Vaker de deur uit? Maak het ze niet te makkelijk!

Het aantal woninginbraken daalt, mede door de coronamaatregelen. Toch gebeuren er jaarlijks nog steeds teveel inbraken. Iedere inbraak is er een teveel. Er wordt ook vaker ingebroken in schuurtjes, tuinhuisjes en garages. U kunt het criminelen een stuk lastiger maken om binnen te komen.

Laat een lampje aan, doe ramen dicht en draai deuren op slot Ook al gaat u maar even weg, het is belangrijk dat u uw huis goed afsluit

Doe de ramen dicht en draai deuren op slot. En laat het lijken alsof er iemand in huis is, bijvoorbeeld door een lampje aan te laten. Inbrekers zullen dan minder snel toeslaan. 

Heeft u goede sloten? Inbrekers kijken niet naar wat er te halen valt, maar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. Daarom is goed hang- en sluitwerk voor uw huis belangrijk. Het is mogelijk een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) certificaat te krijgen voor uw woning. Een beveiligingsexpert controleert dan of uw woning goed beveiligd is. Ook kan hij extra maatregelen aanraden, als dat nodig is. Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl.

Doe ook het tuinhek en de schuur op slot Door de coronamaatregelen werken veel mensen thuis. Dat verklaart misschien de stijging van inbraken in schuurtjes, tuinhuisjes en garages. Daarom is het belangrijk dat u ook uw tuinhek en schuur of garage goed op slot doet. Inbrekers houden niet van licht. Een goede buitenverlichting, bijvoorbeeld met een bewegingssensor, is daarom verstandig. Snoei de struiken rondom uw huis kort, zodat uw huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is. Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/ woninginbraak.