Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen aan Gerry en Truus

Op woensdag 27 oktober reikte wethouder Klappe twee Koninklijke Onderscheidingen uit. Mevrouw G. Wilts-Wieberdink en mevrouw Van Lier worden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats om 11.00 uur in De Dorpskamer in Ermelo.

Gerry Van Lier (90) en Truus Wilts (82), twee vrijwilligers van de Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn vandaag in het zonnetje gezet

Beide dames waren met een smoes naar De Dorpskamer gelokt waar familie en vrienden al aanwezig waren. Daar aangekomen waren ze totaal verrast om zoveel mensen te zien. "Ik weet echt niet wat ik allemaal zie en ik moet effe bijkomen", zei Gerry.

Voor Gerry en Truus is echt niets te gek, ze pakken zelf klusjes op. Onlangs was er een lekkage in de bieb, ze bedachten zich geen moment en hebben de boel gedweild.

"Wij zijn heel blij als gemeente met zulke vrijwilligers", aldus wethouder Laurens Klappe

Mevrouw van Lier (90) is vrijwilliger vanaf 1986 bij de Stichting Bibliotheek Noordwest Veluwe, vestiging Ermelo. Zijn leende in het verleden de boeken uit. Daarnaast is zij gastvrouw, verzorgt zij mede de tijdschriftenadministratie en zet zij zich in voor allerlei ondersteunende werkzaamheden, zoals de boeken rechtzetten en de reserveringen opzoeken (6 uur per week).

Mevrouw Wilts-Wieberdink (82) is vanaf 1991 vrijwilliger bij de Stichting Bibliotheek Noordwest Veluwe, vestiging Ermelo. Zij leende in het verleden de boeken uit en stempelde de boeken af. Daarnaast is zij gastvrouw, verzorgt zij mede de tijdschriftenadministratie en verricht zij mede opschoonactiviteiten in de bibliotheek. Tevens ondersteunt zij de jeugdactiviteiten en houdt zij het fotoarchief bij (9-12 uur per week).

Koninklijke onderscheiding Truus en Gerry Ermelo
(Vlnr. Truus, wethouder Klappe en Gerry)