunits vanaf eind 2021 verhuurt.